bipolar bozukluk şizofreniye döner mi?

bipolar bozukluk teşhisi anneme 7 yıl önce kondu. fakat son 3 senedir, sanrı görmekte birilerinin onu takip ettiği saldiracagini düşünüyor ve dışarıya çıkmıyor ısrar ediyorum anne çık diye ama yok sapıklar var beni takip ediyorlar diyor. abime de ısrarla hastaneye götürelim diyorum kabul etmiyor. bu sizce normal mi bipolar bozukluk yaşayan ya da psikiyatr olanlar yazabilir mi?

1. Atak dönemlerinde böyle davranabiliyorlarmış. Şizofreni demek değilmiş.

19 ekim 2021 18:11

2. mani döneminde böyle olabilir ama sen sanırım süreğen bir durumdan bahsediyorsun. doktora götürmek zorundasınız. su haliyle paranoya gibi duruyor ve ilaçsız düzelmesi imkansız.

19 ekim 2021 18:15

3. İşte başta öyle sandım da öyle olması için atak dönemlerinde olması gerekiyormus yani geçici olarak arada görmesi gerekiyor. Ama bu 3 senedir. Hiç geçmedi hergün böyle şeylerden bahsediyor. 3 senedir tek başına dışarıya adımını atmadi bipolarda böyle birşey yok dediğiniz gibi atak dönemlerinde olması gerekiyor ama annemin kalıcı devam ediyor.

19 ekim 2021 18:17

4. Evet anonim 2 dedigimi anladın ama abim kesinlikle götürmüyor. O yüzden emin olup hastaneye kaldırılmasını talep edicem.

19 ekim 2021 18:19

5. Bilenlere ben de sorayım bipolarda sanrılar var mı? Yani olmayan telefon konuşmaları yapmak evde yalnızken birini dövdüğünü sanmak kendinde değilken başkasının cüzdanından para çalmak gibi. Mani dönemi gibi bir olayı görmedim modu hep iyi bazen gergin ve ukala birine dönüşüyor kırıcı oluyor bir de 20 dakika kadar süren bu tür sanrılar sonra yaptıklarını hatırlamıyor ya da kesik kesik hatırlıyor bana bipolar dedi ama aşırı saldırgan birine dönüşmesi o 20 dakika içinde birini öldürmek istemesi falan bipolardan daha büyük bir şey gibi geldi

19 ekim 2021 18:19

6. cok ısrar etsen annen seninle de cıkmaz mı dısarı suslu? ambulans da çağırılabilir paranoid tepkileri artarsa.

19 ekim 2021 18:22

7. Süslü benim annem hastanede de yatarak tedavi gördü o dediklerini mani döneminde yapabiliyordu ama geçiyordu. Örn 2 ayda bir gibiydi. Sonra dediğim gibi benim kalıcı oldu. Geçmedi sizin kalıcı mı anlatıklariniz yoksa geçici mi?

19 ekim 2021 18:24

8. Yok anonim 2 sen kızsın beni koruyamazsin sapıklardan diyor. Abimle o da zorunlu şeyler için kalp vs seker hastalığı kontrolü için hastaneye evet ambulans cagiricam artık çok teşekkür ederim cevabınız için.

19 ekim 2021 18:26

9. Anonim 5 annemin bipolar çıkmadan önce herşeyi annem yapıyordu.fakst bu hastalığı çıktığı ve son 3 senedir. Hiç bir yere gitmediği için herşeyi abime bıraktı annemin dedem kalma birkaç evi var bunların kirasını vs abim alıyor. Kendisi çalışmıyor. Annemin gelirinin bir kısmını kendi harcıyor kendi telofununu anemin teli diye kayıt ettirmiş bankalara annemin adına kredi çekmiş ben çok uyardım kavga ettim ama sen bana karışmasın diyor. Eğer annem hastaneye giderse şizofreni ya da paranoid vasilik gerekicek o yüzden istemiyor. Çünkü vasilik olursa istediği gibi annemin geliri kulanip kredi cekemiyecek o yüzden şizofreni vs varsa vasilik davasi acıcam artık.

19 ekim 2021 18:48

10. Çok sağol anonim 6 çok teşekkür ederim. İnanin geceleri düşünmekten uyamiyorum. İnş herşey yoluna girer ben artık herşeyi göze alıp vasilik davasi açmayı düşünüyorum.

19 ekim 2021 19:05