yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    14 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    bir kedi evde mutlu mu nasıl anlaşılır?

    1. kedi mutsuz ise kapı ve pencere ile çok ilgili oluyor süslü. kapının önünde veya evin orta yerinde anlamsız anlamsız bağırıyorsa muhtemelen ev ile ilgili bir derdi vardır. mutsuz olduğu evde 2 kez 8. kattan atlayıp ayağını kıran bir kedi tanımıştım.

    mutsuz ya da hasta kediler tuvaletlerini yapınca kum ile örtmeden öyle kabak gibi bırakarak ev sahibine mesaj vermeye çalışabiliyorlar.

    çok bilimsel olduğunu sanmıyorum, sonuçta her ırkın kendine ait fiziksel özellikleri var ama kedilerin kuyruk kalınlığı ve parlaklığı evdeki bakım ve mutluluğu ile doğru orantılı olarak ilişkilendiriliyor.

    bence sık sık yanınıza gelip mırlıyorsa, yeme içme sıkıntısı yoksa, gün içinde çok bağırıp çağırmıyorsa (cidden kedilerde de köpeklerdeki gibi uluma benzeri bir ses var, o ses hayvanın derdi olduğunu net olarak gösterir) mutludur. yirim onu.

    7 ekim 2021 09:23

    2. benımkı gıysı dolaplarına dogru aglıyor suslu. o kapakları acmamı mı ıstıyor anlamıyorum ama ozellıkle gecelerı aynalı gıysı dolabımın onune oturup mev mev aglıyor.

    7 ekim 2021 10:24

    3. Allahim kedinin mutluluğunu düşünen bile var. Benim mutluluğumu düşünen yok. Kedi olsaydım keşke.

    7 ekim 2021 10:46


    4. anon1, üşüyordur. kediler kapalı yerlerde yatmayı severler. ben dolabımın bir kısmını feda ettim evde şahsa, battaniye koydum içine, kapısını da aralık tutuyorum, girip uyuyor.

    7 ekim 2021 10:47

    5. evdeki*

    7 ekim 2021 10:47

    6. Bu soru kadar şeker bir soru yok. Sabah sabah gördüğümde mutlu oldum içim ısındı

    7 ekim 2021 10:53

    7. ha yalnız, yükseği de sevdikleri için dolabın tepesine tırmanmak istiyor da olabilir.

    küçükken benimki raftan rafa atlayıp en tepeye çıkardı. en tepe dediysem, tavanla arasında 5-7 cm falan var, e götü de girmezdi oradan haliyle; dolap kapısının tepesinde, sıkışmış bir şekilde ciyaklardı gel beni indir diye. ben de elime yastık alıp aşağıda beklerdim atlasın diye. bazen de merdivene çıkar indirirdim, tercih etmezdim gerçi yükseklik korkum olduğu için merdivene çıkamıyorum; ama insan elinde 20 dk yastıkla bekleyince yoruluyor :) sonra 5 kiloluk bir danaya dönüştü de o sıkıştığı yere dahi giremediği için zorlamıyor artık, kendi katında yatıyor :)

    7 ekim 2021 10:54


    8. bizimki her gün üç kere falan kapıda mik mik yapıp bizi çağırıyor. kapıyı açtırıp güzelce kurulup bahçeyi izliyor hep, annem ya da ben mutlaka yanında oluyoruz. mutsuz mu acaba ya kafama takıldı şimdi

    7 ekim 2021 11:11

    9. aman dışarıyı öğretmeyin süslü. ben bi heves ettim gezdirme tasması aldım bahçeye çıkarız diye. ilk çıktığımızda yavrum çok korktu onu evden atıyoruz zannetti koşa koşa geri gidiyo falan eve. sonradan bırakmayacağımızı fark edince çıktı bahçeye şimdi de orayı sevdi açın kapıyı gezelim diye miyavlıyor. dışarıyı unutturmaya çalışıyorum şimdi.

    7 ekim 2021 15:30

    10. mamasını suyunu rahat tüketiyorsa, kendini yalıyorsa, kuyruğunu sallıyorsa, çişini kakasını kumuna yapıyorsa, kuytu köşelere saklanmıyorsa genel olarak mutlu demektir. kakasını örtmemesi her zaman dikkat çekmek için değil, bazen size güvendikleri ve saklamak zorunda olmadıklarından da örtmeyebiliyorlarmış. benim kedim tek başına oyun oynamayı sevmiyor mesela, kapıya dikilir mik mik diye söylenir, hadi oyun oynat demek :) aranızdaki iletişim yavaş yavaş gelişiyor zaten.

    7 ekim 2021 16:00