bir kedinin aylik mama kum masrafi ne kadar tutuyor?

iki tane kedi sahiplenmek istiyorum ama kedisi olan arkadasim akil alir is degil mamasi kumu ayda 2.5k tutuyo dedi. veteriner mamasi veriyomus, market mamasi verirsen kanser olur hastalanir veterinere daha cok harcarsin diyo. bu rakam dogru olabilir mi ya gercekten iki kedi istiyorm ki yalniz kalmasinlar birbirine yoldas olsunlar

1. Bütçen varsa vet maması alırsın bütçen yoksa reflex falan alırsın. Kedinin alerjisi, böbrek idrar yolları vs hastalığı varsa vet maması kullanmak biraz şart oluyo

Kedileri yavruyken sahipleneceksen ilk aldığındaki masrafı çok. Taşıma boxı, tuvalet kabı, mama su kabı, iki top bi olta oyuncak alsan zaten ohoo. Trendyolda set halinde satılıyofu bi ara ona bakabilirsin

Sonra iç dış parazit aşısı yaptırman lazım 500 falan. Yavru kedide ilk karma aşıları 2 doz vuruluyor 2 hafta ara ile. 800-900 olmuş tek bir dozu

10 kg proline kum 120 tl falan. Merkezi bi yerde oturuyosan getir, yemeksepeyi gibi uygulamaların kuponlarını kullanarak  uyguna sipariş edebilirsin mamaları. Kum da genelde hepsinurada n11 kodlarıyla uyguna getiriyorum

17 şubat 2024 01:38

2. ayda 2.5k biraz abartı olmuş. 1 kedim var, proplan'ın 10 kiloluk mamasını alıyorum. En az 6 ay gidiyor. Şimdi baktım 2150 tl olmuş fiyatı. Aylık sanırım 2 paket 10 litrelik kum alıyorum, fiyatı 150 tl'ydi en son. 3 ayda bir iç dış parazit, yılda 1 karma aşısı var. Geçen ay parazit aşıları için 600 tl gibi bir şey ödedim. Bunların dışında düzenli olarak malt ve vitamin macunu veriyorum, ikisini 2 ay önce toplam 240 tl'ye aldım. Zaten 100 gr alınca bayağı bir süre gidiyorlar.

Genel olarak bu şekilde. Çok fazla oyuncak almanızı önermiyorum çünkü pek ilgilenmediklerini gözlemledim. Kedime heves edip güzel güzel oyuncaklar almıştım ama umursamadı, alüminyum folyoyu top haline getiriyorum deli gibi oynuyor sjdjdkdks

17 şubat 2024 01:49

3. Ikinize de tesekkur ederim 🫶

17 şubat 2024 01:50

4. Çocukken ben bir kedimiz vardı. Ne yersek o da onu yerdi. Mama fln yoktu. Çok da sağlıklı bir kediydi. Hasta da olmadı hiç. Bize geldiğinde büyüktü. Uzun da bir ömrü oldu. dolaşıp eve gelmeyi seviyordu karşıdan karşıya geçerken araba çarpmış öyle vefat etti

17 şubat 2024 01:53

5. Benim kedi de çok masraflı arkadaşınız doğru söylüyoe olabilir. Vet maması kullanmayınca hemen idrar yolu enfeksiyonu oluyor. Urinary so diye bir mama kullanıyoruz hatta. İnternette falan da satılmıyor bu mamalar ucuza yakalayayim diyemiyorsun. Kullanmaması ve hastalanması daha masraflı oluyor 🙈 iki ay da bir de düzenli iç dış parazit aşıları var. Onun dışında düzenli aşıları var olması gereken. Malt macunu var tüyleri kusmaması için, vitamini var, ıslak maması var haftada 1 yemesi gereken. Bence hayvan şuan masraflı bir şey iyi bakmak istiyorsanız.

17 şubat 2024 09:43

6. sokak kedisiyse çok masraflı olmuyor sahiplen ( sokak keddylerine ev umudu çıkınca ben)

17 şubat 2024 10:55

7. benim kedimin günlük yemek masrafi 20 tl civari, kullandigim mama market mamasi degil ona cok dikkat ediyorum. kumu aylik 150 civarina geliyordur. veteriner bir tik pahali. ilk aldigimda 2 3 bin civari bir para vermistim veterinere asilar ve cip icin (2023 ocak). cip ve kuduz asisini sanirsam tarim bakanliginda yaptirabiliyordunuz, bana uzak diye tercih etmedim ama cok daha ucuzdu. kisirlastirma icin 4000 istediler bu ay. onun disinda hastalik durumunda verirsiniz para. kedime harcadigim hicbir paraya acimiyorum, bir sekilde veriliyor isterseniz.

17 şubat 2024 10:57

8. tabi ki market maması verilmiyor süslü. 7kg mama  2.5-3 ay gidiyor iki kedim var. Vet maması kullanıyoruz mecburen 2.5bine almıştık. Siz orta iyi kalite bir mama alırsınız süslü. sağlık sorunu olmayan bir kedi için vet maması kullanmak zorunda değilsiniz. Açık büfe mama vermeyince gayette uzun kullanılıyor mama. Ki zaten kedinin sağlığı için gramla verilmesi gerekiyor. Kum masrafı da aylık 250 tl oluyor en fazla. Bazen olmuyor bile. İndirimden stok yapıyoruz. Ek vitaminleri ödül mamaları yaş mamaları da öyle stok yapıyoruz. Veteriner masrafları ilk yaş çok oluyor sonrasında sabitleniyor. İki üç ayda bir parazit ilacı veriliyor. Yani bu masraf listesi değişiyor. Tek tavsiyem ne olur cins kedi sahiplenmeyin... hastalıkları narinlikleri bitmiyor. Veterinerden çıkılmıyor. Sokak bebişleri candır. Aynı anda iki yetişkin ya da iki yavru alabilirsiniz.

Ek olarak belki başka kedi sahiplenmek isteyen süslü vardır diye yazıyorum çaresiz kaldım artık... sokakta terk edilmiş bir erkek smokin kediye geçici yuvalık yapıyorum ama kalıcı yuva bulamıyorum kediş arayan süslülerime duyurulur çok oyuncu ve çok kedili evlere uyum sağlayabiliyor :(

17 şubat 2024 12:08

9. Süslü bir smokin bir (link: https://www.instagram.com/p/C3atwCpIj0h/?igsh=NmljaThseW1pNDly Bundan)

Hooop 2 kediniz var. Valla bence masraflı olmuyor, masrafı olsa benim gözüme batmıştı :d kumu mamayı alıyorsun gidiyor zaten kaç ay bölünce bir şey kalmıyor

17 şubat 2024 12:52

10. Anon9 minnoşun güzelliği şaka mı🥹 benim bebişte bu tam bir milka ineği 😍  (link: https://www.instagram.com/p/C3VgrAUIeHp/?igsh=MWEzY2g3YXBzcW13cA== Smokin)

17 şubat 2024 13:33