birinin derdini dinlemek beni olumsuz anlamda etkiler mi?

arkadaslarim rahatlamak icin yasadiklari negatif olaylari ve hislerini benimle paylastiklari zaman hic icsellestirmiyorum “ahhh canim vahh vah” kafasina girmiyorum herhangi bir duygu hissetmiyorum ve kendi hayatima odaklanabiliyorum yani(gizlinot: onlara tabi ki bunu belli etmiyorum) bu sekilde olmama ragmen herhangi bir olumsuz etki alir miyim? enerji anlaminda

1. alsan nolur bir daha arkadaşının derdini dinlemeyecek misin? zaten umrunda bile değilmiş nasıl etkileneceksin?

7 aralık 2023 18:21

2. suslu bu soruda bahsettigim "arkadaslarim" yeni tanistigim bolumden insanlar ve daha 3 hafta olmusken gun icinde yasadiklari en ufak olumsuz olaylari anlatmalari da normal degil bence, hayat hepimize zor ben de cok zorlaniyorum ama dayanamayacak noktaya gelmediysem gidip de birine anlatip onun tadini kacirmiyorum🤷‍♀️

7 aralık 2023 18:30

3. yani gün içinde başına ne kadar olumsuz bir şey gelebilir ki insanın. ota boka sinirleniyorum ama küçük şeyler ben de yakınlarıma anlatırım, size olmuyor mu?

7 aralık 2023 18:38

4. yakını değilmiş işte anlamıyo musun an1

7 aralık 2023 22:34

5. burada gördüğüm enn bencilce sorulardan olabilir. kapitalizmin insanı sürüklediği bireycilikte son nokta cidden. siz dinlemeyin mümkünse kimsenin derdini, anlatan arkadaşınıza yazık.

8 aralık 2023 00:24

6. Ss tam olarak ne demek istiyorsun? Cevabında yazdığın gibi anlık her sinirini, olumsuz durumunu/duygusunu direkt aktaran kişilerden mi bahsediyorsun? Eğer bunlardan bahsediyorsan bunlar zaten karşı taraflarca inanılmaz çiğ ve itici algılanıyor. Yakın olsun olmasın yaşadığı her olumsuz durumu rapor etmenin ne anlatana ne dinleyene faydası var ki böyle durumlarda fark ediyorsanız yapacak pek yorum da olmuyor.

Yoksa soru başlığında 'dert' fiyorsan eğer bunlar gündelik aksiliklerden çok daha fazlasıdır. Bir süreçtir, yaşayan kişinin bolca çaba göstermesi gerekir ve öyle bir durumda herhangi yakınlıkta bir arkadaşımıza samimiyetimize bağlı bir mesafede empati geliştiremiyorsak, hiçbir şey yapamasak bile içini dökmesi için bir omuz olamıyorsak biz de benciliz tekiyiz, gerek yok kimsenin bizle arkadaş olmasına

Ancak bu iki durum arasında çok fark var. Benim de bu konuyla ilgili konuşasım varmış

8 aralık 2023 00:35

7. Fazla hassassan etkiler.

8 aralık 2023 00:37

8. ''ss tam olarak ne demek istiyorsun? cevabında yazdığın gibi anlık her sinirini, olumsuz durumunu/duygusunu direkt aktaran kişilerden mi bahsediyorsun?'' evet a5, dert kelimesi yanlış olmuş ama tam olarak bu dediğinizden bahsediyordum hayır 10 senelik dostum var o anlattığında hiç böyle düşünmem istemsizce empati kurup içselleştiririm ama bahsettiğim kişiler yeni tanıştığım insanlar ve tabi ki kendi ruh sağlığımı öncelikleyeceğim

8 aralık 2023 02:33

9. '' burada gördüğüm enn bencilce sorulardan olabilir. kapitalizmin insanı sürüklediği bireycilikte son nokta cidden. siz dinlemeyin mümkünse kimsenin derdini, anlatan arkadaşınıza yazık.''

anlamadım kendi ruh sağlığımı hiçe sayıp sürekli dert kuyusu mu olmalıyım? ben insan değil miyim? dediğim gibi hayat zaten zorken hepimiz huzur ve mutluluk arıyoruz ve çevremde de sürekli en ufak şeyden yakınan negatif enerji saçan insanları istemem tabi ki + zaten 2 tane çok yakın çocukluktan kalma dostum var ve onları dinleyip her anlamda yardımcı olurken yeni tanıştığım insanların abuk subuk duygu durumlarının beni etkilemesiyle uğraşamam açıkçası

8 aralık 2023 02:37

10. Aman sakın dinleme maazallah üzülürsün falan. Ne kadar benmerkezli yaşayan insanlar var hayret ediyorum gerçekten. kimseyle derin arkadaşlık kurabiliyor musunuz acaba?

8 aralık 2023 04:49