boya kitlerinin içindeki oksidan neye göre belirleniyor?

saçlarımı boyayacağım bakır tonlarına. fakat benim doğal saçlarım zaten bakır kahve 7-8 arası bir koyulukta. benim bildiğim kadarıyla saç aynı tona veya bir iki ton açığına boyayacaksa %6lık oksidan kullanılıyor. 3-4 ton açığa boyatacaksa %9. ne kadar doğru bi bilgi bilmiyorum ama internet araştırmalarım böyle söylüyor. fakat aldığım boyanın içinden %9luk oksidan çıkıyor. daha çok yıpratmaz mı ve gerek var mı ? %6lık mı almalıyım. hatta %3lük alsam olur mu? bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim

1. Doğru anladıysam kendi saçınızdan birkaç ton açık renge boyayacaksınız. O zaman 6 yeter süslü. 9luk oksidanlar dore rengi daha iyi sabitliyor o yüzden kalıcılık ve açma açısından 9 çıkıyor sanırım bakır renklerden. %3e düşmeyin ama,boya etkisiz olabilir öyle

4 haziran 2019 12:22

2. Ben bakır kullanırken kit içinden de %9 luk çıkardı ve hali hazırda bakır olan saçlarım için %6 lık oksidan harici alıp onunla karıştırıyordum. Gereksiz yıpratmaya gerek yok saçı ama %3 yetersiz gelecektir ki boyanın etkisini alamazsınız.

4 haziran 2019 13:40

3. ikinize de çok teşekkür ederim. bana da 6lık daha mantıklı geldi ama her seferinde 9luk koyduklarından ben mi yanlış biliyorum diye düşündüm. başka fikri olan varsa beklerim.

4 haziran 2019 13:55