boyun düzleşmesi teşhisi olanlar fiziksel olarak neler hissediyorsunuz ve bununla baş etmek için neler yapıyorsunuz?

yıllardır boyun ağrısı şikayetiyle doktora gidiyorum. bazen dayanılmayacak ağrılarım oluyor, doktorum sadece egzersiz öneriyor. siz neler yapıyorsunuz, önerebileceğiz neler var? bir de ağrılarınız kolunuza da vuruyor mu? kolda uyuşma gibi şeyler yaşıyor musunuz?

1. Ablamda vardı, aletli pilatese gitti çok rahatladı sevgili süslü

14 eylül 2020 19:03

2. sağol süslüm, aletli pilates aylardır aklımda ama pandemiden ötürü cesaret edemiyorum.

14 eylül 2020 19:11

3. Egzersiz yapmaya ve stres yapmamaya çalışıyorum. Bende baş dönmesi yapıyor, öyle teşhis edildi zaten. Gergin olduğum zamanlarda çok daha fazla ağrı hissediyorum.

14 eylül 2020 19:14

4. süslü çok fenayım sol tarafım uyuşuk, iyice pimpiriklendim. doktora da gitmek istemiyorum ne diyeceğini bildiğim için. stres yapmamaya çalışıyorum, sanırım bir kas gevşetici içip rahatlamaya çalışacağım.

14 eylül 2020 19:23

5. doktorun verdiği boyun egzersizleri işe yaramadı bende pek. youtubeda ebru karaduman sırt kol egzersizi var onu yaptım düzenli şu an hiç ağrım yok süslü. ilk teşhis konduğunda kas gevşetici kullandım ama ilaçlar hep geçici çözüm o yüzden egzersizz

14 eylül 2020 19:28

6. Süslü benim ağrılarım kolumu kürek kemiklerimi geçmişti artık belime doğru vurmaya başladı, elini beline atınca denk gelen kısımda spazmla gittim, film vs çekildinboyun düzleşmesinin yanı sıra tos olabilir dedi. kürek kemiklerimde ve omuzlarımda nerdeyse hep ağrı var, kolumda da uyuşma. kolumun uyuşması hem boynumun baskısı hem de oraya giden sinirlerin sıkışmasından olabilirmiş. yani bi sabah kalkıyorum tüm günü öyle uyuşuk geçiriyorum. Doktor fizik tedavi dedi manuel terapi önerdi ama doktora ailemin yanındayken gitmiştim şimdi İstanbul'a geldim nereye gideceğimi bilmiyorum. fizik tedaviden kesin verim alınır sonuç verir diye bir şey de yok. çok da pahalı. bilemiyorum. kendi kendime yoga yapmayı denedim mesela bittiğinde kürek kemiğinin olduğu kısım kaskatı kaldı :d child pose bile uyuşturuyor kolumu. bu hafta reformera başladım ben de, bilmiyorum faydası olur umarım. ama ağrılarım ilk çıktığında da reformer yapıyordum. emin değilim etki edecek mi. Şu an kolum uyuşuk yazıyorum mesela :d bir parçam oldu bu artık.

14 eylül 2020 19:32

7. Stres, sürekli oturma pozisyonunda çalışmak beni mahvetti. Şimdi biraz gevşeme egzersizi deneyeyim. O ebru karaduman’ı ben de bir zamanlar izlemiştim süslü :) ah anonim ahhh ben de uyuşukluğa alıştım. Kafam, ensem, kolum artık gerçekten garipsemiyorum. Arada panik yapıyorum sonra geçiyor. Kesinlikle stres de tetikliyor beni. Ya korona olmasa ben de bir fizyoterapiste gitmek isterdim aslında ama şu anda güvenemiyorum.

14 eylül 2020 20:14

8. aaa ben stresin o kadar etkilediğini bilmiyordum, biraz gözlemleyim kendimi. ve maalesef ben de oturarak çalışıyorum, mahvediyor gerçekten.

14 eylül 2020 22:07

9. manuel terapiden önce kahvaltıda otururken bile ağrım vardı , ağrım hep aynı yerde ve geçmiyordu , manuel terapi doktoru buldum seansları aglayarak ödedim ama 3.seanstan sonra ağrılarım azaldı ve 4-5 seans sonra da geçti diyebilirim. Düzleşme şeklen nasıl düzelecek peki derseniz, yüzebiliyorsanız yüzme, yüzemiyorsanız bununla ilgili verilen egzersizleri yapmanın dışında bir şey yok malesef. manuel terapi için verdiğiniz paranın karşılığını kesinlikle alırsınız ama , maddi sıkıntı varsa cidden borc harc alın yine halledin , çünkü o ağrıyla zaten günlük hayatta verimli olmanız mümkün değil , ben tez dönemimi uzattım ağrılar yüzünden yatamıyordum bile bırakın masa başını

15 eylül 2020 06:14

10. Ay anonim 6 hayat kalitem çok düşüyor. Çalışmam gerektiği halde çalışamaz oluyorum. Yastığı değiştirdim ama fayda etmiyor. Resmen ensemden boynuma uyuşuk vaziyetteyim. Kas gevşetici inanılmaz iyi geliyor ama sürekli ilaç almak istemiyorum. Bir bakayım ya gerçekten faydası olacaksa manuel terapi de alırım. Yüzme bana da çok iyi geliyor. Sadece tatillerde yapabiliyorum onu. Yüzme havuzuna da gidemiyorum aylardır.

15 eylül 2020 09:24