bugüne kadar hiç ekşi sözlük'teki "türk kızı" genellemelerine göre kendinizde bi şey değiştirdiniz mi?

özellikle ergenlik dönemimde (15 yıl önce falan) ekşi sözlük çok havalı ve popülerdi. her gün saatlerimi oradaki entryleri okumakla geçirirdim. erkeklerle olan ilişkilerimde orada yazan şeylerin çok etkisi olduğunu 25'imi geçince farkettim. orada anlatılan "türk kızı" olmamak için, "cool kız" olmak için vücudumdaki tüm kılları azıcık görülmeye başlar başlamaz alırdım. hem sürekli bakımlar yapardım hem "yok ya bu doğal halim" derdim. "kızlarla iyi anlaşamaz"dım. arkadaş ortamında full t*şak muhabbetine dahil olup "olm ne kafa kız ya" dedirtirdim. sevişirken tüm tabulardan uzak olurdum, "ölü gibi yatmazdım", aktif olur erkeğimi mutlu ederdim. güzel yemek yapmaya çalışır kelimenin tam anlamıyla "sokakta hanımefendi, yatakta o*ospu, mutfakta aşçı" olmaya çalışırdım. seviştikten sonra "biz şimdi neyiz" diye sormaz, dışarı çıkıldığında alman usülü öder ya da kendim ısmarlar, erkekleri darlamazdım. erkeğin parasına, tipine bakmaz, zekasına, karakterine önem verirdim. açık fikirli davranırdım. çalışır kendi paramı kazanır, erkeğin parasını yemezdim. peki sonra ne oldu? değiştim. eskiden yaptığım şeyleri, verdiğim tavizleri farkettikçe kendime kızıyorum. çünkü tüm bu çabanın karşılığında sadece kıymet bilmeyen, tüm bunları benim görevim olarak görüp çabalamayan, bana değer vermeyen erkekler çıktı karşıma sadece. tüm bu yaptıklarımı modern ve havalı bi kadın olmak için yapmıştım. 10-15 yaşındaki ergen kız o yazılanları okuyunca öyle davranması gerektiğini sanmıştı. anca 25'imden sonra farkettim yaptığım hataları, aslında kendimi ezdirdiğimi... neyse soruya gelirsek, özellikle küçük yaşta ekşi sözlük, sosyal medya vs adına ne derseniz bu tarz genellemelere, yargılara maruz kalanlar, siz de benim gibi misiniz? sosyal medya etkisiyle yaptığınız en ekstrem şey neydi?

1. itü sözlük daha çok okurdum o zamanlar liseliydim ve gerçekten itülü havalı çocuklar yazıyor sanıyordum...

Beni en çok etkileyense mühendislik okuyan bıyıklı kızlar hakkında yazılanlardı. Bıyıklarıma çok dikkat eder, kuaförde tüm ağdays giderdim lise2'deyken kol kıllarımı almıştım. ilişkiler konusunda alacakaranlık popülerdi o zamanlar odak noktam reeldeki erkekler olmadı, hayal aleminde yaşardım ama ilerde itülü havalı bir sevgili hayalim vardı sonradan öğrendim kimler kimler yazıyormuş o sözlüğe. Şimdi kalmadı bile unutuldu gitti oh oldu.

8 temmuz 2021 15:40

2. Beni etkiledi ama şu anlamda :d kendimi değiştirmek, orada yazılanlara göre davranmak şöyle dursun türk erkeği denen türe karşı daha dirayetli durmamı sağlayıp gözümü açtı diyebilirim. Vay dalyaraklar vay diye düşünüp bunlara karşı gardımı aldım. İyiki de almışım. Ekşi ağzıyla konuşup türk kızı, kezban diye saçmalayanların ağzına sıçmak daha kolaylaştı. Üstelik hiç cinsiyetçi, mizojinist değilmiş gibi yapanları tespit etmek daha kolaylaştı, konuşmalarındaki red flagleri daha kolay fark edebilir oldum.

8 temmuz 2021 15:47

3. İbretlik bir soru olmuş, güzel ifade etmişsiniz. Başkası için değişmek yok kızlar. Ben de hesap ödeme, yük olmama konusunu çok kafaya takıyordum yiyici demesinler diye.

8 temmuz 2021 15:51

4. Bence emekliye ayril, çok mesai harcamissin.

8 temmuz 2021 16:05

5. Taa liseden beri ekşi okuyorum, hatta ekşide yazarım bu kadar abaza herifin bulunduğu bir platform daha görmedim. Kadın olduğumu belli eden bir kaç entry me sırf msj atmak için yazıldığı belli olan o kadar çok msj geliyor ki anlatamam. Çoğunu cvplamdan pas geçiyorum. Afedersin bu k.çımın kenarlarının ne halt olduğunu çok önceden çözdüm ben. Klavyeli kıllı ergenler sürüsü (ruhen ergenleri çoğunlukta) yüzünden hiç bir şeyimi değiştirmedim, onlara göre şekil almadım. Hala ilk buluşmada hesabı ödemem, kafa kız olmaya kasmam, bu kıl yumaklarından laf işitmeyecem diye istemediğim bişeyi yapmam. beğenmeyen küçük oğluna almasın aq. Bunlara taviz vere vere ortalık g.tu kalkmış erkekten geçilmiyor. Yapmayın beybiler siz de. Karşı taraf sizi tamamen yanlış anlıyor, nasıl olsa sevişip gitsem bile önemli değil, bu kız cepte diyor.

8 temmuz 2021 16:26

6. Sözlük kültürü benim kişiliğimi çok geliştirdi. Taa 14 yaşımda uludağ ile başladım. O zamanlar o ortamda cinsiyet kimliğini ortaya koymak linçlenirdi. O yüzden karakter gücünün, dobralığın, kariyerin ve bilginin insanı nasıl parlattığını orada keşfettim. Bu cinsiyetçi takıntılar son yedi sekiz senedir patladı. İnternet iyi bir şey, nasıl kullanacağını bilirsen..

8 temmuz 2021 16:26

7. ben de küçük yaşta ekşi okuyarak büyüdüm ve sizin gibi düşündüm senelerce, ama ilişki yaşamadım. dünyanın en manyak babasına sahip olmama rağmen yazılanlar hep içimde bir yerlerde ters geldi. ailemden değer görmedim ve kendime değer veren biri değilim, ıssız yerde fenalaşsam ambulans çağrılmasına izin vermeyen bir tipim. ama buna rağmen yazılanları sindiremedim ve sonradan dediğiniz gibi değiştim.

8 temmuz 2021 17:20

8. Süslü ben de ergenlikte o sözlüğü okudum ve fark ettim ki ben de sizin gibi olmuşum

Sözlüğün en güzel sorusu seçiyorum bunuğ

8 temmuz 2021 17:44

9. "cool kız" manipülasyonuna ben de düştüm maalesef. ama bir süre sonra istediğim bu değil ki deyip kendime geldim. gone girl'de amy'nin efsane bir cool girl tiradı var ha ri ka. izlemeyenler izlesin beni kendime getiren şeylerden biri de o oldu. canım kendim toplum tarafından farkında olmadan nasıl manipüle edilmişim "kezban" olmamak için

8 temmuz 2021 18:37

10. bence kezbanlık diye bir şey var, bunun kadınlara mal edilmesi haksızlık sadece. erkeğin de kezbanı var. ve tanımı benim açımdan şu, en ufak bir olaydan hayal dünyasında o kişiyle evlenen, o kişinin geçmişini didik didik eden ve gerçek dünya - günümüz dünyası- ile pembe dünyaları ayırt edemeyen ve kendini hep çok möhim sanan insanlar kezbanlıkta zirveye oynayan insanlar. geçmişte yaptığım ve ekşi sözlük sayesinde farkına vardığım hata, aslında ilişkinin ve karşımdinin ne b.k olduğu daha ilk andan belliyken onu görmemezlikten gelerek kendimi harcadığım oldu. bunu artık yapmamaya çalışıyorum ve eskiden biriyle görüşmeye başladıysam tüm diğerlerini unuturdum artık bunu da yapmıyorum. çünkü ekşiden gördüm ki, bunu erkekler de yapmıyor.

8 temmuz 2021 19:58