cilde sigara mi daha çok zarar veriyor yoksa sürekli içki içmek mi ?

bence yani benim gördüğüm kadarı ile sigara daha çok zarar veriyor

1. İçki. Kısa vadede farketmezsiniz fakat birden çökersiniz.

30 ekim 2023 22:34

2. bir arkadaşım sigara içmez ama her gün en az bir şişe kırmızı şarap içerdi. aynı yaştayız ben içki ve sigara içmiyorum. cildimiz hemen hemen aynı görünüyordu. aynı oranda kırışıklık başlangıcı vardı göz çevremizde vs. sonra sigaraya başladı. bir 6 ay sonra falan bana çok solgun görünmeye başladı yüzü. göz çizgileri derinleşmiş dudak kenarında çizgiler belirginleşmiş falan. bence de sigara içkiye göre daha çok zarar veriyor. gözlemim bu şekilde.

30 ekim 2023 22:35

3. Etrafimda gozlemledigim Uzun suredir sigara icenlerin burun etrafindaki gozenekleri genis, genc yaslarinda kaz ayaklari var ve nazolabialleri derinlesmeye baslamis durumda. Yas ortalamasi 26

30 ekim 2023 22:37

4. cevremdeki örneklere bakarak sigara diyorum, ama icenlerin de hepsi sarap iciyor. yani öyle 40% alkollü ickiler degil. buna göre yorum yaptim.

30 ekim 2023 22:39

5. sigara ya insanın cildi sararıyor resmen aşırı donuklaşıyor. içkide bu kadar etki gözlemlemedim ben

30 ekim 2023 22:43

6. sigara içkiden daha zararlı bence korona da hep sigara içmeyin die uyarirlardi kimse de alkol almayın demezdi. ben ciltten bağımsız bu yargıya vardim

31 ekim 2023 00:09

7. İsteyen benimle tartışabilir bu konuda saygı çerçevesinde uzun uzun konuşuruz ama içki ve sigaranın (alkolizm ve madde bağımlılığı haricinde) eşit derecede zararlı olduğunu düşünmüyorum. Sen lisede sigara içebilirsin, üniversitede sigara içebilirsin, askerde sigara içebilirsin, iş yerinde mola verip sigara içebilirsin ama kimse öğlen "dur ara vermişken iki shot atalım da keyfimiz yerine gelsin." Demez, her yerde satılmaz ve üzerinde bulundurman normal kabul edilmez. Bu sebeplerden sigaranın çok daha büyük zararlar verdiğini düşünüyorum çünkü sigara içmek bir norm, birer kahve içerken benim önümde bir paket sigara bitiren arkadaşım var benim içeceğim iki kadeh şarapla onun kendine verdiği zarar denk olamaz.

31 ekim 2023 11:44

8. a9'un cevabından örnek alarak a10 gibi cevap verecektim ben de. her gün sabaha kadar ağır içkiler içen insan sayısı her gün en az bir paket sigara içenlerden daha az. haliyle sık sık sigara dumanı üfleyen insandaki etkiyi daha bariz görüyoruz.

31 ekim 2023 14:03