döküm tava/tencere marka önerisi?

merhaba arkadaşlar, döküm tava/tencere almak niyetindeyim ancak hiçbir bilgi ve tecrübem yok. aranızda tecrübesi ve önerisi olanlarınız var mı? şöyle bir google araştırması yapınca en çok karşıma çıkan lava ve hecha var. bir de kaplamalı ve kaplamasız olanları varmış bunların? kararsız kaldım.

1. Kaplamasız olmadıktan sonra dökümün bi anlamı kalmıyo zaten süslü. Emaye kaplama çizilince yine diğer tavalar gibi zararlı oluyo. Çizilmesi de anlatıldığı kadar zor değil.

Ben dökümcübaba'dan aldım 2 tavam var 20 ve 26 cm hemen her gün kullanıyorum. Kaplamasız ham demir döküm. Tencereyi de yakında çıkaracak, 1 tane de tencere alıcam.

12 şubat 2020 13:56

2. gerçek döküm olanlar cok agir ve deterjanla yikanmiyor. Bakımını aksatmamaniz lazim yoksa çatlama oluyor. Atasehir Palladium avm de sadece döküm tencere satan bir mağaza vardi adini unuttum. Gerçek, yerinden kalkmayan döküm satiyorlar. Alacaksaniz boyle bir şey almanızı tavsiye ederim. Kaplama olanlar iyi degil.

12 şubat 2020 13:58

3. bakımını yapmaya çalışırım elbette ama deterjansız yıkanmıyor oluşları kafamda büyük bir soru işareti. içime sinmez gibi geliyor. bir de yağ katmanı birikecek her seferinde yanacak kanserojen olmaz mı o şekilde?

12 şubat 2020 14:04

4. arkadaşım bir tane hediye etmişti 1-2 kez kullandım ama o zaman kaplamalı kaplamasız olaylarını falan da bilmiyordum normal tencere gibi deterjanla yıkadım. titanium exclusive markası sanırım. sitesinden anladığım kadarıyla o kaplamalıymış o yüzden bir hata yapmadım herhalde. arkadaşımın hediye ettiği biraz gereksiz büyük ben esas krep ve yumurta için 2 kişilik daha kullanışlı ürünler arıyorum.

12 şubat 2020 14:09

5. et yapan biri değilim en fazla köfte yaparım ama onu da fırında yapmak işime geliyor:)

12 şubat 2020 14:10

6. Süslü, kafandaki tüm soruların cevaplarını bahsettiğim d.babanın youtube kanalında bulabilirsin. Instagram hesabında da sürekli anlatıyor zaten. Ben hala faydalanıyorum, dmden de soruyorum sürekli bir şeyler ilgileniyo sağolsun.

Markadan bağımsız olarak kaplamasız almanı tavsiye ederim şahsen. Ayrıca deterjansız temizlik kafana takılmasın çünkü üstünde öyle düşündüğün gibi bi yağ tabakası oluşmuyo. Kaplama oluşuyo zamanla, gözeneklere doluyo yapışmazlığını artırıyo.

Bende 1 tane lava marka oluklu tava var o zaman kaplamasızı keşfetmemiştim. Temizlemek o kadar zor ki. Şimdikileri yapışsa bile biraz sıcak suyla bekleyince fırçalayarak rahatlıkla temizliyorum.

Ağırlık meselesine gelince, yerinden kalkmamasına gerek yok:) kenarları inceltilmiş tavalar baya hafifliyo, günlük kullanıma çok uygun.

12 şubat 2020 14:10

7. dediğin gibi dökümcü babanın ytube kanalını bir ziyaret edeyim a1

12 şubat 2020 14:13

8. valla baya ağır bir tava ama cast iron ibaresini ben de göremedim sitelerinde a4.

12 şubat 2020 14:22

9. Staub kullanıyorum memnunum

12 şubat 2020 18:45

10. Anneme yaklaşık 35 yıl önce çeyizi için Emsan dan almislar, Tava seklinde Ve hala kullanırız, süperdir.

Annem yıllar önce esse varken ordan almıştı tenceresini. Bu Emsan kadar güzel çıkmadı içi çizik çizik gibi ama yemekleri lezzetli yapıyor.

Biraz da olsa uygun fiyatlı lava var ama nasıl hiç bilmiyorum.

13 şubat 2020 00:35