düğün/nikahına çağıracak kimsesi olmayan var mı?

merhaba süslüler. benim şu an bi evlilik durumum yok, ama ciddi bir ilişkim var. geçen gün evlilik, düğün konusu açıldı ve düşündüm ki benim 3-4 arkadaşım var yakın olduğum ama onlarla da ayrı şehirlerdeyiz artık. en yakın arkadaşım nikah yaptı covid döneminde olduğu için gidemedim anlayışla karşılamıştı. her ne kadar sevsem de arkadaşlarımı, başka şehire taşınınca eski samimiyet kalmadı kimseyle. ben zaten düğün sevmeyen biriyim, nikah isterim hep ama galiba nikahım olsa bile gelecek kimse yok :d bu şekilde evlenen var mı? çok mu kötü böyle olması?

1. Pandemi donemi haric baska sehire dugune gittigim cok oldu. Arkadas, akraba dugunlerine gittim yani eger cok uzak degilse. Seneye insallah biraz sartlar duzelirse mesela arkadaslariniz gelebilir. Gelmeseler de sadece nikah yapacaksaniz 5 dk suruyor zaten. Harala gurele kim gelmis kim gitmis anlamiyorsunuz.

31 temmuz 2021 13:40

2. ben düğünleri sevmiyorum süslü, o nedenle düğününe gitmediğim biri de bana gelsin diye beklemem tabi ki. erkek arkadaşım da nikah sonra da arkadaşlarla kutlama tarzı bir şey iyi olurdu dedi. ama ben istemiyorum ya.

ne fotoğraf çekimi ne de başka bir şey. normalde eğlenmeyi çok severim bu arada ama elimden gelse iki kişi arasında halledip hiç kimseyi çağırmam o derece. neden böyleyim bilmiyorum sinirim bozuldu kendime haha

31 temmuz 2021 13:43

3. Bende senin gibi düğün ve türevi hiç bir organizasyondan hoşlanmam. Sevmediğim için de yakın arkadaşım dahi olsa bahane bulup gitmedim. Benim de arkadaşlarım şehir dışında hep. Haftaya erkek arkadaşımin kardeşi evleniyor. Yakın olduğumuz için de gitmek zorundayım ama bir şey olsa da gidemesem diyorum. Covid olayım, düşüp kafamı yarayim ama gitmeyeyim.

Seneye biz de nişan yapacağız. Evde dahi olsa yapılmasını istemiyorum ve çevremin beni öyle görmesini istemiyorum. Erkek tarafı halalar, dayılar, kuzenler olarak gelecekler. Kız tarafı olarak ben, annem ve kardeşim olacağız sadece (gizlinot: Ahahahaha). Düğün konusunda sevgilimi ikna edemiyorum. Çok istiyor düğün olmasını. Bütün akrabalarımın olduğu bir şehirdeyim ama arkadaşım yok burada. Ben gitmediğim için de arkadaşlarım da gelmeyecekler büyük ihtimalle. Gelmelerini de beklemiyorum. (gizlinot: Düğünlere gitmesem de aramız bozulmadi) 500-600 kişilik kalabalık bir akraba topluluğu içinde hiç arkadaşım olmadan evleneceğim. Arkamı toplayan da kuzenim olur. O da akraba sınıfında. Yapacak bir şey, napalim. Keşke gelinlik bile giymeden oda nikahı ile evlensem.

31 temmuz 2021 14:18

4. a3 seninle aynı fikirdeyim ya. gerçekten hiç istemiyorum ben de. kuzenim bile yok yakın olduğum. yaşları büyük benden zaten hepsinin.

31 temmuz 2021 14:27

5. Siz insanların en özel günlerinden birine sevmediğiniz için katılmıyorsunuz ya da covidi bahane ediyorsunuz sonra da gelip burda ağlıyorsunuz. Benim düğünüme gelmeyene ben de gitmem. İnsanlar sizin bahanelerinizi anlayışla karşılamıyor, kafalarından sizi siliyor bilin istedim. Covid dönemini bahane edip düğüne gitmediyseniz bir kere bile toplu ulaşım, market kullanmayıp kendinizi dağ evine kapatmanız gerekir.

31 temmuz 2021 14:34

6. yoo ağlamıyorum? ben zaten düğün istemiyorum ki.

covid'i bahane etmedim, sadece bir tane arkadaşım başka şehirde evlendi ona da ailesi dışında kimse katılmamıştı zaten.

31 temmuz 2021 14:38

7. Bende de durum aynı. Totalde 4 arkadaşım var. 1'i Amerika'ya gitti düğünüme gelemez, gelmesini de beklemiyorum zaten. 2 arkadaşım şehir dışında, bi ihtimal onlar gelebilir ama onlar da gelmezse anlarım. 1 arkadaşımla da aynı şehirdeyiz, o da daha yeni doğum yaptı ve doğum sonrası depresyondan kurtulamadı, çok zor günler geçiriyor. Gelebilirse o gelir ama emin değilim. Akrabaların da hiçbiri ile görüşmüyoruz. Şu an bir düğün yapsam sadece kendi çekirdek ailem gelir. Annem babam, 2 kardeşim ve onların eşleriyle çocukları. Bu kadar.

Hayatımdaki insan ise benim tam tersim. Akraba ilişkileri çok iyi. Zibilyon tane kuzeni var hepsiyle de çok samimi. Arkadaş çevresi desen aktif olarak konuştuğu görüştüğü onlarca insan var. Ve onların eşleri, nişanlıları, sevgilileri vs. derken bu sayı iki katına çıkıyor. Düğün istemiyorum zaten nikah + ufak bi kutlama şeklinde karar verdik ama hayatımdaki kişi yüzünden bu kutlama da bana rahatsızlık verecek ölçüde büyük olacak. Benim tarafımda 6-7 insan onun tarafında ise 150-200'den az kişi olmayacak gibi görünüyor. Bu durum benim keyfimi aşırı kaçırıyor. Sadece aileyi ve en yakın arladaşları çağıralım bile desem sevgilim en yakın arkadaş + eşleriyle birlikte minimum 50-60 kişiyle gelecek.

Keşke nikah dairesine girip ikimiz bu işi halledip direkt balayına çıksak.

31 temmuz 2021 14:40

8. Anonim 4 bana laf atmis soru sahibi. Siz düğüne gelmedi diye arkadaşınızı silmiş olabilirsiniz, bu sizin kararınız ama herkes sizin gibi değil. Lise arkadaşlarımdan 4 tanesi ile görüşüyorum aktif olarak. 3 ü evlendi. 3 düğüne de katılmadım. Ama arkadaşlığımız bozulmadı. Altın da vermedim, evlerine gittiğimde ev hediyesi verdim. Bir tepki ile de karşılaşmadım. Düğünü herkes sizin gibi hayatının en önemli günü olarak görmüyor. Evlencegim zaman da davet ederken ben senin düğüne gelmedim, kendini gelmek zorunda hissetme diyeceğim. Çünkü samimiyetimiz var. Ben bunu söylediğimde dugumume gelme anlamı çıkarmayacaklar.

31 temmuz 2021 14:49

9. Ben nikahıma amcamlar çağırdım hiçbiri gelmedi süslü. Babam da yeni vefat etmişti. Kız isteme töreni yapmadım diye tavır aldılar.

31 temmuz 2021 17:04

10. Diyarbakirliyim sırf akrabalar gelse bile 800 kişi doluyor salon ahshsh sınıflar kalabalık insanlar yakın sıcak vs. Kalabalık olmayan düğün hiç görmedim. Ben de nasil bu insanları düğünüme çağırmam max 100 kişilik düğün yaparım diye düşünüyorum helpp

31 temmuz 2021 17:22