dışarı çıkmak istemiyorum bıraksalar hep evde yatarım?

süslülerim merhaba iyi akşamlar öncelikle. şimdi ben kendimi bildim bileli evde kalmayı dışarı çıkmaktan daha fazla seven biri oldum. yani ara ara dönemlerim oluyor mesela sürekli dışarı çıkmak istediğim ama çokk nadir, genelde modum çok yüksek olduğunda arkadaşlarımla çıkacak enerjiyi bulabiliyorum. e modum da genel olarak çok yüksek olmadığından inanılmaz zor geliyor çoğunlukla. ve en yakın arkadaşlarım hep 7/24 dışarıda olmayı böyle gezmeyi seven insanlar, hiç olmazsa bi yürümeye gidelim falan derler ama bana o kadar garip geliyor ki ben bıraksanız durduğum yerde günlerce oturabilecek bir insan olduğumdan böyle "ay daraldım dışarı çıkalım" diyen insanlar aşırı garip geliyor. bu zamana kadar en fazla 1-2 defa arkadaşlarıma dışarı çıkmayı ben teklif etmişimdir, hep onlar istiyor ben bir şey söylemiyorum ve çoğu zaman telefonuma bildirim geldiğinde "lütfen arkadaşlarım yazmamış olsun beni dışarı çağırmasınlar" diye bakmaya korkuyorum abartısız. çok mu yabaniyim yani dışarı çıkmak istemediğimi söylesem ısrar edip alınacakları ve kavga çıkacağı için hep bahane bulmaya çalışıyorum. kimse mesaj atmasın yazmasın çağırmasın kendi halimde evimde kalayım istiyorum ama bazen diyorum ki çok mu anormalim yani bu da mı kötü acaba? şimdi hastalık sebebiyle çıkmak istemediğimi söylüyorum zaten ama bu sürekli olan bir şey yani normal zamanda da eskiden de böyleydi. ne yapmalıyım sizce?

1. introvert'siniz normal bence. ben de biri telefonla arayınca veya dışarı çağırınca tadım kaçıyor. gidince keyif alıyorum ama dışarı çıkma düşüncesi tadımı kaçırmıyor diyemem :d

22 haziran 2020 21:03

2. a1 ben de böyleyim işte, yani çıkınca bi derece eğleniyorum tabi eğer eğlenceli sohbeti iyi insanlar varsa ama o plan, işte yok hazırlandın mı çıktın mı oalayı nedense dediğiniz gibi beni de çok geriyor. biri beni çıkarıp atsa böyle dışarıya tamam ama böyle zaman yaklaştıkça "üff şimdi işin yoksa çık yaa" diye dertlendiriyorum kendimi salfaşglah

22 haziran 2020 21:05

3. a3 yok süslü ben virüsten önce de böyleydim :p . yani arkadaşlar arasında dalga geçilir hep "sen de dışarı çıkmaya korkuyorsun" falan diye ama bilmiyorum hiç bu derece ciddi bakmamıştım, daha çok dikkat ederim artık. teşekkürler cevabın için.

22 haziran 2020 21:36

4. A3 bilgisizsin. Asosyallik diye bir kişilik bozukluğu yoktur. Anti-sosyal kişilik bozukluğu vardır ki onun da konumuz hiçbir ilgisi yok.

22 haziran 2020 22:17

5. A3 e bakmayin siz. Virus ortamında bile çıkmak istemeyenleri hastaliklarla yaftalayan bi guruh var sozlukte. Gecen gun arkadasi para birakmaya gelen ve sonra pozitif cikan sorunun altinda yoktu hicbiri. Kendini ve yalnizligini sevmek de guzel bi sey bence. Asosyal olsaniz arkadaslariniz olup da ustune disari cagrilmazsiniz zaten. Burcunuz yengec mi??

22 haziran 2020 22:20

6. süslülerim sağ olun ama tartışma ortamı yaratmak istemedim :> a4-a5 süslüler yani ben de çok asosyal biri olduğumu düşünmüyorum açıkçası, çok arkadaşım yok evet ama bahsettiğim gibi sürekli görüşmek isteyen arkadaşlarım var. ben de işte çok mu uyumsuzluk yabanilik yapıyorum benimle görüşmek isteyenlere diye düşünüyorum :/ burcum aslan ama burç muhabbetlerine çok inanan biri değilim süslü

22 haziran 2020 22:24

7. Benim işim, okulum yokken üç ay evden çıkmamışlığım var evde olmaya bayılıyorum. Depresif de değilim aksine evde olduğumda çok mutlu hissediyorum. Sürekli yapacak bir şey bulurum kendime ve gerçekten çoğu zaman dışarı çıkmak eziyet gibi geliyor. Hayatımda hiç şöyle bir çıkıp dolaşayım demedim mesela, balkona bile çıkma ihtiyacı hissetmiyorum. :D yine de gayet iyi bir sosyal hayatım var, işim var. Bence tamamen kişilik yapısıyla alakalı. Bence evde olmak dışarıdaki her aktiviteden daha keyifli ve rahatlatıcı.

23 haziran 2020 00:14