dışarı çıkmaya utanıyorum o kadar çirkin ve kiloluyum ki?

doksan kiloyum, dün sadece 15 dakika yürüdüm ama durup kaç kere dinlenmem gerekti. merdivenleri çıkıp eve girdiğimde kalbim artık yerinden çıkacak gibiydi. dakikalarca oturdum kendime gelebilmek için. kızlar ben düzelmek istiyorum ama dışarı çıktığımda tüm varlığımdan utanıyorum. yürüyüş yapmam lazım, eşofman-tişört giyip çıkamıyorum her yerimi kapatma ihtiyacı duyuyorum ama havalar malum, istanbul çok sıcak. lütfen bana öneri verin. hem bu zayıflama yolculuğu için hem de üstüme ne alabilirim geniş ve ince olarak? yarın dahiliye randevum var, şeker hapı yazmışlardı başlamamıştım ona başlayacağım. beslenmeme dikkat etmeye başladım ama hareketsiz kaldıkça daha da şişmanladım. yarın ne giyeceğimi bile bilmiyorum.

1. Başarırsın ss.. hiç merak etme. Öncelikle kendine inan. Bunlar çok basit şeyler öyle düşün. Dermansız dert değil.

1 aydır diyet ve spor yapıyorum 75 kilodan 67 kiloya düştüm devam ediyorum..beslenme ile birlikte biraz sporu da hayatına sokman lazım. Önce yavaş yavaş sonra tempolu yaparsın çok tıkanıyorsan birden kendini zorlama. Bir de ne yap ne et ilk 1 ay hiç kaçamak yapma. Akşam 7 den sonra asla bi şey yeme. Ve bol bol su içmeyi de ihmal etme. Hepsi hallolur.

2 haziran 2024 20:24

2. Bitanem allah başka dert vermesin, samimi diyorum dertlerimiz kiloyla sivilceyle sınırlı kalsın. Bunu bir sorun olarak tanımlamışsın, plan yapmışsın ve aksiyon almışsın. Şu an geri kalan tek bir şey var, istikrar.

Ben bedenlerimizin utanılacak şeyler olmadığını bu yüzden kapatmamamız gerektiğini düşünüyorum ancak sen öyle iyi hissedeceksen müslin kumaşlara bakabilirsin.

Su su su. Senin bu süreçte bffin su. Annem kortizon tedavisi alıyor ve bu nedenle kilo artışı var. Prof dr. "X hnm tuzu kesiyoruz, sebzeye ağırlık veriyoruz suyu en az 3 litre içiyoruz" demişti

Her 20 kg için 1 litre imiş sistem. Ama bu bünyeye göre değişebilir.

Bence en önemki kısımları hallettin, sadece istikrar bitanem. Gerisi hallolacak. Bugün 15 dk yarın 5 dk bir hafta boyu 5 dk sonra 10 dk sonra yine 15 sonta belki tekrar 5. Önemli olan istikrar, zaten sen yürüdükçe bedenin adapte olacak.

2 haziran 2024 20:30

3. anon2 siz ne tatlı bi insansınız ya. çok mutlu olun dilerim. ss sana da sağlıklı ve kolay rahat bi zayıflama süreci dilerim. istersen olur, istikrarlı ol, vazgeçme. seneye bu zamanlar istediğin kiloya inmiş olursun.

2 haziran 2024 20:39

4. yaa siz gerçek misiniz 🥲💚 çok ama çok teşekkür ederim...

a1, seni kutlarım. umarım ben de benzer sorulara girip başarabildiğimi yazarım, çoook sağol, sana da kolay gelsin.

a2, şu hayatta en başaramadığım şey istikrar. neden bilmiyorum hiçbir şeye tam odaklanıp irade gösteremiyorum. disiplin sıfır. aslında tamamen hayatımı değiştirmek istiyorum. suyumu yanıma alıyorum, market alışverişlerimi abur cubursuz halletmeye başladım, cilt bakımına bile başladım kilodan bağımsız olarak. kendimi sevmeye çalışıyorum aslında sanırım. şimdi büyük beden bir gömlek alacağım keten ve akşamları çıkıp yürüyeceğim. ikinizi de okuduktan sonra suyumu yudumladım :dd annene şifa dilerim.

2 haziran 2024 20:40

5. a3, çok teşekkür ederim 💜

a1, aralıklı oruç yapacağım, bu şekilde biraz verebilmiştim aslında, diyetisyene başlamıştım ama bıraktım ne yazık ki... belki diyet gruplarına katılırım. bi süre tek odağım bu konu olsun istiyorum.

2 haziran 2024 20:43

6. Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ❤️🥰 güzellikler hepimizi bulsun 🌻

Bitanem tamamen değişmeye çalışmak belki daha yorucu olduğu için istikrar seni zorluyor olabilir. Her gün 1 saat yürüyeceğim deme mesela kendine de her gün yürüyeceğim de. Hiç evden çıkamadın mı, saat kur koridorda yürü. Her gün 3 lt su olmadk mı e olmasın 1 litre olsun. Büyüklükten ziyade her gün yapmış olmaya odaklanmaya çalış.

Ya evwt zor, ben de yapamam. Ben her akşam yüzümü yıkamaya bile üşenip arada atlıyorum😅 atladığım akşamların canı sağ olsun 🌿🌻

Burayı güncelle takibe alıyorum ❤️❤️

2 haziran 2024 20:53

7. Brittany runs a marathon diye bir film var ss izle istersen motive edebilir seni

2 haziran 2024 21:09

8. o kadar uzun zamandır başlamaya çalışıyorum ki... dediğin gibi başlarda kendimi çok sıkmadan gidersem yavaş yavaş hayatıma sokmuş olacağım. zoru görüp hemen vazgeçiyorum yoksa.

güncelleyeceğim 🌸🌸

2 haziran 2024 21:10

9. izlerim a5, çok teşekkür ederim 🌺

2 haziran 2024 21:11

10. Süslü önemli olan beslenme düzenini sağlamak ve hareket etmek. Sürekli evde durmak gibi hata yapma. Çok kötü etkiler seni. Evde durmak az yesen bile kiloya gider ve daha çok dipe çökertir seni özgüven olarak.

Hormonal sorunların yoksa normalse beslenmeni düzenlediğin hareket ettiğin sürece kısa zamanda kilo verirsin. Ama düşüncen utanmak çekinmek değil de daha sağlıklı olma hedefi olsun.

Elbise kurtarıcı olur. Hem kendini sürekli kontrol etmezsin ne kadar etkisi oldu diye.

Sabah erken saatte ya da akşam yürüyüşleri daha iyi olur. Hergün dk ve adımını artırabilirsin. Rafine şeker yerine şekersiz ara ürün yiyebilirsin.

2 haziran 2024 21:42