ders çalışırken hız kazanmakla ilgili?

sayısaldan yks'ye hazırlanıyorum, tm çıkışlıyım ve üniversite mezunuyum. fen bilimleri derslerine çok uzağım ve çalışmalarımı youtube üzerinden götürüyorum. haftalık çalışma planıma asla yetişemiyorum. her dersten ayrı defter tutuyorum ve özellikle fen derslerinde hoca videolarda ne söylerse, hangi soruları çözerse deftere not alıyorum. bu şekilde 20 dakikalık bir videonun bana zaman maliyeti 80-90 dakikayı bulabiliyor. henüz tyt konularındayım ve bu hızla 2025 yks'ye ancak yetişebilecekmişim gibi görünüyor. bu yüzden de motivasyonumu kaybetmeye başladım. yazsam yetişmiyor, yazmasam konulara çok uzağım, öğrendiklerim kafamda oturmuyor. daha önce yks'ye ya da başka önemli bir sınava sıfırdan alarak çalışıp hız ve başarı kazanmış olanlar varsa aranızda, bana neler yapmam ya da yapmamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

1. - Hocanın her söylediğini yazmak yerine önemli yerleri not alın. Normal derste de hocanın her söylediğini yazmayız genelde, üniversitide öyledir ama lise için önemli yerleri, soru çözerken işe yarayacak kısımları, not almak yeterli.

- Özet notlar muhakkak vardır, o notları ders başlamadan önce okuyun, ders hakkında bilgi edinmiş olursunuz. Konuları önce okuyup sonra videodan dinlemek sizi hızlandırır.

- Ders bitince soru çözün, soru çözerken süre tutun, çözümlü soru bankaları var, onlardan alın, testi çözdükten sonra yanlış soruların çözümlerini okuyarak konuyu pekiştirin. Fen bilimlerinde en çok soru çözerek ilerlenir, tüm sayısal dersler böyledir gerçi.

7 ekim 2020 12:37

2. Suslu ben de univeriste mezunuyum yeniden hazirlanacagim o youtube video hizlarini arttirarak izle ve her seyi not almana gerek yok onemli kisimlaru not al

7 ekim 2020 13:41

3. cevaplarınız için teşekkür ederim süslüler. video izlemeden önce konu özeti okumak çok iyi fikirmiş. ben gidip en kazık soru bankalarını aldım döndüm, konu anlatımlı kitabım yok ama fen lisesi ders kitaplarını inceleyeyim videolardan önce.

anonim 2, tıp için hazırlanıyorum. ilk 10 bin benim işimi görüyor ama daha da yüksekleri hedeflersem belki motivasyonumu artırabilirim.

7 ekim 2020 13:57

4. çok teşekkür ederim anonim 2, olumsuz başlayıp ılımlı bitiriş yapmışsınız. eylül ayı boyunca büyük bir bocalama yaşadım ve yetiştiremeyeceğimi düşünerek çalışmayı tümden bırakmayı çok düşündüm. ama şimdi yeniden asıldım. sizce aralık ayı ayt'ye başlamak için çok mu geç? ayt'nin çalışanların er meydanı olduğunu biliyorum ama daha öncesinde başlayabilmem maalesef mümkün görünmüyor.

7 ekim 2020 15:40

5. Suslu oyle bir ayrim yapma bence fizik kimya biyoloji icin butun konulaea calis bence matematik icin oyle tyt ayt diye ayir

7 ekim 2020 17:16

6. anonim 3 süslü, ben en başta youtube'ta kendime birer hoca belirleyip onların verdiği sıraya göre çalışmaya başladım. onlar tyt-ayt diye ayırmışlardı. ama satın aldığım fizik test kitapları senin de söylediğin gibi tyt-ayt şeklinde değil de konu başlıklarına göre ayrım yapıyor. örneğin alt başlıklar farklı olmakla birlikte iş-güç-enerji, hareket, elektrik gibi konular hem tyt'de hem ayt'de soruluyor. ben genel okul müfredatını takip ediyorum. sen kendi çalışma stilinden biraz bahsedebilir misin?

7 ekim 2020 17:54

7. Suslu fen kismi icin ben ayt agirlikli calisicam tyt belki daha az bilgi isteyen bir sinav ama ayt daha ayrintili zaten ayrinti kismini ogrenirsen tyt kismini da yaparsin tyt icin farkli olan konulara  odaklan bol bol deneme coz simdiden basla tyt zaman yonetme sinavi bence ben de youtube videolarini izliyorum cok faydasini gordum aralik da baslama ayt ye yani ikisini de birarada goturmeye calis

7 ekim 2020 18:44