ders çalışma verimliliğin artması için takviye?

ritalin kadar etkili bildiğiniz takviye var mı? şunu kullandım çok faydasını gördüm diyebileceğiniz bir şey? odaklanmada sorun yaşıyorum gincosanı duydum ama nasıldır bilmiyorum

1. Ders çalışma verimliliğini arttırmak için ritalin kullanılmaz. Bu ilaç sonuçta performans arttırıcı değil. Bence önce asıl sorunu bulun. Hiperaktivite bozukluğunuz mu var ?

9 nisan 2019 23:38

2. Biliyorum süslü cümle bozukluğu olmuş o yüzden öyle anlaşılmış doğal olarak. Ritalin kullanan birkaç kişiden duydum ders çalışma verimliliğini arttırdığı ilaç olarak değil takviye olarak o verimliliği sağlayacak bir şey arıyorum. Öyle bir sorunum yok ama dikkat eksikliğim ve odaklanmam da sıkıntı oluyor. Bir filmi bile çook sürükleyici değilse tamamını izleyemiyorum gibi

9 nisan 2019 23:42

3. Bence yine de asıl soruna odaklanmalısınız bence ders çalışma şekliniz yanlış. İlaç önermiyorum, takviyeler de siz çalışma şeklinizi değiştirmeden bir işe yaramaz. Ben de filmleri kolay izleyemem ama dikkat eksikliği var demek değil :)

9 nisan 2019 23:44

4. süslüm bende hiç odaklanamıyorum fakat bir şey farkettim kendi başıma asla odaklanamazken arkadaşlarımla calısırken çok güzel odaklanıyorum mesela bu vize dönemini hep arkadaşlarımla çalıştım ve hepsi güzel geçti. arkadaşlarınla çalışmaktan kastım aynı dersi alan arkadaşlar ama yani biraraya gelip hepiniz farklı ders calısırsanız yine odaklanamayabilirsin

9 nisan 2019 23:54

5. Bence kendi ders çalışma yönteminizi bulmanız lazım. Ben mesela evin içini turluyorum sözel konu çalışırken oturamam hayatta. Sayısal derslerde de birine anlatmam lazım ya da anlatıyormuş gibi yapıyorum içimden. Böyle yöntemleri tek tek deneyin illa ki bulursunuz. Demir, b12 eksikliğiniz falan yoksa hiç gerek yok ilaç kullanmaya gerçekten.

10 nisan 2019 00:05

6. Ben solgar nero nutrients kullandım, arkadaşım ritalin. Fiyat olarak ritalin çok daha cazip bildiğim kadarıyla ama onda da reçete şartı var bildiğim kadarıyla. Ben solgardan memnun kalmıştım açıkçası odaklanma sorunumu duzeltmişti. En az iki kutuda etki ediyor diyorlardı ama ben şişenin yarısında yavaştan etkisini görmüştüm. Birde ritalin uyku düzenini mahvediyormuş sanırım, solgarda o sorunuda yaşamadım.

10 nisan 2019 12:37