ders çalışmak için motivasyon, dikkat eksikliği?

şimdiye kadar hiç çok düzenli çalışkan biri olamadım, hala değilim. zihnim duygularım çok dağınık, terapiye başlamam gereken bir dönemdeyim ama yapamıyorum. sonuç olarak yapmam gereken şeylerin altında ezildim yine. ders çalışmaya nasıl başlayabilirim, dikkatimi nasıl toplayabilirim, birkaç taktik verir misiniz?

1. Ortaokulda yakın arkadaşımla "şimdi şu soruları çözeceğiz" diyip kendi aramızda süre tutup sonra bitirdik vs diye konuşurduk. Şu an öyle bir arkadaşım da yok. Pomodoro yapayım diyorum beceremiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim :(

28 ekim 2022 17:35

2. Telefonunun kronometresini aç . Ciddi ciddi ders çalışma biraz süreç ister ilk günden 5 6 saat çalışamazsın zaten. Kendine hedef koy

28 ekim 2022 17:50

3. Telefondan internetten uzak durmalısın

28 ekim 2022 18:20

4. süslü ben bu dertten çok çekiyorum. Çalışkan sayılırım aslında ama sürekli telefon, sosyal medya odaklanmamı inanılmaz bozdu. Neler yaptığıma gelirsek

mümkünse kütüphaneye gitmek

bir arkadaşla zoom yaparak ayrı ayrı ders çalışmak

study with me videoları izleyerek çalışmak

odaklanma uygulamaları kullanmak ben studybunny diye bir şey kullanıyorum çok şeker.

bir de önemli bir dönemse final zamanı falan gibi gidip iki üç kalem kağıt alıyorum iyi geliyor.

Başarılar süslüm

28 ekim 2022 19:00

5. Teşekkür ederim hepinize

28 ekim 2022 19:19

6. pomodoro için forest diye bir uygulama var tavsiye ederim onu. Ben de böyleyim bu arada birbirimizi motive etmeyi isterdim o arkadaşınızla yaptığınız gibi

28 ekim 2022 21:49