dgs’ye giren ve geçebilen oldu mu çok mu zor süslüler iki yıllık bölüm yazıp dikey geçiş düşünüyoruz kardeşim için ama bilemedim ?

bir akıllı biz miyiz diye düşünüyorum bir yandan da.

1. süslü 4 yıllık bölüm yazıp yatay geçiş düşünmez mi? dgs hem kontejan azlığı hem de geçiş yapınca 1. ya da 2. sınıftan başlaması açısından baya dezavantajlı çok az okul 3. sınıftan başlatıyor. bir de geçiş yapabilirse eğer ilk yıl hiçbir dersten de kalmaması gerek.

5 ağustos 2021 12:22

2. Süslü puanı çok kötü ya. 4 yıllık bölüm tutmaz, 2 yıllıkta da bilgisayar programcılığı düşündük çünkü bilgisayarda çok iyidir, ama bu bölüm 4 yıllığa geçmeden ne kadar faydalı olur onu da bilemediğimiz için dgsyi düşünmek zorunda kaldık. Çok teşekkür ederim tavsiyen için.

5 ağustos 2021 12:25

3. Ben yaptım bölümü ne bilmiyorum ama kendimi anlatayım. Ben anadolu lisesi mezunuyum şanssız bir sınav dönemi geçirdiğim için aynı bu şekilde düşünüp teknikerlik yazdım. Seviye benim çok altımda olduğu için neredeyse hiç çalışmadan 3.3 ortalama yaptım. Mezun olduğum ilk yıl sınava girdim fakat tek tercih yaptığım için az bir puan farkla yerleşemedim. Ertesi yıl kazandım şimdi mühendislik okuyorum. Yani üniversite sınavı bana göre değildi aşırı stresli bir dönemdi. Dgsde ise odaklanmam gereken tek bir konu vardı o da mat 1. E zaten temelim olduğu için sınava girdiğim 2 yıl da çalışmadım. En son girdiğim yıl son 1 ay yakın zamanda çıkmış dgs ve ales sorularını çözdüm.

5 ağustos 2021 12:27

4. Anonim 3 çok teşekkür ederim cevabın için.

Şimdi benim bildiğim şöyle: dgs sadece türkçe ve matematikten oluşuyor, 2 yıllık bölğmü bitirince giriyorsun.

İlk yıl kazanamayınca sonraki yıllarda devam edilebiliyor mu girmeye bunu bilmiyordum? Bir de üniversiteler puanları ayrı mı belirliyor yoksa yksdeki üni puanları mı geçerli oluyor? Bir de okul ortalaması ne kadar önemli?

Ya seni bulmuşken çok şey sordum, işteyim zar zor araştırabiliyorum da kusura bakmayın.

5 ağustos 2021 12:31

5. İstediği kadar girebilir dgsye o konuda problem yok. Okulların puanları tercih sırasına göre belirleniyor ama kontenjan az olduğu için risk her zaman var. Yani dgsye giren kesim genelde çalışan iş güç sahibi insanlar. Bu kişi çok çalışıp yüksek bir puan yapıp yaşadığı anadolu şehrindeki küçük üniversiteyi de yazabilir hem çalışır hem okurum mantığıyla dolayısıyla puanlar çok değişken önemli olan sıralama. Mühendislikte genelde 6binden yukarı olmak gerekir. Bilgisayar mühendisliği daha popüler bir bölüm olduğu için biraz daha iyi bir sıralama gerekir ama zor değil gerçekten. Bu arada okul ortalaması gerçekten önemli yüksek tutması iyi olur.

5 ağustos 2021 12:39

6. Bir de dgsde puanının hesaplanması için türkçe ve matematikten en az 0.5 net yapması gerekiyor. Önceki yıllarda bir çok kişinin bu yüzden puanı hesaplanmadı buna çok dikkat etsin.

5 ağustos 2021 12:42

7. Süslü kontenjan açılıyorsa illaki birileri giriyor ama maksimum 5 kişilik kontenjanlar açılıyor genelde girmek için de çok iyi sıralama yapmak gerek. Taban puanlarına bakıp fikir edinebilirsin. Ben çok iyi bir okulda okumuyorum şu an o yüzden söylememe gerek yok bence :d

5 ağustos 2021 13:36

8. Puan konusunu unutmuşum hayır kesilmiyor. normal üniversite sınavı gibi eğer tercih yapıp yerleşip gitmezsen puanın kesilir.

5 ağustos 2021 13:37

9. Rica ederim süslü sözel bölümler daha sıkıntı bu arada türkçeyi herkes yapıyor zaten o yüzden tek yanlış bile sıralamada çok gerilere atabiliyor. Matematik bölümünde de genelde mantık problem soruları zorluyor ama çalışınca yapılmayacak şeyler değil. Ki zaten kendi açımdan konuşayım mat1 yapamayan nasıl mühendislik okusun bunun 5 katını görüyoruz derslerde.

5 ağustos 2021 13:47

10. İstersen önce mesela geçen senenin sorularını çöz puan hesaplama sitesinden hesapla sonra taban puanlara bak aklında az çok bir şeyler belirir. Zaten dgsde bilmediğin bir şey sorulmuyor sınav isimleri de çok değişti bilemiyorum artık ama ilk aşamada sorulan sorular gibi ama problem soruları ağırlıklı.

5 ağustos 2021 14:13