doktorluk dışında sizce hangi meslekler yüksek maaş hak ediyor?

doktor sorusundan geliyorum. sonuna kadar hak ediyorlar çok zor bir meslek. ben bu soruya veteriner hekimliği diyorum. hasta sokak kedisi 1 ay tedavi ettirdim, getirip götürdüm. işleri gerçekten çok zor. hayvanın dili yok, derdini anlatamıyor. bir de agresifse veterinere saldırıyor, etrafı kırıp döküyor. çok uzun saatler çalışıyorlar, üstelik hayvan sahibi şiddetine maruz kalabiliyorlar.

1. Anaokulu ve ilkokul öğretmenleri yeni nesil özürlü velilere katlandıkları için

19 şubat 2024 17:35

2. hukukçular ve eğitimciler, sağlık adalet eğitim ülkedeki temel şeyler

19 şubat 2024 17:38

3. O sorudaki doktor gibi olanlar kesinlikle maaşı da, saygıyı da hak etmiyor. Topluma hizmet ediyorsa önce nasıl konuşması gerektiğini öğrenecek. Eşeği bağlasan artık üniversiteden mezun olur. İnsanlık çok başka bi şey.

19 şubat 2024 17:39

4. sağlık çalışanlarının tümü iyi şartları hak ediyor bence sadece doktorlar değil

19 şubat 2024 17:41

5. Noterler. Senede 1 ev alabiliyorlarmıs artık :( elleri cok yoruluyor belge imzalarken senede 3 4 evi hak ediyorlar

19 şubat 2024 17:42

6. Öğretmenler demeye geldim. Öğretmenim ve geçen gün 3 kitap aldım 672 lira ödedim. Kitap bile okuyamıyorum ya maaşım aralıkta 24 bin yatmıştı iki aydır 34 bin yatıyor ev kiram 9 bin öğretmen servisimiz aylık 2 bin faturalar mutfak vs derken elimde birikim kalmıyor. Oturup yeni bir kitabı okumak için bu ay 3 kere dışarı çıkmazsam alırım diyorum. Tiyatro gezi bir hayal.

Gelişemiyoruz çünkü geçim derdindeyiz. Ayrıca ülkede özel okullar hariç sınıf mevcutları 30-70 kişi arasında. Urfada göre yapan arkadaşımın 62 kişilik bir sınıfı vardı. Aynı anda 6 yaşında 62 kişiye kalem tutmayı okuma yazma öğretmeye çalıştı. O sene antidepresana başladı zaten. Daha bugün sabah serviste arkeolojik bir şeyden bahsederken " aslında turla gidilip görülse ne güzel olur" dedim arkadaşım da " bunun için para biriktirdikçe tur fiyatları yükseliyor." Dedi. İşimize verdiğimiz emek, çaba zorluklar bir tarafa bir nesil yetiştiriyoruz ama yapabildiğimiz tek etkinlik evde toplanıp çay kahve sohbetleri. Tatilimiz insanların gözüne geliyor ama o tatilde gelişim adına tek bir şey yapamıyoruz.

19 şubat 2024 17:44

7. Öğretmen diyenlere haftada 3 gün max 4 gün çalıştıklarını ve yaz tatillerini ara tatilleri hatırlatmak istiyorum. Kaldı ki ülkenin gençlerinin eğitim seviyesi ortada.

19 şubat 2024 17:47

8. Size katılmakla beraber ss kazanılması daha da zorlaştırılırsa öğretmenlik. Bu kadar önemli bir sorumluluğu olan bir mesleği "tatili bol, maaşı iyi" diyenlerin doldurması bir tek beni mi üzüyor ya?

19 şubat 2024 17:49

9. Öğretmenler o kadar tatil içinde kendilerini geliştirmeye zaman bulamıyorsa biz ölelim. Vallahi bahane bunlar. Biz çok güzel zaman buluyoruz. Ne pandemi de ne depremde öğretmenler bir gün dahi çalışmadı kusura bakmasın kimse. Çoğu yerde online ders vs asla bi şey yapılmadı. Onların da çok da umudunda olmadı zaten. Devlet memurları kaç yıl yatarak para aldı. Depremde de aynı şey oldu. O yüzden bizim ödediğimiz vergilerle bu kadar oluyor maaşınız. Boş günlerinizde başka işlerde çalışabilirsiniz yeterince çok vaktiniz var.

19 şubat 2024 17:51

10. İşim gereği öğretmenlerle iç içeyim. Daha fazla maaş hakeden öğretmen bir elin parmağı. Tanıdığım onlarca öğretmen arasında "bu adam kat ve kat para almalı" dediğim ise sadece 2 kişi. Onların da iş disiplini, işe kendini adamasi çok başka kişilerdi

Ayrıca onca boş vakitte kendini geliştirmeyen de bı oturup sorgulasin lütfen.

19 şubat 2024 17:57