dolap’tan dyson saç ürünlerinden almak?

saç şekillendirme özürlüsüyüm. kuru ve orta kalınlıkta dalgalı ( sanırım 2b) saçlarım var. babyliss marka kuaförlerin kullandığına benzer bir fön makinem var. kullanmakta zorlanıyorum. bir türlü alışamadım; çok büyük geliyor. dyson supersonic ve airwrap daha idare edilebilir gibi göründü gözüme. ama onların da fiyatı oldukça yüksek ve eğer kullanamazsam boşuna büyük bir harcama yapmış olacağım. bu nedenle daha uyguna bulabilir miyim diye dolap uygulamasına baktım. orada da aklım çok karıştı. aşırı uygun fiyata “yurtdışı” ve “orijinal” olduğunu iddia edenler var. bana hiç inandırıcı gelmedi. bu ürünlerden alıp kullanan var mı? nasıllar? kaliteliler mi?

1. ss zaten bildiğim kadarıyla yurt dışından direkt dyson mağazasından bile airwrap falan alsanız akım farkından dolayı gelip türkiyede kullanamıyorsunuz makine yanıyormuş direkt ve garanti kapsamında olmuyormuş. dolayısıyla biri yurt dışı ürünü diyerek satmaya çalışıyorsa sahte olduğunu düşünürdüm ben.

18 aralık 2023 14:18

2. Dyson Amerika'da da ucuz olan bir şey değil ki, ayrıca Türkiye'den alınca servisi şusu busu kafan rahat eder. Bana soracak olursan, git bir Dyson showrooma( ya da mediamarkt vs) saçında dene. Denemeden alma

18 aralık 2023 14:26

3. O söylediğiniz bazı ülkelerden alınanlar için geçerli. Amerika ve Japonya'dan olanlar düşük voltaj ile çalışıyor ve bu nedenle 220V elektriğe takılınca yanıyor. Diğer ülkeler için üretilmiş olanlarda o sorun olmaz.

18 aralık 2023 14:27

4. ben senin yerinde olsam dolaptan almazdım hadi bozuldu diyelim napacaksın?

ucuza alacam diye paran çöp olacak

18 aralık 2023 14:41

5. Mesela bir sıkıntı yaşadım ben, aradım, online bağlandılar, sorunu bulduk düzeldi. Düzelmese gelip evden alıyorlarmış, şöyle bir servis yani.

18 aralık 2023 14:45

6. Anonim5, Dolaba ilk baktığımda zaten bu sorduğum "orijinal, yurtdışı" ürünlerin varlığını bile bilmiyordum. Sizin dediğiniz tipte bir şeyler bakmak için açtım. Ama sizin de dediğiniz gibi o tip ürünler için de anlamsız fiyatlar istiyorlar. Mağazasından sıfır olarak 17000'e alacağım bir ürüne neden ikinci el olarak 15000 vereyim? Ben daha uygun fiyatta olanlara baktım ve o zaman da bu sorduğum ürünleri gördüm.

Anonim4'ün dediği bozulunca çöp olma ihtimali elbette var ama alış fiyatı yarısı ve altı olunca "bozulma ihtimali nedir ki? Bozulursa atsam ve yenisini alsam yine de zararda değilim. Eğer beceremez ve kullanamazsam kaybım daha az" diye düşündüm. Çünkü tam fiyattan alıp eğer kullanamazsam ve satmam gerekirse daha fazla kaybedeceğim.

Beni asıl tereddüte sokan konu ürünün performansı nedir konusu. Eğer dolap'tan aldığım ürün doğru düzgün çalışmadığı için kullanamazsam, tüm bu deneme bir işe yaramamış olur.

18 aralık 2023 15:39

7. Dyson'dan alıp sonra iade eden var mı? 14 gün koşulsuz iade hakkı olduğu yazılıyor. Alıp beğenmezsem iade edebilir miyim? Sorun çıkıyor mu?

18 aralık 2023 15:42

8. "bozulursa atsam ve yenisini alsam yine de zararda değilim." nasıl oluyo bu? hayır zarardasın

18 aralık 2023 15:42

9. Elbette bir zarar var ama nispeten daha az.

Şöyle ki 17000'e alıp kullanamadığım için satmaya kalksam ve makul bir fiyat koysam en az 7000 kaybederim. Satarken, satış sırasında çıkan olumsuzluklardan dolayı daha fazlasını kaybedenler de var.

Bu tip cihazları 6000-6500'e satıyorlar. Airwrap değil de supersonic almayı düşünürsem 4000 civarında fiyatlar var.

Tabi bu hesap düzgün çalışan bir ürünün gelip de bir süre sonra bozulması ihtimaline karşı anlamlı. Geldiğinde kötü ise bir anlam ifade etmez. Bu nedenle alan ve kalitesi ile ilgili yorum yapabilecek olan var mı diye sordum.

18 aralık 2023 16:00

10. (link: https://www.kiralarsin.com/dyson-sac-sekillendirici-p-44?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA-P-rBhBEEiwAQEXhHyJk1YgcAOaZKRx2t6rHYThWGv0WeF_XjbIxwJh-O-Iw_UTdVi-ckRoCyI8QAvD_BwE link) ss yerinde olsam buradan veya benzer bir yerden kiralayıp denerdim bir süre

18 aralık 2023 16:16