1. Evet pandemide gelistirmeye basladigim ve sonra hayatimin rutin parcasi olabilmis bir aliskanlik. Haftada bir iki yapiyorum.
Buyuk bir kapta karbonatli suda maydanoz, roka, nane, dereotu gibi kahvaltiya yakisacak yesillikleri bekletiyorum. Beyaz sirke de koyuluyor sanirim bu konuya bakacaktim ben de, bakterilerden tam arinabilmesi icin.
Sonra sudan tekrar gecirip suzulmeye birakiyorum, salata kurutucuda biraz dondurup tezgahta kagit havlu ustunde tam kurumaya birakiyorum. Sonra da iyi kilitlenebilen cam kaba altli ustlu kagit havluyla koyup kaldiriyorum.
Ne yazdigim kadar kulaga zahmetli gelen bir is ne de cok basit bir is. Biraz sinir bozucu bence, bazen yaparken soylendigim oluyor. Kurumaya birakip disarida unuttugum ve porsuttugum oluyor, tam kurumadan kaldirip iki gunde curuttugum oluyor falan. Ama bir sekilde yesillik yemeye beni alistirdigi icin devam ediyorum.