yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    dugun evlendikten bir sene sonra yapilamaz mi cok mu mantiksiz bir olay?

    bu sene mezun oluyorum, erkek arkadasim 1 senedir amerikada calisiyor, yanina gitmem icin evlenecegiz, ama dis hekimligi okudugum icin islerim cok yogun ve ancak agustos ayinda bos olacagim, erkek arkadasim da sadece kasim ayinda bos olacak. zaten ailemin gonlu olsun diye nisanlandik, apar topar nisan toreni vs ama dugunu boyle aceleye getirmek istemiyorum mezun olduktan sonra ne tatil yapabilecegim ne kafa bosaltabilecegim direk dugun isleriyle ugrasip duracagim islerimi yoluna koyup sonraki sene bu islerle ugrasmak bunlari dusunmek istiyorum. bunu anneme cok net bir sekilde acikladigimda altinda abuk subuk anlamlar aradi, dugune masraf mi yapmak istemiyorsunuz oyle nisanli gitti mi diyecegiz diyorum ki anne evleniriz zaten istiyoruz bi imza atilir diger isler de sonraki senenin baharina falan ertelenir, kizdi yuzume kapatti telefonu. cok mu garip bir sey istiyorum ya?

    1. aileler için zor bir durum evet. bir arkadaşım memur oldu evleneceği kişi de memurdu atama durumundan dolayı evlendiler ve 1 yıl sonra düğün yaptılar. aileleri sorun çıkarmadı ama bana saçma geliyor ya. biz nikaha gittik eğlendik vs. 1 yıl sonra tekrar düğüne gittik. ben böyle birşey yapmak istemem şahsen.

    30 nisan 2019 13:07

    2. Ya zaten bana kalsa asla dugun bile yapmam, sirf aileler istiyor diye onlarin da gonlu olsun diye yapiyoruz. Ona hadi tamam ama kendi dugunumu bile sirf elalem ne der ya da bunun usulu bu degil diye kendimi zora sokmak ve icimden gelmeyen bir sey yapmak istemiyorum. Peki asla mantigiyla oturup dusunemeyen bir kisiyi buna nasil ikna edersiniz? 

    30 nisan 2019 13:10

    3. Suslu 6 senedir birlikteyiz, hem yurtdisina tasinabilmem icin gereken bir sey hem de ailem evlenmeden gidip nasil orada beraber yasarsiniz diye izin vermediler. Zaten turkiyede olsak da evlenirdik ama tabi bu kadar erken olmazdi. 

    30 nisan 2019 13:16


    4. Benim de bir sürü tanıdığım böyle evlendi. Ama onlar birlikte yaşamadılar evlenene kadar. Sadece birisi birlikte yaşadı herkese de bu durum tuhaf geldi. Evliler bir senedir aynı evde yaşıyorlar bir sene sonra gelinlik damatlık balayı tatili oluyor. Bana da komik geliyor doğrusu. Ama yapan çok var.

    30 nisan 2019 13:28

    5. süslücüm biz öyle yaptık. bir yaz aile arasında nikah yaptık. ertesi yaz düğün. borca harca girmeden, rahat rahat hazırlanarak yaptık düğünü. kimse de yadırgamadı.

    30 nisan 2019 14:04

    6. Suslu biz de yurtdisi oturma izni mevzulari icin dugunden 1 yil once yaptik nikahi. Kimseye haber vermedik sadece ailelere bir de sakliyor gibi olmasin diye cok yakin arkadaslarimiza soyledik. Duyanlar o gun yanimizda olmak istedikleri icin kendileri israr edip geldi ama herhangi bir kutlama vs olmadi. Nikah cok aceleye geldigi icin dugun yapacak vaktimiz yoktu, 1 yil sonra da icimizde kalmasin diye dugun yaptik basta ben de garip olur mu diye cekinmistim ama gayet guzel oldu. Zaten evlenmek birlikte yasamakla dogrudan iliskili olmadigi icin birlikte yasarken dugun yapmak garip degil bence.

    30 nisan 2019 14:11

    7. süslü neden mantıksız olsun. Bana göre mantıksız olan, evlendik ama kocamla kalamıyoruzcular. Neden düğün yok. Komik bulduğum bu. Sizin durumunuzda normal.

    30 nisan 2019 16:50