yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    24 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    eğer marketteyse babama ped aldırıyorum adet dönemlerimde. bunu yaptığım için komşu kızı nasıl utanmıyorsun dedi?

    e sen şimdi hiç babana ped aldırmadın mı diyince de tabi ki aldırmadım pedlerimi banyo dolabında bile değil kendi dolabımda tutuyorum ortada durmasın diye dedi. altı üstü ped.. doğum kontrol hapları değil yani. siz hiç babanıza ya da abinize ya da erkek kardeşinize ped aldırmadınız mı aldırdınız mı?

    1. Ss normal olanı senin yaptığın aslında.

    Ama malesef buna ben de alışamadım o yuzden aldırmıyorum. Açıkcası birine ped aldıracak kadar pedsiz asla kalmam her zaman evimde yedek pedim bulunur bittikçe de yerine kendim alıp koyarım. Kendim almak varken babama ya da eşime aldırmak aşırı saçma geliyor ve çekiniyorum.

    4 şubat 2022 01:52

    2. neden farklı kültürler, yaşam tarzları olduğunu kabullenmekte bu kadar zorlanıyorsunuz ki? kız küçüklükten beri öyle gördüyse ne yapsın yani?

    4 şubat 2022 01:58

    3. Yazık gerçekten ya, pedlerini falan saklaması kim bilir ne işlendi beynine de, doğal olan bir şeyi sadece kadınlara özgü diye bu kadar saklamak istiyor. Çok üzücü gerçekten 

    4 şubat 2022 02:09


    4. Adetsem konusu gecerse (lazimsa soylemek yani) soylerdim misal ama babamdan ped isteyemem. Babam markete falan gitmez zaten isteyecek sartlar da olusmadi :d ama iki erkek kardesim var yirmilerin sonlarina geldiler uzun yillardir pedlerimi alirlar. Banyoda da durur gayet paketlerim. Babamdan cekinirim ama...

    4 şubat 2022 02:10

    5. Doğru olan bence de soru sahibinin yaşadığı ama ensesti nerenizden çıkardınız allah aşkına ya? İki kelime öğreniyorsunuz saçma sapan yerlerde kullanıyorsunuz. Maalesef Bizim toplumumuzda erkek kişileri için regl "ayyy kadınların şeyinden kan akıyo çok pis çok ayıp" şeklinde kodlanmış bir durum olduğu için bu onlara ayıp/söylenmemesi gereken bir olaymış gibi geliyor. İlkel babalar da maalesef böyle ayıp bir şey gibi baktığı için kızları değil ped istemek, regl olduğunun bilinmemesi için çırpınıyorlar çoğu zaman. 

    4 şubat 2022 02:11

    6. Ensest: yakın kan bağı olan kişiler arasındaki cinsel ilişki.

    Böyle iğrenç bir kavramı bu şekilde basite indirgeyemezsiniz.

    4 şubat 2022 02:13

    7. Kendim seçerek aldığım için hiç aldırmadım ama ilk reglimden bu yana tampon da kullanıyorum, ortalıkta duruyor hepsi. Bütün evin alışverişini yapan amcamsa ped falan da alıyor kızına.

    4 şubat 2022 02:19


    8. Komsu kizinin düşüncesi tam bir sacmalik. Ben 32 yasindayim, 20 yil once gerekirse babama ped aldirirdim, annem de aldirirdi ayni sekilde. Babam da hic bir şekilde itiraz etmezdi. Regl olmanin ayip bir sey olmadigini ne zaman anlayacaklar. Utanacak ne var ki bunda? Her ay olan dogal bir döngü. Olmamasi sorun. Ayip degil, günah degil. Bu düşünceleri ne zaman aşacağız acaba?

    4 şubat 2022 02:37

    9. Regl olmak ayıp bir şey değil. Babama ped aldırdım, evde de hiç saklamadım. Çalışırken ofiste neyin var hasta mısın dediklerinde, regl döneminde olduğumu söyledim. Zaten Normal olan bir şeyi normalleştirmeye çalışmamız çok acı, ama konuştukça değişecek. Çekinmeyin, utanmayın.

    4 şubat 2022 02:43

    10. i̇lk regl olduğum zamanlar 11-12 yaş civarı olduğum için ped stoklama bilincim yoktu. annem de hiçbir zaman stokçu biri değildir ihtiyaç halinde alır her şeyi. bir gün babamın işten geliş saatine yakın regl olmuştum ve evde ped yoktu. annem babana söyleyelim alsın dedi. ben o çocuk aklıyla olmaz söylemeyelim utanırım gibi şeyler söylemiştim. annem bu ayıp veya utanılacak bir şey değil sen büyüdün genç kız oldun baban bunu kötü karşılamaz, aksine kızım büyüyor diye sevinir gibi beni rahatlatıcı şeyler söylemişti. ve hemen babama ped almasını söylemiştik. o günden sonra da gayet rahat oldum. burada annemin yaklaşımı çok doğruydu. ben utanırım dediğimde ' 'baba ped alır mısın annem istiyor' de' diyerek beni yönlendirseydi ömür boyu bunun ayıp bir şey olduğu beynime kodlanabilirdi. Daha sonraki yıllarda büyüdüm regl takip programı indirdim, regl bilgilerimi düzenli olarak oraya aktardım. 3 aşağı 5 yukarı regl olacağım günleri bildiğim için her zaman evde ped stoğum oldu. Her çantamda mutlaka 1 adet ped bulundururum kendim veya arkadaşlarım için. Ama velev ki o ay tahmin ettiğimden fazla kanamam oldu veya misafirlerim geldi onların kullanmaları gerekti ve benim elimde ped kalmadı. tabii ki bu durumlarda babama ped almasını söylerim. İstediğim modelin fotoğrafını gönderirim o da bakar bulamazsa marketteki görevliye sorar. İstediğim ilk girdiği markette yoksa ikinci markete gerekirse üçüncüye bakar. Olması gereken budur. Nasıl ki babamıza gelirken ağrı kesici al diyebiliyorsak ped al demek de onun kadar doğaldır.

    4 şubat 2022 03:41