eşim süpürge dışında hiçbir şeye yardım etmiyor?

6 aydır evliyiz ikimizde çalışıyoruz eşim sadece süpürge tutuyor o da belimden dolayı rahatsızlığım olduğu için mecburen istemeyerek yapıyor, onun dışında evin tüm yükü bende yemek bulaşık diğer temizlik aşamaları vs. ve ciddi yoruluyorum. ne yapmalıyım aynı durumda olanlar var mı?

1. Temizlik icin yardımcı alın niye her seyi yapmaya çalışıyorsunuz?

1 mayıs 23:11

2. Benim eşim de sadece süpürme yapıyor ama ben calismiyorum ve tüm gün bosum hala arada zor oluyor ama en zor kısım ilk bir seneydi şimdi daha az iş oluyor pek temizlik falan da gerekmiyor arada birlikte büyük temizlik yapıyoruz ama temizlik için yardımcı bulabilseydim kesinlikle tutardım şimdi çamaşır ve mutfak disinda pek bir şey olmuyor diye rahatım arada toz oluyor ama çok sık toz almıyoruz WC lavabo giren temizliyor dagitmama odakliyiz genelde ve eşim çok daginikti o bile böyle olduysa herkes olur

1 mayıs 23:15

3. Bu haldeyken çocuk düşünmeni önermem. Ben de aynı şeyi yaşadım ve çocuktan sonra inanılmaz yıprandım resmen yaşlandım

1 mayıs 23:31

4. iyi ki bekarım

1 mayıs 23:32

5. Burada defalarca yazdım benzer sorulara, yine yazıyorum. Yapmayın. Nasıl olsa siz yaptığınız için o yapmıyor. Eskiden de anası yapıyordu. Bulaşığı tezgahta bırakıp bugün çok yoruldum diyeceksiniz. Bazı günler yemek yapmayacaksınız dışarıdan söyleyelim bugün çok yoruldum diyeceksiniz. Evi bok götürsün isterse. Siz ağırdan aldıkça sizinle beraber iş yapmayı öğrenecek.

Ya da haftada bir temizlikçi gelecek evinize.

Mecburen istemeyerek yapıyor ne demek, biz severek isteyerek mi yapıyoruz o kadar işin gücün arasında? Erkeklerde biraz utanma olsa zaten bunları konuşuyor olmazdık. Neyse şimdi siz eşinizle konuşup ev işlerine katılmıyorsun falan diye başlasanız elli tane bahane sayar size. Sonunda sizi suçlu çıkarır. Geneli böyle. Ben yukarıda anlattığım gibi yaptım. Şimdi eşim her şeyi yapıyor. Benim rica etmeme gerek kalmadan. Annesinin evinde bardak kaldırmamış adam bu.

1 mayıs 23:40

6. Evlenmek istemememin en büyük sebebi bu. Hem çalışıp eve para getireceksin (geleneksel cinsiyet rollerinden çıkış) hem de evin bütün yükü senin üzerinde evi çocuğu sen çekip çevireceksin( geleneksel rollere devam). Türkiye'de evliliklerin çoğu kadınları sömürme üzerine kurulu. Ss bence sen de elini atma. Titiz biriysen zor biliyorum ama dayanman lazım.Temizlik bahsi geçtiğinde binbir bahane sun( tıpkı onun gibi) ya eve yardımcı alalım en iyisi ben yetişemiyorum de. Konuşmaktan anlamaz bunlar eylem lazım. Evcil hayvan eğitir gibi koca eğiten kadınlarımıza kolaylıklar diliyorum 🙏

1 mayıs 23:50

7. Ne yardımı eşin sakat falan mı?

Temizlik ve yemek motor refleksleri yeterli olan bir bireyin pekala yapabileceği şeyler. Eşim şu pozisyonda olsa değil 6 yıl 6 haftada boşar anasına yollardım -malum tekken hayatta kalma potansiyeli yok-

Şöyle tiplerle nasıl seks yapıyosunuz ya. Açıkçası ben kendi kendine bıraktığında düzgün bir hayat sürmeyi beceremeyecek ya da beni ev işleri yapan bir hizmetçi gibi gören bir adamla seks yapamam. Cidden ss sen iyi bu adamı ciddiye alıp evlenmişsin büyük lütuf.

1 mayıs 23:59

8. yardımcı işini daha önce dile getirdim ben kimseye güvenmiyorum bir şeyler çalıp yürütür evden belli olmaz dedi. bu konuyu da dile getirdim aslında ama süpürge yapıyorum hiçbir şey yapmıyormuşum gibi konuşma istersen falan dedi şaka gibi :d ben kendi ailemde böyle görmediğim için çok tuhaf geliyor ya, benim annem çalışmamasına rağmen babam sabahları kalkar kendi kahvaltısını hazırlar ne bileyim sofra kurulmasına yardım eder, banyoyu mutfağı temizlerdi tüm işi anneme yıkmazdı hiç. yapmama olayını zorda olsa deneyeceğim bakalım bir şeyler değişecek mi süslüler teşekkür ederim.

2 mayıs 00:03

9. a7 çok haklısın üzülerek sonsuz katılıyorum, böyle olacağını bilsem zaten evlilik kararı alır mıydım bilemiyorum.

2 mayıs 00:05

10. O sadece süpürge yapıyorsa sen de sadece paspas yap görsün sadrazamın sol ta**ağı. Gece gece sinirlerim hopladı yemin ediyorum. Ss sen ciddi ciddi bu herifi insan yerine koyup değerlendiriyorsun aw bu cevap 7 yaşında bir çocuğun vereceği cevap bak 12 yaşında bile daha komplike bir yanıt beklersin.

Ulan ortalama bi goril de süpürge yapabilir ki goriller kendi yaşam alanını düzenliyo falan aw gorilden aciz bu ya.

2 mayıs 00:07