eşim sürekli hasta oluyor ve ben buna sinir olmaya başladım?

bu sorudan aşırı kötü biriymişim gibi algılanacak ama durum şu, ben hasta olunca “hadi hadi iyisin yok bi şeyin toparlan artık” denilen bi ailede büyüdüm. eşimin ailesi de iki öksürse “aman oğlum çorba yapayım mı hasta mısın neyin var” denilen bir aile. 3 aylık bebeğimiz var ve eşim 2 aydır sürekli hasta. hasta dediğim de 1 kere grip oldu. öncesinde halsizliği başladı. sonrasında yorgunluğu sürüyor. her gün akşam eve gelinde “kendimi iyi hissetmiyorum. yorgunum” diyor ama sabahları işe gitmeden önce erkenden kalkıp koşuya çıkıyor. doktora gitti, tahliller yapıldı bir şey çıkmadı ne muayenede ne tahlillerde. her akşam “kötüyüm” dediği için bebekle ilgili yardım isteyemiyorum. ben yorgun da olsam, uykusuz da olsam bunu dile getiren o olduğu için bi şey yapamıyorum ve bu durum sinirimi bozmaya başladı. yani atladığımız bir hastalık olabilir mi diyeceğim ama yok. “artık seni sağlıklı görmek istiyorum.” dedim bugün, “sanki isteyerek mi hasta oluyorum” diye kızdı… napmalıyım?

1. bence bebeğe bakmamak için numara yapıyor. akşam gelince yorgunum hastayım diye geçiştirip sabah kalkıp koşuya gidiyorsa ben bunu düşünürüm veya gerçekten işten gelince aşırı yorgun oluyordur ama bebek daha 3 aylık. yeni bebeğiniz olmuş insan azcık heyecanlanır di mi? erkekler bi tuhaf ya keşke hepsinin soyu tükense.

7 ocak 2024 22:47

2. Bi gün yorgun, bi gün başı dönüyor, bi gün ayağı acıyor valla yıldım. Odaya gidip bebeği uyutuyorum o arada tv karşısında uyumuş oluyor, kaldırıp yatağa götürüyorum bi de büyük çocuğum var gibi...

7 ocak 2024 22:51

3. Ben babalık yapmak istemiyorum, kendi kendine büyüt işte diyemeyen de hastayım diye götünü devirip yatıyor.d

7 ocak 2024 22:51

4. süslü merak ettim geçen de başka bir sebepten bebeğe bakma konusunda benzer sorumsuzlukta eşten şikayet edilen bir soru açılmıştı aynı kişi misiniz?

7 ocak 2024 22:51

5. kadınlar doğuruyor erkekler yorgun nedense. içleri nasıl rahat ediyor böyle davranırken, benim asıl merak ettiğim bu. nasıl üstesinden geleceğini düşününce ondan daha kötüymüş gibi davranmaktan başka çare de gelmedi aklıma. o kötüyse sen daha kötü ol süslü. şu halde bir de yemek yapıp ev temizliyorsan cidden aşırı sinirlenirim. az bile yapıyorsan bırak sadece çocuğunla ilgilen hatta yardımcı al.

6. Yok ben değilim a4 bu konuda ilk sorum

7 ocak 2024 23:05

7. açık açık bir süre koşuya ara verip, hastalığını iyice toparla. böyle iyileşemiyorsun, benim de yardıma ihtiyacım var, sabrım tükeniyor tek başıma diyeceksiniz. bu kadar basit. yine sinirlenip ayılıp bayılırsa da ben de hasta olup mızırdanırsam, bu çocuğa kim bakacak diyorsunuz.

erkek arkadaşım arkadaşlarıyla haftada bir kaç kez dışarı çıkıp, haftasonu benimleyken çok yorgunum diye mızırdandığında bile, haftaya haftaiçi ona göre plan yap, haftasonu benimle ilgilenmek için enerjin kalsın, böyle çekemem diyorum.

evlenip çocuk yaptığınız adama karşı istekleriniz daha net olmalı ve sınırlarınızı çizmelisiniz. çalışıyor musunuz bilmiyorum ama yarın öbür gün işe dönseniz ne olacak? bütün sorumluluk yine mi size kalacak? işe dönmeseniz bile siz de insanız, kendi kişisel bakımınız, stalk, dümdüz oturmak gibi ihtiyaçlarınız da mı yok. elbette size boşluk yaratacak ki nefes alasınız. kavga gürültüsüz şekilde, artık daha sorumlu davranması gerektiğini, gerekirse koşuyu bırakması gerektiğini, önceliğinin bebek ve sağlık olduğunu söyleyin.

kendinize zamanınız kalmadığı için depresyona sürüklendiğinizi gerekirse.

7 ocak 2024 23:16

8. Kesinlikle kavga çıkarırdım.hicbir hastaligi olmayan ve her gün kosan bir erkek bu kadar yorgun olamaz tamamen üşengeçlikten.

7 ocak 2024 23:17

9. Hasta da olabilir. Götünü devirip yatmasını gerektirmez bu. Çocuk değil ya artık hani koca insan ya. Bunun kabul etmemen lazım ss. Sen çocuğa bak, o da kendine baksın... şüphelendim bile bu adamdan

7 ocak 2024 23:24

10. Hasta olan insan her sabah koşuya çıkamaz. Ortalama bir insan bile her sabah koşuya çıkamaz. Bunun için iyi bir sağlık ve güçlü bir beden gerekiyor. Neden bunu yüzüne vurmadınız? Bundan sonra sen kötüysen ben daha da kötüyüm, yardım bekliyorum diyin. Ev işleri ve çalışma durumunuz nasıl? İş bölümü nasıl aranızdaaranızda çocuk dışında?

7 ocak 2024 23:30