eşimin ailesiyle ilgili sorunlarım?

süslüler yeni evli sayılırız eşimin ailesiyle senede 1-2 defa 10 15 günlüğüne bir araya geliyoruz.görümcemde onlarla kalıyor ve evli değil.nişandan tutun düğünüm her aşamasına kadar onun kıskançlık krizleriyle geçti.kendisi benden 10 yaş büyül ve evli değil.hala da bu krizleri devam ediyor.kayınvalidem de sürekli yüzüme gülerek laf sokuyor.ama aklınıza gelebilecek her konı hakkında.ve maddi durumları çok iyi.bana aldığı her şeyi görümcemde kendisine aldırıp bana gelip brn anneme sana alınanın daha iyisini aldım diyerek nispet yapıyor.benim ve ailemin maddi durumu iyi değil ne yazık ki.eşim ailesine bunu söylemiş.yeni ev kurarken kayınvalidem kendi annesinin artık kullanmadığı ve  hiç kullanılmadığını iddaa ettiği şeyleri getirmişti bana kullanmam için.daha detaylarda çok ayrıntj var ama konuya geliyorum.yakın zamanda bir araya geleceğiz ve ben inanılmaz derece geriliyorum.bende birazda takıntı haline geldi aklıma bana yaptıkları kötülükler geliyor sürekli.eşime de istemsiz ailesini kötülüyorum.sinirimi geçiremiyorum.bu durumu yaşayan varsa yarfımcı olabilir mi lütfen

1. Görüşmeyi tamamen kes kurtul artık kendin mi bi bahane bulup küsersin onları mı küstürürsün bilmiyorum. Başka türlü kurtulamazsın hasta edersin kendini yazık.  Şimdi görümceler gelip ayy onlar eşinin ailesi bilmem ne demeye kalkmasın çok bilmişlik yapanın kendi başına gelsin öyle görümce kaynana da görelim.

5 temmuz 2022 22:22

2. Süslü bu laf sokmaları eşiniz anlıyor mu? Laf sokmasına nasıl tepki veriyorsunuz? Mesela benim kaynanam laf soktuğunda hep şaka yaptım der. Bende artık ona laf sokarken şaka yaptım ya diyorum onun yaptığı gibi sizde onun size laf soktuğu gibi yapabilirsiniz ya da kötü bir şey ama laf soktuğunda ağlayabilirsiniz. Sürekli laf sokuyor çok kırılıyorum artık diye

5 temmuz 2022 22:29

3. a2 Eşim anlamıyor süslü ben açıkladığımda da bir teoki vermiyor.Bende açıkcası bir tepki vermiyorum.Tepkisiz kalıyorum ne yapsam olmayacak gibi geliyor

5 temmuz 2022 22:33

4. a1 süslüm o kadar haklısın ki gidişat da onu gösteriyor ama eşimin hatrı için sabrediyorum daha ne kadar sabrederim bilemiyorum ama

5 temmuz 2022 22:34

5. Süslü bence onların yaptıklarından bu kadar etkilenmeyi ve takıntı yapmayı bırakmalısın. Eşine de kötülememeni tavsiye ederim, işin sonunda sen kötü olursun. Adamla tatlı dille konuş, kimseyi kötüleme, kendi düştüğün duruma üzüldüğünü anlat. Bir araya geldiğinizde görümcen ve kayınvalidenle aynı ortamda yalnız kalmamaya çalış, eşin olursa böyle rahat olamazlar. Onlar laf soksunlar sen umursama geç hatta gül mümkünse suratlarına. Görümcene geri laf sok mesela. Ev hayatı konuşuluyorsa "Ben çok mutlu ve huzurluyum, inşallah daha güzelleri senin olur x'cim." Diye. Güçlü durursan bir süre sonra zaten yapamazlar.

5 temmuz 2022 22:41

6. a4 süslüm çok teşekkür ederim dikkate alacağım inşallah başarılı olabilirim

5 temmuz 2022 22:47

7. Süslü ben uyumlu bir insanımdır başıma hiç böyle bir şey gelmez sanırdım ama geldi. Kaynanam gerçekten şaka gibi biri. Sadece bana değil etrafına kocasına kardeşlerine çocuklarına herkese laf sokan asla memnun olmayan biri. Çok da soğuk biri ne bileyim eltim doğum yaptı hastaneye bile gitmedi. Torununu bile pek öpüp sevmiyor. Kayinbabam kaza yaptı ameliyat oldu başında durmadı adamı suçlayıp durdu kaza yaptı diye öfke dolu birisi. Çok zor ve kırıcı birisi. Ben görüşmeme kararı almıştım düğünden 2 ay önce kalbimi cok kirdi çünkü. Hayatımda verdiğim en doğru karardı sanırım. Eşim de kendisiyle maalesef pek geçinemiyor benim yüzümden değil ama ona da sürekli laf soka soka bıktırdı adamı artik

5 temmuz 2022 23:52

8. A4 +1

Böyle sana hava atarken hafif dalga geçercesine gülümsersen de bence etkili olur

6 temmuz 2022 07:07

9. a5 valla geçmiş olsun mu denir ne denir bilemedim.seninkisi kendisini belli ediyormuş benimkisi etmiyor da yüzü çok güleç

6 temmuz 2022 08:14

10. susmak, gülüp geçmek iyi de olmuyor bence süslü.Ben 6 yıl boyunca bunu denedim ve sonunda patladım.İnsanız ve bir yerde dayanma noktamız var.İşin kötüsü ağlaya ağlaya eşime patladım hiçbir suçu olmadığı halde.Şimdi baş edemediğimi anladım ve terapi almaya karar verdim.Artık mesafeli duracağım , her hafta arardım artık aramayacağım.Ne kadar diyalog kurduysam bana dönüşü o kadar kötü oldu.Gidişata bakıcam belki bayramlarda ilk gün gider , geri dönerim.Geçen gün şöyle bir söz okudum 'beni üzecek gücü sana verdiğim için kendimden özür dilerim.'Tam olarak bunu yaptım ben.Eşimin hatrına sustum , hakkımda kötü konuşmasınlar diye sustum.Geldiğim bu noktada anladım ki her halükarda dedikodum yapılmış ve ben eşime patlamışım.Neyse ben daha çok dert yandım.Terapi al alabiliyorsan.Benim gözümü açtı terapi.

6 temmuz 2022 09:54