eşimle kavgamızda kim haklı? uzun biraz kusura bakmayın?

eşimin ablası 40 gün önce doğum yaptı. biz yurtdışında yaşıyoruz. benim yaşadığım ülkeden bebek için 2 ürün istedi. türk lirasına çevirince iki ürün de 4bin civarında oluyor. durumları baya iyi. ben ürünlerden birini kendim hediye almak istedim öyle yaptım, eşime de diğerini ister sen al ister bunu birlikte almış olalım dedim. o da bişey demedi. ürünleri ablasına göndermiş ama benim hediyem olduğunu söylememiş. ablası bugüne kadar 5 6 defa ‘ücretini nasıl gönderelim kesinti olmadan’ diye sormuş ama eşim bi kere bile ‘o x’in yada bizim hediyemiz diğerini bakarız sonra’ falan dememiş, her seferinde bakarız demiş geçmiş. ben bu süreçte 2 yada 3 defa hatırlattım hediyemiz olduğunu söyle onun parasını alma diye. bugün iş çıkışı yemeğe gidiyorduk arabada ablası yazdı yine para nasıl gönderelim diye, ben de ‘sen hala söylemedin mi 1 ay oldu hediye gideli’ dedim, o da ‘vakit bulamadım düşünecektim’ dedi. çıldırdım çünkü her haftasonu bazen haftaiçi konuşuyorlar. ben doğumdan beri 2 kere konuştum tebrik etmek sormak için onda da hediye gönderdim falan demedim tabiki. arabada tartıştık sonra restaurantın önüne geldik annem aradı dün babamın hasta olduğunu söylemişti babamla konuştum sesi çok kötüydü. dün akşam da eşime dedim ki yarın babamı bi ara hastaymış, o da tamam dedi. bugün saat 11 gibi sırf bunu hatırlatmak için eşimi aradım tekrar. çünkü biz covidken yurtdışında olmamıza rağmen insanüstü bi çabayla bize yardımcı oldular. babam da kolay hasta olan biri değil. her neyse. babam yine kötüymüş annemle konuştuk, kapatınca ona dedim ki babamı aradın dimi? yine aynı cevap “vakit bulamadım” sıçayım kıymetli vaktine senin dedim. (normalde ağzımdan hiç böyle kelimeler çıkmaz)  adım kadar iyi biliyorum şirkette en az 1 saatini telefonla oynayarak geçiriyor ama benim söylediğim şeyler için ne ablasını ne babamı 2 dk arayıp konuşamıyor. sonra ‘yani unuttum’ diye kıvırdı. ben bağırınca bağırmama küfür etmeme sinirlendi. uzattım ve bağırdım çünkü (hem birikmişlik hem pms) bağrıştıktan sonra bana ‘sen gir ye yemeğini ben burda şoförlüğünü yaparım döner eve gideriz, çocuk gibi hissediyorum bağırıp duruyorsun, seninle şuan yemek yemek istemiyorum’ dedi ben de ‘ben de seninle bi daha hiç yemek istemiyorum’ dedim döndüm arabaya bindim mal gibi eve geri geldik. çarşamba iş seyahatim var ve 3 gün başka şehirde olacağım haftasonu da o yanıma gelecekti onunla gezecektik. hiç bişey demeden gideceğim sanırım. bu kadar seviyesiz bi kavgamız hiç olmamıştı. kaç gündür canım bişey çekiyordu onu yemeye gitmişken bide sen ye bilmem ne demesi sinirimi zıplattı ordan geri döndüğüm için daha da öfkelendim

1. sen haklısın, eşin de senin haklı olduğunu biliyor.  arada bir adamların ayarları bozuluyor biraz bağırıp sert konuşup ayar vermek gerekiyor başka türlüsünden anlamıyorlar çünkü.

sadece tek bir şey söyliycem, kendin yapabileceğin işler için adama mümkün olduğunca az gitmeye çalış. mesela "ablana şunu söyle" dedin ve söylemedi mi? bir kere daha hatırlat. yine yapmazsa ara ablasını sen söyle, abla o bizim hediyemizdi diye. yani 1 ay boyunca ondan konuşmasını beklemek boşa sinirlerinin bozulması demek. ben kocama şunu yap bunu yap demek yerine böyle bir çözüm buldum. hiç kendimi yormadan yapabileceğim bir işse ve o bir türlü yapmıyorsa ben bi daha bahsini açmayıp kendim yapıyorum, en azından kafam rahat oluyor.

10 ekim 2022 23:12

2. ben sizi haklı buldum. nesine fırsat bulamadın atla deve mi altı üstü ablasına iki kelimelik cümle kuracak babanızı da 10 dakikalığına arayacak. atom mu parçalıyorsun da vaktin yok. üstüne yemeği de zehir edip üste çıkmaya çalışmış hem suçlu hem güçlü. siz kendiniz güzel güzel gezin gittiğiniz yerde belki azıcık düşünüp yaptığı kabalığı anlama fırsatı bulur.

10 ekim 2022 23:13

3. Süslüm sen haklısın ama bana eşinizin size söylemediği sorunlar var gibi geldi. İş hakkında olabilir, maddiyat hakkında olabilir onu eylemsizliğe iten, öteleyen durumları var gibi. Yoksa yüzde yüz haklısınız. Kesinlikle sorumsuzluk eşinizin yaptığı.

10 ekim 2022 23:27

4. Teşekkür ederim. Döndüğümüzden beri de aynı tripler devam ettiği için objektif bi gözden anlamak istedim aslında kendini nasıl haklı görebiliyor diye. Ama yine anlayamadım. Bağırmam, kötü kelime kullanmam tamam hata ama azcık sözümün kıymeti olsun da on kere söylemek zorunda kalmayayım. Sağolun kızlar

Son süslü iş ortamı stresli ondan kaynaklı olabilir bilemiyorum

10 ekim 2022 23:29

5. turk kızlarının turk erkekleriyle neden evlendiğini anlamıyorum resmen çocuk büyütüyorsunuz ya... ne bu böyle. inanılmaz da itici bir tavır.

11 ekim 2022 00:13

6. Siz haklısınız ama neden ısrarla kendi hediyeniz olduğunu söylememenizi anlamadım. İki kere aramışsınız, ablacım onlar bebişe benden deseydiniz olay da büyümezdi. Açık iletişimden yanayım, ikinci olaya bişey diyemiycem.

11 ekim 2022 00:35

7. Eşin buyumemis bir ergen gibi canlandı gözümde. Sen otoriter bir figür(annesi) olmaya çalıştıkça o da yaramaz sorumsuz çocuk olmaya devam edecek. ilişkinizdeki denge, iletişim sağlıklı gibi göremedim. Bağırıp çağırmak yerine bu yaptıkların beni rahatsız ediyor bir şeyi sana on kere söylemek bana değersiz hissettiriyor demeniz gerekirdi. Onun da sizden ve sorumluluktan küçük çocuk gibi kaçmak yerine bir şeyleri düşünmesini nasıl hissettirdiğini anlamasını sağlardı belki. Bence bu yaşadığınız tartışma göründüğü kadar yüzeysel olmayabilir. İletisiminiz, bağlanma biçiminiz ve sevgi diliniz hakkında düşünün, okuyun ve konuşun. Umarım kısa zamanda atlatirsiniz.

11 ekim 2022 00:42

8. Babaniza gecmis olsun oncelikle...

Burada siz haklisiniz tabi ki. Ama esinizin ablasiyla veya ailesiyle iliskisinde bir sorun olabilir. Hediyeleri kendi almis gibi (sizi tamamen yok sayarak) aferin kapmak istiyor.

Benim esim de ayni. Hep benim dusundugum hediyeleri aliriz birlikte ve annesi "ayy kemalim ne guzel dusunmus de almis" dediginde aslinda esim dusundu demez. Cunku cocukken yeterince sevilip takdir edilmemis. En bastan bir oglan cocugu buyutmeye tahammulum olmadigi icin artik hediye alirken asla ona haber vermiyorum. Hediyeyi verirken de bu da benden gibi aciklamalarda bulunuyorum ki asla kendine pay bicmesin :)

11 ekim 2022 01:41

9. Eşinizi eve beslemek için almış gibisiniz çok üzüldüm doğrusu. Yani size üzüldüm. Ben sizin yerinizde olsam ablasıyla yakınlığınız nedir bilemiyorum hediyelerimizi beğendiniz mi diye sorardım. En azından ilerde bir şey olduğunda bak gördün mü çocuğa bir şey göndermediler demezler. Yani ben bu şekilde bir şey istesem sevgilimin arkadaşı yurtdışından gönderse bile para istemez. Sen bence hantal kocanı aradan çıkart. Bu arada her konuda sen de bu kadar ağırkanlı ol. Anca o zaman anlar. Ben kendi sevgilime laf ediyordum daha kötüleri varmış. Empati yaptımda. Siz küfürünüz ona az bile kendinizi üzmeyin sakın. Babanıza geçmiş olsun demezse demesin babanızın zerre umrunda olmadığına eminim. Siz destek olun yeter.

11 ekim 2022 01:43

10. Babanıza çoooook geçmiş olsun çat diye yazdığımı gönderdim azıcık gerildim yalan yok.  Şimdi iyidir umarım.

11 ekim 2022 01:46