eşlerinizle ev işini nasıl paylaşıyorsunuz?

artık çok bunaldım. söylediğimde evi süpürür, bulaşıkları yikar, yemek yapar. ama ben söylemezsem asla yapmaz. bugün artık işin içinden çıkamadığımı fark ettim. bu evde ikimiz yaşıyoruz. ama hepsi benim sorumluluğummuş gibi bir durum söz konusu. ütü yapmaktan nefret ediyorum. ütüyü biraz da onun yapması gerektiğini söyledim. ben anlamam ki diyor. öğretirim sana diyorum, ben ütüsüz de giyerim diyor. dalgaya vuruyor. balkon yıkama görevi senin olsun diyorum, onu da ciddiye almıyor. amacım ona görevler vermek aslında. işten yorgun geliyorum bir de bana bulaşık yikatiyorsun deyip bir de vicdan yaptırıyor. e ben de ev hanımı değilim, calisiyorum. sizler nasıl yapıyorsunuz? iş paylaşımlarını nasıl yaptınız? veya düzeniniz nasıl?

1. valla süslü her anlattığın birebir. ben sürekli söyleye söyleye alıştırdım bi misafir geleceği zaman misafir temizliğinde ağır işlere yardım eder yapabildiklerine (balkon yıkama, kapı halı koltuk va silme, evi süpürme, silme)ya da iş yaprken söylüyorum çamaşırları asar mısın toplar mısın ben bunu yaparken sen de yatağı toplar mısın diye. yoksa yüz yıl yanından geçer yapmaz sürekli konuşup anlatıcakskn. ütü bana da ağır geliyor ve o da ben ütüsüz giyerim falan diyor ama ben hep ütüyü biriktirip yığınla yaptığım için saatlerce onun başında kalıp hiçbir şey yapamıyorum kocama da o arada ufak tefek işleri veriyorum dediğim gibi çamaşır as şurayı süpür vs. ben yaparken diyorum ama o zaman takım çalışması gibi hissediyor kalkıyor. bugün şunu yapr mısın desem o an kalkmayacağı için bi daha ya üşenir ya unutur yapmaz. bizim farkımız ben çalışmıyorum o yüzden benimle aynı bölüşmesini beklemiyorum ama çok serbest bir mesleği olduğu için boş günlerinde yardım ettiriyorum çalıştığı günlerde hiçbir şey istemiyorum ondan o da biliyor bunu bu yüzden çalışmadığında yardım ediyor

4 haziran 2024 16:54

2. Ben de cevapları takipteyim. Bu adamlar nasil işin takibini kendi yapmayı öğrenir onu merak ediyorum. Şunu yap bunu yap demek istemiyorum. Kendisine de söylüyorum ama söylüyorsun yapıyorum ne sıkıntı var diyor. Her şeyi ben takip ediyorum ve takibin bile başlı başına iş olduğunu nasıl anlar onu çözmeye çalışıyorum.

Ben arada işten ayrıldım bir de sekteye uğradı sistem bakalım.

4 haziran 2024 16:58

3. Temizlikci geliyor. Ikimiz de yogun calisiyoruz ve haftasonu bu islerle ugrasmak istemiyoruz. Gunluk yemek, mutfagin banyonun temizligi, camasir ve acil utu islerini de duruma gore paylasiyoruz.

4 haziran 2024 16:59

4. Instagramda bir kızı takip ediyorum. Mesleklerimiz de aynı. Kız nöbetten geliyor, eşim evden cikmadan çamaşır makinesini çalıştırmış ben de asıyorum diyor. Veya tv karşısında keyif yaparken bugün yemek sırası eşimde diyor. Eşim banyoyu temizlemis diyor. Bunları özellikle anlatmıyor tabii laf arasında söylüyor. Kız da bütün işi eşine yıkmamıs aslında. Birlikte bir düzen oturtmuslar. Kız sporuna gidiyor, çıkıyor arkadaşlarıyla buluşuyor, kendine çokça vakit ayırıyor. Böyle olmayı çok isterdim. Anonim 2 eşim de söylediğinde yapıyorum işte deyip duruyor. Söylediğimde bir zahmet yap zaten, önemli olan onu akıl etmesi ya...

4 haziran 2024 17:04

5. Bizde her şey ortak. Evde temizliği beraber yaparız. Ben kirli bulaşığı yerleştirirsem o da temizleri yerine koyar. Lavaboları temizleyemiyorum, o iş eşimde. Tozları ben alırım. Ütüsünü kendi yapar, benimkini de yapar; ama benim o yokken ütülemem gereken bir şey varsa ve ütü masasında gömleğini görürsem ütülerim.  Evde robot var süpürüp silen, günlük temizlikte  yorulmuyoruz. Cam silme işi eşimde ufak tefek iş varsa. Yoksa yılda 2-3 kez temizlikçiye sildiriyorum, yetiyor. Perdeleri de o söker, ben yıkarım ve tekrar takar.

İkimiz de yoğun çalışıyoruz. İki de çocuğumuz var. Böyle yapmasak ne bir şeye yetişebilirdik zamansızlıktan ne de evliliğimiz devam ederdi.

Ben yapamam deyip kaytarmaya çalışan eşinize inanmayın. Hayat müşterek.

4 haziran 2024 17:05

6. Anonim 5 aslında çocuk da olmadan onu bu tip şeylere alıştırmak istiyorum. Haldır huldur temizlik yapsın demiyorum. Belli bir düzenimiz ve görev paylaşımımız olsun ikimiz de rahat edelim istiyorum

4 haziran 2024 17:08

7. Türk erkeğiyle evlenmeyin çözüm bu. Üzgünüm sonra dert yaniyorsunuz.5 yaşındaki çocuklar gibi hadi bugün sana görev veriyorum bunu temizle demek de komik geliyor. 25 30 yaşından sonra insanlar özellikle asla değişmez. Aileleri öyle yetistirmemis ne yapsanız boş kabullenme sürecine geçin yalandan 2 3 iş yapacak sonra yine size kalacak iş.

4 haziran 2024 17:10

8. erkeklerin görev dağılımı yapmanın ve yapılacak işleri planlamanın da başlı başına bir iş olduğunu anlamamaları ortak sorunumuz sanırım

4 haziran 2024 17:11

9. Mesela anonim 5 in anlattığı bütün işleri eşim de yapıyor ama sıkıntı Ss in de dediği gibi. Kendi akıl etmesinde. Yoksa ben programlarsam her şeyi yapabilir. Ama mesela banyoyu kirli görse geçer, ocağı kirli görse şurayı bir sileyim demez. AA camlar da çok kitlenmiş bu h. Sonu onu yapayim kesin gibi bir iç muhasebe yapmaz.

Ss, sizin eşiniz de aynı şekilde anlamadığım kadarıyla. Bu düşünme şeklini sonradan edinmiş bir adam var mı merak ediyorum.

4 haziran 2024 17:15

10. PLANLAMA VE ORGANIZASYON KISMINI DA BIR IŞ OLARAK KABUL ETMEK GEREKYIOR GERÇEKTEN. IŞLERI DIREKT YARI YARIYA GIBI DEĞIL DE %70 O OLACAK %30 SEN YAPACAK ŞEKILDE PLANLA MESELA. ÇÜNKÜ %20LIK BIR PLANLAMA MESAIN DE VAR.

YA DA LISTE VS. YAPIN YAPILMASI GEREKEN IŞLERI YAPTIKÇA TIK ATIN MESELA O DA GÖRSÜN YAPILMASI GEREKTIĞINI.

4 haziran 2024 17:23