egeden karadenizli aileye gelin gidilir mi ?

merhaba süslülerim 25 yaşımdayım ve aydınlıyım. 20 yaşımdan yani üniversiteden bu yana bir ilişkim var, evlenme teklifi aldım. ailesiyle 1 defa sadece görüştüm aydında ziyarete geldiklerinde oda 2 sene önce falan. erkek arkadaşım şuan burada yaşıyor ama babasının işiyle alakalı bir bölümden mezun olduğundan dolayı evlenince onun işinin başına geçmek istiyor yani bu durumda trabzona taşınmamız gerekecek. 5 senedir çok iyi anlaşıyoruz, birbirimizin her durumunda yanında olduk vs sadece tek düşündüğüm acaba farklı kültürlerden insanlar, aileler bir araya gelince anlaşır mı ya da ben trabzon da ailesi yönünden sıkıntı yaşarmıyım gibi kafamda sorular var.

1. Türkiye'de herkes memleketinden insanlarla mı evleniyor? Bence saçma. Karadenizli olup moderm olan da var olmayan da var. Egeli olup modern olan da var olmayan da var. Mesela babam erzincanlı. Erzincan'da aşırı dindar insanlar da var ama benim babamlar alevi. Tamamen insanlara bağlı değişen bir şey bu. Biz nereden bilelim nasıl insanlar.

30 ocak 2021 18:08

2. arkadaşlar her insana her aileye memleketine göre yaklaşmayı bırakın artık, her memlekette binbir türlü insan var. ben rizeliyim erkek arkadaşım aydınlı, benim ailem erkek arkadaşımın ailesinden daha rahat ve anlayışlı bir aile. ama sizinki nasıl olur bilemeyiz tanımadan etmeden önyargı yapmayın  bence

30 ocak 2021 18:12

3. Süslü bende aydınlıyım mesela aydını da çok seviyorum. Sıcağını, güneşini.. karadenize kısa dönem gezmek amaçlı gitmiştim mesela o zaman bile darlanmıştım hep yağmurlu havalar filan. Bu bile modumu etkiliyor. Ki baba tarafım karadenizli benim ama buna rağmen sevemiyorum ben o bölgenin insanını. Sanki çok yargılayıcılar özellikle gençleri değil bi üst jenerasyonu kast ediyorum. Ama siz sevgilinizle kendi dünyanızı kurabileceğinize inanıyorsanız cennet olur eminim her yer.

30 ocak 2021 18:13

4. Tanıştıdığımızda gayet bizimkiler gibi geldi aslında ama annem ve babam fazla ön yargılı şuan. Gelsinler tanışalım ama yani Karadeniz insanı bize benzemez yani net evlenicem diye şuan kesin karara bağlama diyorlar.

30 ocak 2021 18:14

5. Süslüm ben de aydınlıyım 25 yasındayım. erkek arkadaşım Doğulu. Aynı kaygıları yasıyorum. Kültür farkını önemsiyorum. Aileme düşkünüm cünkü. Eşimin ailesini dışlayacak değilim dolayısıyla. Bilmiyorum yaşayıp göreceğiz sanırım

30 ocak 2021 18:16

6. babası karadenizli müteahhit oğlan da inşaat okudu di mi

30 ocak 2021 18:18

7. bence mesele a sehrinden b sehrine gitmekten cok esinizin anasinin dibine gitmek. sehrin insanini yargilamadan once onu bir dusunun bence

30 ocak 2021 18:18

8. çok yakın arkadaşımın ailesi trabzonlu ve başka bir arkadaşımın ablası oflu biri ile evli. arkadaşımı gerçekten çok seviyorum ama ailesi o kadar korkunç insanlar ki. bağnazlık diye bir kelime olmasa bile bağnaz derdim. kıyafete, makyaja çok takıklar. parti torpilleri olduğu için rahatlıkla kul hakkı yiyerek evlatlarını işe yerleştirdiler ancak alkol alan/açık birine dinsizlik yaftası yapıştırıyorlar. gelinleri izmirli ve kız hakkında demedikleri şey yok inanılmaz kavga dövüş evlendiler. kızın giyimi, yaşantısı, açık olması, çalışması hep problemdi. babası hatta ya o kız ya ailene kadar getirmişti. kadın/erkek ayrımı çok belirgin. herkes tabii ki aynı değildir ancak başka karadenizli aileler de tanıyorum ve gerçekten çok geri kafalılar. karar sizde yine de, ama bunlar bence göz ardı edilebilecek şeyler değil.

30 ocak 2021 18:18

9. Süslü eskiden olsa bu düşünceyi anlarım çünkü aynı evde yaşanıyordu ama şimdi böyle şeyleri dert etmek gereksiz bence

30 ocak 2021 18:18

10. yöreye değil de insana bağlı. babam ordu'da doğmuş. lisede ordu'dan çıkmış üniversiteyi de istanbul'da okumuş. dolayısıyla şu an istanbulludan bir farkı yok ve benimle evlenecek kişiye hiçbir zorluk yaşatmaz. babamın kardeşleriyse okumamış ve hala karadeniz gelenekselliğini taşıyorlar. geçenlerde birinin oğlu evlendi ve kıza yapmadıklarını bırakmadılar. bence ailesini tanımaya çalışın

30 ocak 2021 18:27