ehliyet sınavı kötü geçenler var mı benim gibi?

süslüler merhaba, dün ehliyet sınavına girdim. derslerde artık sıkıntısız sürüyordum arada parkta sorun yaşadığım olıyordu sadece. sınavda çok heyecanlandım. saçmasapan hatalar yaptım elim ayağım birbirineg girdi. paralele gelince hocam dedi sen böyle trafiğe çıkamazsın biraz daha pratik yapsan iyi olur. normalde gerçekten o kadar kötü değildim ama sınav anında ne oldu bana bilmiyorum. herkes ikincide geçersin diye teselli ediyor mesele geçmek kalmak değil aslında. kendi aptallığıma üzülüyorum. parkta dubaya değsem bu kadar üzülmezdim. dünden beri bunu dert ediyorum ve kendimi çok beceriksiz hissediyorum. o kadar panikledim ki bacaklarım titriyordu inerken. acaba ben bu işi yapamıyorum diye vaz mı geçsem diye düşünüyorum. bütün kendime güvenim gitti. aşırı paniktim. acaba araba sürmeye uygun değil miyim bunu sorguluyorum. aranızda iyi-kötü yorumda bulunabilecek olanlar var mı?

1. Bende dün sınava girdim ve kaldım. Derslerimde takılmadan herşeyi yapıyordum ama iş sınava gelince çok strese girdim hiç yapmayacağım hataları yaptım. Hatta aracı sağa çekmem söylendi ısrarla çekmedim bir şans daha verin diye sonra adamlarda daha çok panik oldu.

13 haziran 2021 20:05

2. Ayrıca trafiğinde binbir türlü hali var. Tecrübe ettikçe sürüş yeteneğimiz de iyileşecek.

13 haziran 2021 20:08

3. süslü üzülme arkadaşım da ilk sınavında kaldı. sonra birkaç ders daha alıp tekrar girdi. şu an ehliyeti var :)

13 haziran 2021 20:11

4. ay canım sınavda 3 kişi birden seni izliyor, heyecanlanmamak elde mi? ben de ilk sınavda aynısını yaşadım, her şey güzel giderken birden paralel parka girerken hocanın dediği yeri aştım ve dubaya çok yaklaştım. ondan sonra bacaklarım titremeye başladı debriyajı kaçırdım😂 ikincisinde kotardım neyse ki. sıkma canını, sınava kadar youtube'dan videoları da izle taktik kaparsın. paralel park ezberle değil de mantığını anlayınca çok kolay oluyor.

13 haziran 2021 20:16

5. Çok kamyon bağırtırmısınız anonim 3.

13 haziran 2021 20:23

6. ben de 2 kere sınava girdim, ikisinde de kaldım süslü. heyecan yapman çok normal herkes giriyor bu sınava herkes heyecan yapıyor. ümitsizliğe kapılma sakın bazen ben de üzülüyorum benim neyim eksik diye ama düşününce herkes araba kullanıyor, kendimizce beğenmediğimiz küçümsediğimiz insanlar bile. bol bol pratik yap, kendine güven eminim kendine güvenince o ehliyeti kolayca alırsın

13 haziran 2021 21:02

7. Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Bu siteyi bu yüzden çok seviyorum. 4 arkadaş sınavımız vardı sadece ben kaldım. Onların üzülme ikincide alırsın demesiyle burda yazılan gerçekten bir olmuyor.

13 haziran 2021 21:21

8. Ayrıca anonim 3 iyi kötü her yoruma açığım ama sizin üslubunuz iyi niyetli değil. Söylemek var söylemek var. Cevap vereyim sınavda bu kadar strestendiğim için ehliyet alamadım belki de hiç alamayacağım o yüzden arkamdan kamyon bağırmayacak çünkü aktif araç kullanamayacağım.

13 haziran 2021 21:24

9. Süslüm ben tek seferde geçmiştim ama benimki otomatikti ondan dolayı. Simdi araba kullanmak tecrübe isteyen ve bolca pratik yapılması gereken bir sey. Ben sınavı geçtikten sonra 2-3 saat daha özel ders alıp ailemin aracıyla kızılay gibi yerlere gitmiştim sürücü kursundan hocamla mesela. Ehliyet alınca öyle anında mükemmel araba kullanmıyorsunuz 😅. Biraz pratik yapsanız ve heyecanı paniği bıraksanız emin olun yaparsınız. Gerekirse ek ders alın. Trafikte kararsız olunmamalı ve panik yapılmamalı. Aksine soğukkanlı olunmalı. Ayrıca sınavdaki hocalarda önemli gereksiz strese sokan hocalar olabiliyormuş. Belki sizinde öyle olmuştur. benim 3. Seferde falan geçen çok tanıdığım var geçiliyor bir sekilde sıkmayın canınızı.

14 haziran 2021 10:26

10. Çok teşekkür ederim yorumunuz ve desteğiniz için. Bizim aracımız otomatik, ben ehliyeti manuelden almaya çalışıyorum o yüzden dersler dışında araç pratiği yapamıyorum maalesef. Komisyon çok tatlıydı ama şöyle bir şey oldu. Bir yerde hoca bana sola geçelim dedi. Ben de lamp diye sinyal verip sola kırdım hocaya güvenip hatayı orda yaptım solda araç var çünkü kontrol etmeden pat diye geçtim. Soldaki araç uzun uzun kornaya bastı o zaman panik yaptım araç stop etti. Ehliyeti keşke otomatikten almaya çalışsaydım. Umarım heyecanımı yenebilirim. Size de kazasız belasız kullanırsınız umarım aracınızı, tekrar teşekkür ederim

14 haziran 2021 12:39