eli sürekli ağzında olan çocuk?

kardeşim sekiz yaşında ve eli hep ağzında bunu nasıl bıraktırabiliriz. internette arattığım zaman hep bebeklere yönelik. bu yaşta çocuğa ne yapılabilir. ortam hiç fark etmiyor ev ya da dışarısı. bugün tiyatroya gittik 1 saat boyunca ağzındaydı. bu arada emmiyor ağzına sokuyor. elinde bir şey varsa onu sokuyor yoksa elini sokuyor

1. Ben de öyleydim. Hatırlıyorum hala Psikolog acı oje ve elimi oyalayacak başka şeyler önermişti. Stres topu gibi elde sürekli tutulacak şeyler veya stres yüzükleri gibi oynanacak şeyler olabilir.

4 ocak 20:57

2. Bu arada bir diş hekimi olarak elini ağzına sokması diş ve iskelet gelişimi için sakıncalı. parmak emenlere önüne geçilemediği durumda parmak bantlamak bile öneriliyor.

4 ocak 20:59

3. A1 zaten gitti ve psikolog onluk bir şey olmadığını belirtti. Kaygı durumu olduğunu önceden düşünüyordum ancak öyle olmadığını düşünüyorum çünkü her saniye öyle. Bugün kukla tiyatrosu izlerken eli full ağzındaydı o durumda kaygılanmasını gerektirecek ne olabilir mesela ?

4 ocak 21:24

4. A2 bugün ben de bunu önerdim olabilir dedi stres topu bir şey alana kadar idare etmesi için eline bir oyuncak aldı ve şey dedi bunu sokabilir miyim ağzıma

4 ocak 21:25

5. Elbette zararlıdır farkındayım ancak bantlasak da elini sokar yani ya da başka bir şey. Bir de parmak emmiyor aslında ağzına sokup ısırıyor gibi daha çok

4 ocak 21:26

6. psikolog nasıl benlik bi şey yok demiş şok oldum. freud gitti gideli oral döneme atıflar da bitti galiba... psikolog olsam yakinen incelemek isterdim bu çocuğu. yetkin bir klinik psikolog ya da psikiyatrist bulun, kesinlikle onların alanı.

4 ocak 22:20

7. Süslü alışkanlık kırmak kesinlikle zor biliyorum. Durumun ilerde oluşturabileceği dental sorunlar konusunda bilgi vermek istedim. Dişlerine damağına ne kadar az kuvvette baskı uyguluyorsa o kadar iyi tabi ki.

4 ocak 22:26

8. a2, senin de geçmişte benzer şeyi yaşaman ve mesleğini ağız içinde çalışacak şekilde seçmen... yani ellerinin hala bir ağza giriyor olması... bir şekilde o takıntıyı devam ettirmiş ya da iyi yönde kullanmışsın sanki.

4 ocak 22:33

9. kendisiyle bu konuda konusuyorsunuz diye anladim. kendi yorumu ne buna? yani halinden memnun mu bilerek mi yapiyor yoksa farkinda olmadan mi yapiyor? yapmamalisin deyince ne diyor mesela kendimi tutamiyorum mu diyor yoksa umrunda degil mi?

4 ocak 23:22

10. şu an çok araştıramadığım için başka yazılar bulamadım ama şuna bi bakabilirsin ss melankoli kısmını geçerek: (link: https://www.tavsiyeediyorum.com/makale_16813.htm oral fiksasyon)

5 ocak 00:03