ellerde egzama ve deri dökülmesi? çözüm?

malum hem coronavirüsten hem de bir çeşit viral deri sıkıntımdan dolayı ellerimi sürekli yıkayıp alkol bazlı şeyler(kolonya, dezenfektan gibi) kullanıp durmam gerek. parmaklarımda egzama oluşmaya başladı ve ellerimden artık deri dökülüyor, ellerim kuruyunca da çok strese giriyorum. isana intensiv üreli el kremini kullanıyordum ama artık yetersiz geliyor. ellerimi vıcıklı mıcıklı yapmayacak ve pahalı olmayan yeni bi yöntem ya da ürün arayışındayım. tavsiye edebileceğiniz bi şey var mı?

1. Öncelikle elini sıvı sabunla yıkamayı bırakman gerekiyor beyaz hacışakir sabunla yıkamalısın veya dove klasik olan da olur. Daha sonra geceleri yoğun nem veren hametan gibi bi krem sürüp eldiven giymelisin. Gün içinde egzamalı bölge güneş görmemeli görürse kahverengi lekeler oluşur elinde. Güneşe çıkamayacaksan madecassol veya hametanı sürebilirsin eline. Güneş görecekse güneş kremi sür kesinlikle öyle çık dışarı. Dezenfektanı ve kolonyayı bırak. Çünkü onları sürüp güneşe çıkarsan ellerin yine kahverengi leke oluşturur. Elini yüzüne değdirmemeye çalışıp bulduğun ilk yerde elini yıkaman gerek. Bunların hepsi bana doktor tavsiyesi bu arada kafadan uydurup konuşmuyorum :) doktor bu söylediğim kremler dışında bi kortizonlu krem ve bi allerji hapı vermesine ve çok dikkat etmeme rağmen egzamanın geçmesi 2 ayı buldu. Ve hala arada nemlendirmeyi unutsan hemen kaşınmaya başlıyor.

24 mayıs 2021 00:56

2. Üstteki süslü çok güzel yazmış. Benim de nacizane birkaç önerim olucak. Öncelikle her türlü market sabununu bırakıyorsun. Incia nın ya da sivenonun doğal sabununu alıyorsun. İçinde hiçbir zararlı madde yok. Tamamen yağlardan oluşuyor. Sadece bunu kullanıcaksın ve gereksiz el yıkamayacaksın. Bulaşık ve temizlik yaparken mutlaka kalın temizlik eldiveni giyeceksin. Eline deterjan asla değmicek. Her yıkamadan sonra eline az az bepantenin su bazlı olanından sür. Geceleri ise bepanthol ün yağlı merhemi var. Onu boca et eline, eldiven giy yat. Bunu ara vermeden 1 hafta 10 gün yap ellerin düzelecek. Sonra iyileşmeyi korumak için haftada 2 3 defa akşam yatarken yine yağlı bepanthole devam. Ellerinin durumuna göre sıklığı azaltıp çoğaltabilirsin. Badem yağı, shea yağı ya da kakao yağı ya da sarı kantaron yağı al eczaneden veya aktardan.ben şuan sarı kantaron yağı kullanıyorum akşamları yatarken. İnan bana en güzel, en faydalı el kreminden daha etkili. Ellerin artık normal hale dönünce de akşamları bu yağlardan birini sür yat. Sarı kantaron yaklaşık 10 dk da emiliyor. Yapış yapış, yağlı kalmıyor.çok çok uzun süre incia ve siveno sıvı el sabunu kullandım ama bütçeme biraz ağır geldi.ellerimi de toparladım artık. O yüzden dove sıvı sabuna geçtim. Klasik olana.kurumuyor pek ellerim. Hafif kuruyor gibi olunca sarı kantaron sürüp yatıyorum. Tırnakları besliyor.şeytan tırnağını engelliyor. Deriyi yumuşacık yapıyor. Capcanlı parlak bir elin oluyoe. Ayrıca antibakteriyel, mikrop öldürücü özelliği var. Mikrop barındırmaz elinde.

24 mayıs 2021 01:39

3. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım <3