erasmus için italya mı almanya mı?

süslüler iyi akşamlar, umarım iyisinizdirr. ben üniversite öğrencisiyim ve seneye bu zamanlar gitmek için erasmus başvurusu yapıyorum. seçeceğim üniversiteleri sıralarken kararsız kaldım ve buraya danışmak istedim. köln(dünyada 146.) ve konstanz(dünyada ilk 200-250 arası) üniversiteleri sırayla en iyi üniversiteler ama sanırım berline bayağı uzak(yanlışsam düzeltin lütfen). pavia(250-300) ve d'annunzio(600-800) üniversiteleri de bi tık alt sıralamadalar dünyada. pavia milanoya bir nebze yakın, dannunzio uzak. simdi ne yapsam bilemedim... iki ülkeye de gitmedim bu arada ama italyada okumak ayrı bi güzel geliyor gözüme. sizin tecrübeleriniz neler? sizce okul sıralamasına göre mi secmeliyim şehre ve merkeze yakınlığa göre mi? bu şehirler/okullar hakkında bilgilerinizi benimle paylaşırsanız o kadar sevinirim ki<3 teşekkürler şimdiden

1. süslü ben italya'da erasmus yaptım geçen bahar. italya'dan önce almanya ve ispanya vardı, en çok da almanya'yı istiyordum ama italya olduğu için o kadar şükrettim ki anlatamam. almanya'da ciddi bir konaklama krizi vardı geçen yıl insalar min 400e kira ödedi diye biliyorum ben okul yurdunda kaldım 220e ödedim. yazmak istediğim çok şey var ama bilemedim şimdi sen yaz istersen.bu arada ben padova'da yaptım konum olarak gerçekten güzeldi.

22 mart 2023 22:16

2. ayrıca italya'daki okullar konum olarak çok farklı kuzey gerçekten pahalı.güneyde rahat geçinirsiniz. bir de hibe durumu önemli.

22 mart 2023 22:18

3. 2 kez erasmus yaptim erasmus kariyer kasilacak ya da o ulkede uzun donem kalacak insanlar gibi arastirma yapacaginiz bir surec degil. Tabi ki gittiginiz okul lisansustu egitim icin bir kapi acabilir ama genel amac kulturel alisveris, gezmek gormek, farkli bir ulkede universite egitiminin nasil oldugunu gozlemlemek ve konfor alanindan cikmak diye dusunuyorum. Bu nedenle ulke secerken esn kuluplerinin aktivitesine, kalacak yerin kolay bulunup bulunmamasina, komsu ulkelerin hangileri olduguna (gezerken onemli) ve ulasim imkanlarina bakmistim. Okul rankingleri dedigim gibi sansliysaniz master basvurusu yapacaksaniz onemli olabilir. Iki okulumdaki birkac hocayla hala iletisim halindeyim ama post doc a gidecegim ulke tamamen farkli mesela. Keyfini cikarin.

22 mart 2023 22:21

4. mimarlık, güzel sanatlar, edebiyat fakültesi ise italya. teknik bölümler, mühendislik ve pozitif bilim dalları ise almanya.

22 mart 2023 22:23