erkek gibi betimlemelerden sıkıldım?

merhaba süslüler, 32 yaşında evliyim ve bir oğlum var. çalışma hayatıma doğum dışında hiç ara vermedim hep aktif çalıştım hala da çalışıyorum. bu sebepten ötürüdür ki her işimi kendim görürüm. maddi anlamda 19 yaşımdan sonra kimseye muhtaç olmadım. arabam yok (şimdilik, daha önce oldu) babamda ve kayınpederimde doblo gibi hafif ticari araçlar var. ihtiyacım olduğunda gayette kullanırım gocunmam. modern giyinirim dış görünüşümle ilgili hiç bir problemim yok pilatesimi de yaparım. ama bir arkadaşım bana sürekli erkek gibisin. erkek gibi giyiniyorsun diyor. daha doğrusu arkamdan diyor. kendisi de aşırı demode giyinen bir tip. saçlar pilatin sarısı. mesela basit bir örnek dün akşam bir düğünde siyah mini kadife elbise ayakkabı pudra pembesi içinde gizli topuk olan yüksek ayakkabılar vardı ya eminim süslünün %99 u asla ayağına sokmaz şu an. anlatabildim mi bilmiyorum. aşırı sıkıldım bu yaftalamalarından. kendisi bu arada amcası tarafından finansman ediliyor. o yüzden ciddiye almam ama son zamanlarda aşırı enerjimi düşürmeye başladı. kendisi de enerji işleriyle ilgilenir bana sürekli dişil enerjimin çok düşün olduğunu söylüyor. en sonunda sinirlenip benim senin gibi bunları düşünecek ne vaktim ne de bütçem var dedim. siz olsanız ne yapardınız ? uzun oldu kusura bakmayın. şimdiden teşekkürler.

1. arkadaşım dediğin kişiyi hayatından tamamen çıkar, her yerden engelle, ne yaptığını ne giydiğini görmesin. yok bu kişi sonrasında sosyal hayatta karşına çıkabilecek, ortak tanıdıklarınızın çok olduğu biriyse önce güzelce ağzına sıç. bunu da yapamam diyorsan hakkında bildiğin utanılası bir şeyin dedikodusunu yap sen de bırak onun kulağına gitsin. amca parası yiyor yazık bu yaşa gelmiş hala asalak gibi vb vb... seç beğen al

10 ekim 2023 11:11

2. a2 finanse ediliyor kendisi çalışmıyor. ne demek istediğimi anladınız. dar vakitte hızlı yazmışım. asla trol değilim.

10 ekim 2023 11:14

3. a1 ben de artık aynı şekilde düşünmeye başladım. bana bunları söyleyen çok farklı biri olsaydı idol diyebileceğim dikkate alabilirdim. ama artık mesafe koyacağım. hatta a3 ün dediği gibi tamamen çıkarmayı deneyeceğim.

10 ekim 2023 11:19

4. Süslü arkandan konusuyorsa bunu sana iletenlere o salagin dediklerini umrumda degil desen olay çözülür sanki.

10 ekim 2023 11:21

5. her isini kendi yapan didinip duran almaya degil surekli vermeye odaklanan kadinlarin evet eril enerjisi cok artiyor. insanlardan yardim ister misiniz, kendinize vakit ayirir misiniz, oglunuzla ve kocanizla iletisiminiz nasil? kocanizin parasini harcamakla ilgili bir derdiniz var mi mesela?

10 ekim 2023 11:23

6. karşı tarafın ne dediğinden ziyade siz kendinize dışardan bakın veya şöyle söyleyeyim bir arkadaşınızı dışardan izlediğinizi ona kendisi ile ilgili tavsiyelerde bulunduğunuzu düşünün o gözle bakın kendinize. arkadaşınızın söyledikleri sizi neden bu kadar sinirlendirdi bir de ona bakın bence :) tarzını beğendiğiniz influencerları bulun mesela eğer mesela giyimse. kendinizle bi kıyaslayın.

Dişil enerjiniz konusunda da kendinizi doğru değerlendirin bence arkadaşınızın demesine uygun olması şart değil, eril-dişil dengede olmayabilir. onu dikkate almayın ama kendi içinize bi bakın tabi.

bu devirde evli çocuklu çoğu kadında eril daha baskın hale geldi zaten. her işi kendimiz görüyoruz, ben tek başıma da güçlüyüm, kimseye ihtiyacım yok diyebiliyoruz eleştirel yaklaşıp herşeyi çözmeye de çalışıyoruz, belirsizliğe tahammül edemiyoruz. e doğal olarak hale tavra yansıyor hakikaten erkeğe de ihtiyaç kalmıyor :) halbuki kendi bedenimizde de dış dünya ile kurduğumuz bağlarda da "denge" en önemlisi.

ama şu var eril-dişil enerji nedir ne değildir. sadece giyimle ölçülecek birşey değildir mesela. ayrıca neden dişil düşük olsun ki :) saba deniz uzunun enerjiler ve serkan karaismailoğlunun beynin cinsiyeti konusunda güzel videosu vardı youtubeda, tavsiye ederim erili baskın bir kadın olarak bazı konularda fikrimin değişmesine sebep oldu.

(link: https://www.youtube.com/watch?v=xRWhB10dwz0 saba)

(link: https://www.youtube.com/watch?v=jvdxhGRFKBM beyin)

Unutmadan, anonim 1, kıro kızların söylediği laf olarak indirgediğiniz söz Mevlana'ya ait. başkaları okurken yanlış bilginin yayılmasını istemem.

"Her lafa verecek cevabım var. Lakin, bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye." Hz. Mevlana.

10 ekim 2023 11:26

7. Nasıl giyiniyorsun ki?

10 ekim 2023 11:35

8. a6 eşimin parasını harcamakla ilgili bir sıkıntım yok. ancak çoğu harcamamda danışmam gerekli ortak giderlerimiz dışında. ancak çevremden yardım istemekten biraz sakınırım. ha ama herkese koşa koşa yardım ederim. dişil enerji konusunda çoğu şeyin farkındayım. günümüzde çoğu kadının güçlü durabilmek adına eril enerjisinin yükseldiği herkesin bildiği bir gerçek. ancak ben de dişil enerjinin sadece dış görünüş olduğunu düşünmüyorum. beni asıl sinirlendiren şeyin tüm bu sebeplerden ötürü arkamdan söylemesi sanırım. yüzüme sadece dişil enerjimin düşük olduğunu söylüyor. bunun dışında tüm düşüncesini arkamdan söylüyor. normalde insanların hakkımda düşüncelerini önemseme kendimi bilirim çünkü. ama bu sabah duyunca nedense bi sinirlendim.

10 ekim 2023 11:39

9. a8 çoğumuzun giydiği gibi :) mesela şu an düz kesim bir jean, üzerimde dar önden bir kaç düğmesini iliklediğim hırka, ayağımda sneaker. salaş ceketler giyinmeyi çok severim mesela. hailey bieber tarzını çok severim. kısacası günümüzde çoğu insanın giydiği gibi. dolabımı kapsül yapmaya çalışıyorum aynı zamanda.

10 ekim 2023 11:43

10. a9 erkek gibi mi :/ onu anlatmaya çalışıyorum. erkek gibi giyindiğim yok.

10 ekim 2023 11:56