esenyurt nasıl bir yer, söylenenler abartı mı?

merhaba arkadaşlar. erkek arkadaşım ile aynı şehirde calışıyoruz. ailesi istanbul'da esenyurtta oturuyor. esenyurtu hiç sevmediğini istanbul'da yasayacak olursa da asla orada yaşamayacağını söylemişti birkaç kez. ben istanbul u pek bilmiyorum ama üniversite arkadaşlarımdan orada olanlar, bilenler herkes esenyurt u kötülüyor hatta orada doğup büyüdüyse sevgilimden de uzak durmam gerektiğini söylüyorlar. sokaklarda torbacılar kol geziyor falan gibi abartılı seyler duydum. internetten baktım ama bugun her yerde suç işleniyor adana hakkında da böyle şeyler var. ama direkt bir ilçeye bu kadar kötü ithamlarda bulunulması bana çok tuhaf geldi. abartı mı sizce doğru mu? ailesi ile tanışmaya gitme durumum var gerçekten gözüm korktu. teşekkürler.

1. Süslücüm orada lisesini okumuş biriyim. genel olarak her ırktan insanın(gizlinot: Bol suriyeli), böyle itham etmek istemem ama keko ve bazı fırlama tiplerin bulunduğu oldukça kalabalık bir yer. Meydanı hiç güzel değil mesela ama Torium tarafları falan iyidir. Görünce anlarsın sende. Hiç endişe etmene gerek yok. Orada oturan gayet iyi ve temiz arkadaşlarım var. Sevgilinin ailesi de iyidir bence, öyle düşünme :) sorun varsa sorabilirsin.

19 ağustos 2020 21:32

2. E5 e yakın yerleri fena değil ama gerisi için söylenilenler az bile.

19 ağustos 2020 21:40

3. Anonim 1 çok tatlısın teşekkür ederim:)

Anonim 2 bilmiyorum gerçekten olabilir.

Uyuşturucu torbacı say say bitmez. sokakta belli saatten sonra yürünmez, gasp olayı cok olur sokak ortasında sigara için bıçağı takarlar falan yazılmış ekside. Epey ürkütücü

19 ağustos 2020 21:46

4. Anonim 3 sevgilimden memnunum teşekkür ederim yorum için ama keko değil. Yani öyle bi tarzı yok o konuda iyi anlaşıyoruz kendisi de o çevreden en nefret ediyor. Asla yaşamam dedi o yüzden yargılamak istemiyorum

19 ağustos 2020 21:48

5. Ben de esenyurtun metrobüse yakın kısmında yaşıyorum. Hep dalga geçmiştim başıma geldi. Arkadaş bile olunmaz falan kalbim kırıldı ama yapmayın. Dikkatli olun da iyi bir insan olup imkanlar dahilinde orada yaşıyor olabilir.

19 ağustos 2020 21:49

6. Evet anonim 2 haklısın imkan meselesi de var

19 ağustos 2020 21:50

7. Esenyurt hakkında söylenen hiçbir şey abartı değildir :/ Esenyurt, Esenler, Bağcılar ölüm grubudur süslü.

Tabi ki orada yaşıyor diye herkesi aynı kefeye koyamayız, benim çok düzgün bir iki tanıdığım var ama onlar da nefret ediyor ve taşınmak istiyorlar. Öyle bıçağı takarlar ederler falan biraz abartı olmuş günübirlik gideceksen tedirgin olma, ama sokaklarda bakışlardan dolayı bile kendini rahat hissetmeyeceğin kesin.

19 ağustos 2020 22:09

8. Esenyurt'ta yaşayan kız arkadaşim var ama gayet hoş, düzgün,sakin,saygili,iyi biri. O çevrede yaşıyor diye oradaki insanlwr gibi olacak diye bir şey yok. Esenyurt'ta yaşayan erkek tanıdığım yok ama yine dediğim gibi herkes çevresine benzeyecek diye bir durum yok. Siz sevgilinizden eminseniz gerisi önemsiz. Zaten i çevreyi sevmiyormus.

Ben Esenyurt'a uzak olmayan semtlerden birinde yaşıyorum ve bir kere gittim sadece. Çok kısa sureligine otobüse binmek için bulundum ve garip hir şey görmedim ama arkadaşım düz tişört giyse bile üstüne hırka giyip önünü kapatirdi. Demek ki oldukça kötü :/ keko yuvası olarak bilinir zaten

19 ağustos 2020 22:16

9. Akşam haberlerini 10 dakika izleyerek esenyurtun nasıl bir yer olduğunu anlayabilirsiniz

19 ağustos 2020 22:17

10. Ben de berbat bir yerde yaşıyorum yani ailem yaşıyor. Ama benim de ailemin de bu yaşadığım yerdeki insanlarla uzaktan yakından alakamız yok. İş durumundan burdayız ve kalıcıyız da. Yani oturduğu yere bakarak birisini yargılamak başka bir şey ama o kişinin konuşması, davranışı, oturuşu kalkılı, giyimine bakıp sonra karar verilmesi daha mantıklı.

19 ağustos 2020 22:19