eski sevgilinin sebep olduğu özgüvensizlik ayrıldıktan ne kadar sonra geçer?

geçmiyor süslüler geçmiyor. hala onun beğendiği bir ünlü gördüğümde kötü, yetersiz hissediyorum. hala eleştirdiği şeyleri aşabilmiş değilim, ayrıldım barışmak için yapmadığı kalmadı ve reddettim ama bu özgüvensizlik bitmiyor.. 6 ay oldu ayrılalı hala kendimi beğenemiyorum sanki aynaya baktığımda..

1. soru sahibi ve anon1 nasıl şeyler etkiledi sizi?

25 eylül 2020 16:50

2. anon 2, süslü benimki toyluğuma denk geldiği için tüm şerefsizliklerini yuttum maalesef. ilk sevgilimdi. ilişkiye eski sevgililerini överek başladı. birisi taş gibiymiş, görsem kıskanırmışım vs. eski sevgililerini stalklardım ve hala eski sevgilileri aşırı kıskanıyorum bu yüzden. sürekli etrafta kısa giyinen kadınları överdi, bakardı. ben giydiğimde biri bana baktığında ise o***pu gibi göründüğün için bakıyorlar kendini güzel sanma derdi. bir arkadaşı beni beğense duymazlıktan gelirdi. balık etli kadınları çok severdi beni zayıf bulup sürekli kemiğin batıyor falan derdi ki 56-57 kiloydum 165 boya, gayet normal bir fizikteydim. tek iltifatı bir fotoğrafımı beğendiğinde "farklı çıkmışsın" demesiydi süslü. 4 yıl katlandım maalesef 21 yaşıma kadar. işin komiği yıllar geçti hala her yerden ulaşmaya çalışıyor ve hayatında para olarak, eğitim olarak, kariyer olarak ve güzellik olarak bulup bulabileceği top nokta idim. yine de tüm bunları bilmeme rağmen özgüvenimden çok şey aldı götürdü. :(

25 eylül 2020 23:35

3. An1 süslü sen ben misin?? Çok çok benzer bir hikaye bana da ilişkinin başlarında eski sevgililerini övdü. 'Çok güzel kızdı ya nasıl güzeldi ama' gibi cümleler söylerdi. Bunun dışında normal arkadaşları veya herhangi birinden bahsederken de 'çok güzel kız, güzel kızmış' falan derdi sürekli ama bana güzel dediğini hatırlamıyorum hiç. Bir kere açık açık (aldatma muhabbeti geçmişti sanırı ) sana kim baksın demişti pişkin pişkin. Ben de 165 boya 53 kiloydum ve bana da çok zayıfsın spor yap biraz derdi.. hala güzel diye bahsettiği kızlar eski sevgilileri aklıma gelince kendimi çok kötü hissederim. Kesinlikle kendisinden daha entelektüeldim bunu bile küçümserdi saçma sapan sebepler, onun okuduğu bölüm çok daha önemli ve böyle derslerin olmadığı bir bölümmüş ben ise bunların dersini görmeme rağmen nazaran az sayılırmış okuduğum kitaplar. Ayrıca klasik müzik dinlemediğim için (o dinlerdi) hiçbir önemi yokmuş asla saygı duyamazmış o saçma sapan müzikler dinleyen birine. Sürekli ama sürekli alttan alta yererdi süslü, ayda yılda bir ettiği iltifatın içinde bile bir yergi bulunurdu ve gerçekten kendimi o kadar beğenmemeye başlamıştım ki.. benim de ilk sevgilimdi ve her şeyi ilk onunla yaşamış kolay kolay ayrılamamıştım, her ayrıldığımda da yalvarırdı. Neyse ki sadece 8 ay katlandım bu duruma ve sonra kesinlikle ayrıldım. Ayrıldığımda çok barışmak istedi, çok ağladı sonrasında küfür etti başka biriyle görüştüğümü duyunca. Orospu dedi bana da. Tabii sonrasında her yerden engelledim ve yine yana yakıla ulaşmaya çalıştı. Şu anki aklım olsa daha eski sevgilisini övdüğü saniye kalkar giderdim işim olmazdı ama işte tecrübesizlik.. tecrübe en pahalı şeydir çünkü kazanmak için birşeyler kaybetmek gerekir diye bir laf var ya ben de o günden sonra defolu tüm erkekleri tespit edip uzak durdum ama özgüvenimi öyle kaybettim mi hala toparlayabilmiş değilim..

26 eylül 2020 09:22

4. a4 süslü inanamıyorum olaya bakın ya.. benim eski sevgilim de bir doğru ilinde doğup büyümüş aynı şekilde başarılı bir çocuktu, istanbul'a tıp kazanıp gelmişti çok şaşırdım ne kadar benzer.. farklı olarak cinsel sorunları vardı ve bunun verdiği özgüvensizlikle benim de özgüvenimi düşürmeye çalıştığını sanıyordum ama belki de doğulu olup belli bir yaştan sonra metropol gören erkeklerin genel tavrıdır bilmiyorum. halalarından ailesinden falan utanırdı bahsetmek istemezdi (babasının 7 kardeş olduğunu çook sonra öğrendim mesela).

sebebi her ne olursa olsun kesin bir şey varsa o da bunu yapan erkeğin aslında kendi özgüvensizliğini karşısındaki kadını aşağılayarak dışavurduğu.. o adamın da sizden sonraki sevgilisine çok üzüldüm gerçekten umarım toparlayabilmiştir o şerefsizden sonra

26 eylül 2020 11:13