eskiden kıvırcık olan saçlarıma yeniden nasıl kavuşabilirim:(?

merhaba süslülerim, saçlarım çok değil liseye kadar kıvır kıvırdı, bildiğiniz bukleliydi. sonrasında her gün düzleştirmekten yapısı tamamen bozuldu. şuan dalgalı-düz arası. curly girl method için çok video izledim, herkes yok köpük, yok sabitleyici bilmem ne öneriyor. benim saçımın öncelikle bakıma ihtiyacı var bence çünkü yılların düzleştirme etkisi varken köpükle kıvırcık olsa da s şeklinde oluyor. saçımdan bu düzleştirmenin oluşturduğu hasarı geçirmek için ne yapabilirim?

1. A1 ben saçlarımın doğal buklelerini istiyorum süslü. Isının etkisinden kurtulmak isterken birde perma yaptırıp dandirik dalgalara kavuşmak, üstüne yine saçımı yıpratmak istemiyorum...

27 kasım 2021 14:26

2. Ben yaklaşık 1 yıl geçtikten sonra eski haline tam gelmese de buklelerime kavuştum. Bu süreçte özel günler hariç hiç ısıtıcı kullanmadım. Taa 10 yıl önceydi o zaman internetten araştırmamıştım hiç ama sadece zeytinyağı maskesi yaptım. Hafif ısıtıp yarım saat beklettim yıkadım. Uzun süre düz dalgalı arası berbat saçla gezdim. İnat ettim düzleştirici kullanmayacaktım. Bence saça iyi gelen yağlarla maske yapın ayda bir kaç kere. Sabırlı olun. Saçlarınızı uçlarından düzenli kesin. Kestikçe daha hızlı uzayacak. Syoss saç köpüğü en sevdiğim köpük onu tavsiye ederim. Ama dediğim gibi sabır sabır sabır zamanla düzeliyor düzleştirmezseniz.

27 kasım 2021 14:34

3. Doğal jajoba yağıyla da maske yapabilirsiniz. Şampuanlarınızı sülfatsız olanlardan seçin. Durulanan saç kremini istediğiniz markadan seçebilirsiniz diplere demedikçe saçı yıpratmaz. Sonra durulanmayan kremlerden de kullanın mutlaka*(saç dibine değecekse o da temiz olmalı önerim doğal olanlar.)Temiz içerikli Hem yağ hem krem artı temiz içerikli şampuan dibe değmeyecek ürünler içinse fark etmez içeriği.

27 kasım 2021 14:38

4. Saçlarım yok yıpranmış ve bukleleri azalmıştı. Kuaförüm keratin önerdi, bir kez yaptı. Önerdiği şampuanı kullanmadım, bir daha keratin de yaptırmadım. Araştırıp deneyerek bana iyi gelen şeyleri buldum, seninle de onları paylaşıcam:

Pantene nem bombası şampuan - (İçeriği mutlaka daha temiz olsun dersen Hask da güzel seçenek, ikisinden de memnun kaldım)

John frieda saç kremi (nemlendiriyor)

John frieda saç köpüğü - (Bunda da daha önce syoss kullandım ama bu kesinlikle daha iyi geldi)

Urban care curly saç şekillendirici

Bioblas saç bakım yağı

Duşta maske yapıp saçlarımı ılık su ile duruluyorum. Havlu saçı elektriklendiriyormuş, bıraktım. Saçımdaki suyu biraz sıkarak gideriyorum ama bir tişört ile de sarabilirsin.

Parmaklarınla saçlarını nazikçe aç. Saç şekillendiriciyi ellerine yaydıktan sonra sür. Gerekiyorsa plastik olmayan bir tarak kullan sonra. Saçların karışıksa önce uçlardan taramaya başla. Hafif sık yukarı doğru.

Sonra nemli saçına köpük sürebilirsin.

Saç bakım yağını da en son uçlarına yediriyorum.

Biliyorum aşırı uzun yazdım ama gerçekten bende işe yaradığı için detaylı olsun istedim, araştırma aşamasında çok sıkıldım çünkü yanılmaktan

27 kasım 2021 14:39

5. Süslülerimmm çok teşekkür ederim dediğim gibi köpük vesaire kullanmak istemiyorum şimdilik saçımın toparlanmasını odaklanacağım o yüzden şekillendirici dışındaki tüm tavsiyelerinize bakacağım ❤️

27 kasım 2021 14:43

6. Haskı ben de öneririm süslü, içeriği temiz ve en son kıvırcık saçlar için de ürünler çıkardılar

27 kasım 2021 14:43

7. Benim de saçlarım hem ısıl işlem hem de boyadan yıprandı. Sülfatsız şampuan kullanıyorum. Maske her duşta uyguluyorum. Tamamen durulamıyorum. Saçıma sprey, serum, yağ uygulayıp. Kullanmadığım pamuklu bir penyeye sarıyorum. Gece de bozulmaması için saten bone kullanıyorum. Denman brush var bir de ondan aldım. Değişik yöntemler var bukle bukle onla yaptım saçımı. Benzer yapıda fırçanız varsa o da iş görür. Benim aklıma gelenler bunlar, acelem varsa da wigoyla kurutuyorum saçımı. Videolarda da bahsediliyor zaten gerçekten saçı toparlıyor.

27 kasım 2021 14:46

8. Haska bakacağım mutlaka. Denman brush'ı aradım aslında ama bulamadım hiç bir yerde :( saçlarımı tararken inanılmaz dökülüyor, tangle teezer wet detangler alayım diyorum, şekillendirme içinde kullanan varmış.

27 kasım 2021 14:51

9. A7 süslüm saçlarımın dipten 10 cm kadarı doğal ve işlemsiz şuan, iki ayda bir kestiriyorum ama bütün saçımdan vazgeçmek yerine kurtarmaya çalışıyorum daha çok.

27 kasım 2021 15:24

10. benim de buklelerim bozulmuştu, kullanmadığım ürün kalmadı ve hiçbiri işe yaramadı. saçınızı boyuyor musunun bilmiyorum ama ben boyamayı bırakınca çocukluk saçlarıma geri döndüm resmen. şimdi beyazı bol lüle lüle saçlarım var, herkes tercih etmeyebilir tabii.

28 kasım 2021 12:12