Ev arkadaşımın sürekli beni kendisiyle kıyaslamasına ve aşağı çekmesinden bıktım. Ilk eve çıktığımız zamanlar anlasamıyorduk ve sevmiyorduk birbirimizi açık açık. Sonradan ortak noktalarımızı keşfedince birbirimizi sevdik ve sohbetimiz ilerledi epey. Evde 5 kisiyiz bu arada. Ikimizinde dersleri yoğun. Ve sosyalleşmek istiyorduk.
1 buçuk aydir bir kulübe üye olduk okulun. Ikimizde arkadaş cevresi yapma,kültürlenme vs. Amacıyla girdik. Kulüpte benimle konusmaya çalışan biri olunca lap diye yanımızda bitiyor ve benim konuşmama asla izin vermeden konuşuyor. Sonra çocuklarla numaralarını alıyorlar. Ve eve gelince de kızlara anlatıyor yine düşürdüm diye.
Ne giysem saçımı ne yapsam hep eleştiriyor ve bunu gülerek yapıyor. Oysa o ne yapsa ben iyisin diyorum. Güzel bulduğum zaman açik açık iltifat ediyorum. Yapı itibariyle sessiz sakin kibar bir kızım. O daha çok iletişime açık birisi. Farklı günlerde gitme gibi bir durumumuz da yok.
Eski flörtlerimizi kıyaslıyor. Benimkiler daha yakışıklıydi yok daha uzundu daha kültürlüydü falan diye.
Daha anlatmadığım şeyler de var ve bıktım. En basiti arkadaşımız benim bacaklarımı sevdiğini söyleyince 'o kadar da abartma' falan dedi. Saçıma fön çekince ' yeter artık yakıyorsun saçlarını' diyor. Ama uyari anlamında değil iğneleyici sekilde. Kulüp günleri ise saçını düzleştiriyor.
Konuşma üslubunu da değiştirdi bana karşı. Ne yapsam bilemiyorum artik. Ben birinci sınıfım, o 3. Sınıf.
ıyy okurken içim sıkıldı. var maalesef böyle zehirli tipler. benim de böyle yakın (?) bir arkadaşım vardı. o kadar zor bir insandı ki. sürekli olarak nedensiz yere iğneleyici konuşurdu, her şeyden memnuniyetsizdi, sürekli aşağılardı vs. bir süre dayandım ama canıma tak etti. direkt çıkardım hayatımdan. o kafar hafifledim ki. kuş gibi oldum resmen. onun nazını ve kahrını çekmek beni çok yoruyordu. bence sen de bir şekilde bu kişiyi hayatından çıkar.
Bana bir seyler anlatmisti. Eskiden çok eziklenmiş vs. 'BEni ezikleyen erkekleri şimdi tavlıyorum ' falan dedi. Ben aslında gerçekten üzüldüm onun durumuna. Ama bana bunu yapmasını istemiyorum hak etmiyorum. Zaten iletişim pronlemim var biraz ve boyle güzel bir kulupte bunu atmaya çalışıyorum ama bana çok engel oluyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Anonim 4 bilemiyorum ya. Onu da demek istemiyorum.
Umarım en kısa zamanda bu tür kan emicilerden kurtulursunuZ :( ama çok net kıskançlık ve çekememezlik.bu tür insanlar bu şekilde nasıl yaşamlarını sürdürüyorlar hiç anlamıyorum.ne yaşamışlar ya da ne bakımdan eksik kalmışlar gerçekten mantığım almıyor.keşke fırsatınız olsada başka bir eve çıkabilseniz.gerçekten okurken bile içim sıkıldı :(
bak seni ezikleyen birisine karşı sessizce davrandığın sürece daha çok üstüne çıkar. sana yaptıklarının aynısını ona yap. seni nasıl ezikliyip kendini kötü hissettiriyorsa ona kendini kötü hissettir. bunu çevrenden atsan bile sessiz olmaya devam edersen seni daha çok kişi ezer haberin olsun.
ben öyle şeyler yapamam dersen de öncelikle sana bir şey dediğinde seni alakadar etmiyor de. iltifat etmeyi kes. hatta direk arkadaşlığını kes çünkü gereksiz insana gerek yok çevrende
süslüm, bu bahsettiginiz arkadaşınızın ismi ezgi mi?
Yok süslüm ezgi değil.
Kızlar işte sorun orda. Ben kimseye böyle davranamıyorum. Yapımda yok malesef. Aslında çoğu konuda bana cok yardımcı oldu falan. Kendisi de diyor artık iyi anlaşıyoruz diye. Üzüldüğüm nokta şu ki, küulüpte doğru düzgün arkadaş edinemedim. Lanet olsun ki kızın ağzı çok iyi laf yapıyor.
Ne yapmam lazım en azından kulüp içerisinde :((
Anonim 7 haklısın. Baska eve çıkamam. Bir de diger ev arkadaslarım cidden iyiler bana karşı. Kulüpten de cıkamam malesef. Sanırım kendimi biraz daha üste çıkarmam lazım. Ezdiriyorum farkında olmadan
bu süreçler çok normal, böyle böyle güçlenmeyi öğreneceksin süslü. ben de sessiz yapılı biriyim, aynı şeyler benim de başıma gelmişti üniversite dönemimde. sonrasında da devam etti, o yüzden ne kadar erken baş kaldırırsan hayatının geri kalanında da o kadar kolay baş edebilirsin böyle tiplerle. ben karşı argüman koyamadığım için bu tip insanlarla konuşmayı keserdim, yoklarmış gibi davranırdım, çıldırırlardı :D istersen önce otur konuş, seni bu hareketleriyle ne kadar rahatsız ettiğini anlat. işe yaramazsa bu yöntemi deneyebilirsin. yine laf atmaya devam eder ama sen artık umursamıyor olursun.