eve sürekli misafir gelmesi ve benim düşüncemin önemsenmemesi?

evimiz turizm ilçesinde denize 100-150 metredir arada bi sokak var. heeeerrrrr yaz ev pazar yeri gibi. hele haftasonları ev mi sirk mi belli değil. anneme diyorum ki “ müsait değiliz “ de bir şekilde bahane bul. ben seviyorum gelsinler benim evim diyor ama benim de evim değil mi? ben de yaşıyorum. sen çık gez diyo kaç saat gezeyim? benden iş beklemiyor ama sakin kendi halimizde kalmayı istiyorum. ailemizin evi diye söz hakkımız yok mu?  eskiden yine daha iyiydi şimdi bide küçük çocukları oldu kuzenlerimin. 2-8 yaş arası bebelerle geliyorlar.  sabahın 7sinde vıyak vıyak çocuk sesine uyandım. bu türk aile yapısı beni boğuyor.

1. Anonim 1 annem beni napar biliyo musun ashajahjaha

23 temmuz 2023 09:28

2. Anneniz doğru söylür, orası annenizin evi. Kendisi kurmuş, kendisi çekip çeviriyor, kendisi büyütüyor l

Valla helal olsun ilk defa sınır çeken birini gördüm, normalde bu ayrım yapılıp söylenmez.

23 temmuz 2023 09:31

3. Annem her hafta sonu eve 5-6 kişi doldurup evde sürekli yaşayan insanların huzurunu asla düşünmeyecekse neden çocuk yaptı? Beni dünyaya getirdiğine göre bana karşı da biraz sorumluluğu olması gerekmez mi?

Bana bunları sorsa ben doğurma beni derdim. Bu bencillik değil mi? Zaten doğduğumdan beri bi odam bile yok koltukta uyuyorum 18 yıldır.

23 temmuz 2023 09:33

4. Sırf eve misafir geliyor diye doğmak istemeyeck kadar kar tanesiyswniz ortada çok başka problemler. Biraz hayatla başa çıkma direnciniz olsun, Allah aşkına ne bu nazlılık. Bu yeni nesildeki "o zaman beni niye doğurdu" muhabbeti beni boğuyor boğuyor.

23 temmuz 2023 09:42

5. Normalde kendi evi derdim ama gerçekten rahatsız ediciymis. Siz de yaşıyorsunuz o evde tek başınaymış gibi davranamaz sonuçta. O kadar da değil. Bencillik yapıyor anneniz. Kavga etmek doğru olmaz, çözüm değil. Konuşa konuşa anlatmaya çalışacaksınız. Hoş anlamıyor ama.

23 temmuz 2023 09:44

6. Eve misafir geldiği için mi? Salak mısınız ya? Beni dünyaya getirip hiçbir fikrim, rahatım, huzurum düşünülmediği için. İnsan çocuğuna bir baza bir yatak bile almazken yeğenlerine " geliiinn geliiiinn başımın üstünde yeriniz var" derse tabi keşke beni doğurmasaydın derim.

23 temmuz 2023 09:45

7. Bu a3e ne bakıyorsun ya annen-2 büyük ihtimalle. Ayrıca bu sınır çizmek olmuyor. Benim annem de böyleydi. "Benim evim de benim evim" bilmem ne. Karşılığını da benzer şekilde alıyor şimdi benden.

Ben ortak yaşanan alanlarda bu yaklaşımı yanlış buluyorum. Çocuğa disiplin vermek başka bir şey, kazık kadar olmuş çocuğuna emrivaki yapmak başka bir şey ama yapabileceğin bir şey yok, SS. Tek çaren kendine başka bir  yön çizip, evden ayrılmak. Odanın olmamasına da çok üzüldüm, küçük bir eviniz var diye düşünüyorum? Bu şartlarda bebeleriyle gelip de orda rahat eden kuzenlere de selam olsun.

23 temmuz 2023 09:48

8. Evde iki tuvalet var hangisinden kim çıkacak belli değil her sabah bi tuvalet sırası, duş almadan önce bi sürü uğraş. Zaten yemek mevzusu aşevi gibi ortalıkta birbiriyle kavga eden bebeler. Azıcık bağrışsalar annem bana " hadi çocukları parka çıkar " " hadi çocukları aşağı indir" herkes kendi çocuğuna baksın desem bi sürü kavga.

Beni suçlayanlar iyi misiniz? Kurban bayramından beri cuma-ctesi-pazar tam pansiyon konaklama oldu ev.

Ben her haftasonu nereye gideceksem bide çok sıkıldıysan sen git gez diyo shajabh

23 temmuz 2023 09:48

9. 2+1 ev ama odalardan biri yatak odası biri oturma odası salonda oturulmuyor gibi ayrıca oturma odamız var. Klasik bencil ebeveynli ev işte.

23 temmuz 2023 09:51

10. Çocukları şuraya buraya götür dediklerinde "ben gezmeye gidiyorum götüremem" de geç ve hatta evden de çok git. Denize git bir yere git yani boşver. Bu tavrını da sürdür ss. Annen bir şey derse de "sen gez dedin, geziyorum" dersin. Ay herkes kendi çocuğuyla kendi ilgilensin.

Beni napar biliyor musunuz demişsin ya ss, ben de benzer bir anneyle büyüdüm de ondan soruyorum. Ne yapıyor mesela? Dövüyor mu? Yoksa sözleriyle bağırarak kızıyor mu? Bu arada baban sizinle mi veya yaşıyor mu? O ne diyor

23 temmuz 2023 09:52