evi ve arabası olmayan erkekle evlenen kadınlar kendi değerini düşürmüyor mu sizce de?

günümüzde erkekler o kadar işlerine geleni yapıyor ki istediklerinde geleneksel, işine geldiğinde ise eşitlik diye bağırıyor. sırf evlenebilmek uğruna kendi değerini düşürüyor ne de olsa diye erkeklerin popoları iyice tavanda. daha çocuklarına 1 ev bile bırakamayacak insanlar hangi amaçla evlenip ürüyor? bu çok bencilce değil mi?

1. Sana çocuk yapacağımızı düşündüren ne oldu?

23 ekim 2024 18:14

2. Haklisin simdi seni linclemeye gelirler sen de yok mu yiyicisin diye. bir erkegin evi arabasi yoksa o erkekle evlenmeyi birak sevgili bile olunmaz. Feminizm ayagina kadinlar somuruyorlar erkeklerin feminizmden anladigi tek sey sen de hesap ode o zaman sen de calis bizim dusuncelerimizle istedigimiz esitlikle alakasi yok. Saniyorlar ki adam bir seylere sahipse kadini hizmetci gibi kullaniyor resmen avutuyorlar kendilerini.

23 ekim 2024 18:16

3. eşimle eşit şartlarda bireyler olduğumuz için hiç kafamda böyle düşünceler olmadı. onun evi arabası yoktu, benim de yoktu ve evlendik. sonra arabamızı birlikte aldık. ikimiz de çalışıyoruz, ev içi sorumlulukları birlikte paylaşıyoruz, kazandıklarımızı birlikte harcıyoruz. çünkü şirket kurmadık, birbirini seven iki insan olarak evlendik ve hayatı paylaşıyoruz. 50 yıl öncesinden kalma fikirlerinizi çok yeni ve farklı bir şey düşünmüş gibi dolaşıma sokup duruyorsunuz. bu tarz küçük hesaplarla kurulan evlilikte ne aşk ne romantizm olabilir. erkeğin evi arabası olmalı beni rahat yaşatmalı tarzı geleneksel düşüncede olan biri karşısındaki erkek de ondan geleneksel beklentilerde bulunduğunda şikayet etmemeli sizin mantığınıza göre. şikayet ederse de dediğiniz gibi işine gelince geleneksel işine gelince eşitlik diye bağırıyor diye arkanızdan konuşur böyle.

23 ekim 2024 18:19

4. hani bana göre çok ekstra özelliği olması lazım yoksa, bilmiyorum. hoş muhitte evim ve bmw arabam var çalışıp aldım. adamda da dengi olsun bi zahmet, erkekler de zengin kayınpeder arayışında gayet. hiç mi görmediniz?

23 ekim 2024 18:19

5. 8 YILLIK EVLİYİM. EVLENİRKEN KOCAMIN NE EVİ NE ARABASI VARDI.

EVLİLİĞİMİZ ÇOK HUZURLU. İŞTEN SONRA EVE KOŞARAK GİDİYORUZ. 8 YILIN ARDINDAN HALA BANA BAKTIĞINDA DÜNYANIN EN GÜZEL KADININA BAKIYORMUŞ GİBİ BAKIYOR. HALA BİRBİRİMİZİN EN YAKIN ARKADAŞIYIZ. YANİ ÖZETLE BU ADAMI, BANA YAŞATIKLARINI HİÇBİR EVE ARABAYA DEĞİŞMEM. DEĞERİMİ DÜŞÜRDÜĞÜMÜ SANMIYORUM. AKSİNE KRALİÇELER GİBİYİM.

23 ekim 2024 18:20

6. Bu sekilde evlencegime bekar kalirim diyosan haklisin ama aklin zenginle evlenmekteyse hakli bir linc yersin. Benim icin eger gercekten seviyorsam evi arabasi olmasi degil de potansiyelinin olmasi, caliskan olmasi onemli. Gunumuzde 30 yasin altindaki nesli dusunursek kendi ailesinden bir sey kalmadiysa ev araba vs almak gercekten kolay bir sey degil. O nedenle en azindan benim ve ailemle benzer sosyoekonomik duzeyde olmasi ve caliskan biri olmasi yeterli evi yok diye degerimi niye dusureyim ben kimim ki diye de bi sormali insan kendine

23 ekim 2024 18:22

7. Saka misiniz ya? Tr sozlukteki 200-300k kazananlardan ibaret degil. Normal bir isi olan 30 yas alti kac kisinin evi var? Bu yaslarsa olup evi olanlar ya ailesinden destek almistir ya da cok yuksek gelirli bir iste calisiyordur. Ekonomi bu haldeyken evlenmek icin ev almayi beklemek de hahzhhahs komik cidden

23 ekim 2024 18:25

8. Bence davul bile dengi dengine. Erkekler kadının evi arabası var, ailesi zengin ama kendinde bu şeyler yoksa aşağılık kompleksine giriyor.

Kadının da evi arabası yok ise ok, zamanla olur. Ama başlangıçta şartlar benzer olmalı bence.

23 ekim 2024 18:25

9. bence kadınlar da işine gelince geleneksel işine gelince eşitlikçi. her gün her fırsatta avrupa överler ama avrupada erkekler hesap bile ödemiyor. herkes, konumu ve koşulu ne olursa olsun kendisine bir standart belirlemekte özgürdür. sen gülersin, dalga geçersin, sinirlenir hakaret edersin, bi şeyi değiştirmez. yamuk skli adam kendine adriana lima arıyor diye kızıyorsunuz ama kimin ne istediğine siz karışamazsınız. adriana lima kendine o adamı layık görüyorsa gitsin beraber olsun. kime ne? aynı şekilde 7 kuşak köylü lise mezunu ayşe de kendine eğitimli, yakışıklı, zengin koca arayabilir. karışamayız. alıcısı varsa alır.

ben evi arabası olmayan adama çocuk yapmam. ama benim çocuk yetiştirme meselesine bakışım zaten farklı. senin sorguladığın şey ve ortaya koymaya çalıştığın bilinç bu ülke kadınının %1'inde belki var belki yok. erkeği eleştirmek kadına bilinç katmıyor. çünkü o erkeğin alıcısı çok kadın var. neden var? cehalet, çevre baskısı, evde kalma korkusu, gelinlik giyme hevesi, aileden kaçma, biyolojik saatin tiktiki, vesaire vesaire.

bencillik, erkekler tü kaka diyip geçilicek kadar basit bi şey değil bu.

23 ekim 2024 18:30

10. haklisiniz, evi arabasi olmayan adamla evlenip kendi degerimi dusurmem. ama bu demek degil ki kendimi satiyorum. cunku kendim de belli bir maddi seviyeye ulastigim icin, standartlarimi dusurmeek adina talep edebilirim bunlari karsimdaki erkekten. ya da yasim cok daha genc olsaydi birlikte bir seyer yapabilecek potansiyeli var mi diye bakardim.

satmak kismi biraz agir oldu evet ama bir erkege sadece maddi gucu dogrultusunda yaklasmak benim icin biraz bu oluyor.

ama karsisindaki kadinda sadece guzellik (yine maddi bir deger) arayan erkek de kendisine sadece parasi icin yaklasan kadini hak ediyor tabi.

23 ekim 2024 18:33