evlilik /çift terapisi sizce faydalı mı?

biz çok faydasını gördük, görmedik şeklinde yorumlarınıza ihtiyacım var. kendi tecrübeniz olmasa bile faydalı olacağına inanıyor musunuz ya da?

1. Meselenin ne olduğuna göre değişir. Benim yakın bir arkadaşım eşiyle birlikte gidiyor. Onların sorunu eşinin ailesi ve eşinin tutumu. Pek fayda ettiğini söyleyemem, aileyi ve artik 35 yasindan sonra aileyle olan ilişkileri pek değiştiremezsiniz bana göre. Ama sorun cift arasındaki iletisimsizlik, dinleyememe gibi seylerse faydalı olabilir bence.

11 eylül 2020 00:02

2. Bilmiyorum biz de pek faydasını görmüyoruz sanki. Çabalıyor muyuz? Bence evet kendi adıma da onun adına da bunu söyleyebilirim ama sonuç pek değişmiyor sanki. Bu da kafamda sorular oluşturuyor acaba görüştüğümüz kişi mi değişmeli, bizden asla bir şey olmaz mı, ya da bu terapi baştan aşağı saçma mı bilemiyorum gerçekten

11 eylül 2020 00:08

3. Sorununuz nedir, sormam ayip olmazsa? Ben belirli yastan sonra bazı şeylerin zor değişeceğine inanıyorum açıkçası. Ben de evliyim, hani büyük olmasa da ufak tefek sorunlar mevcut tabii. her seferinde 'bir daha yapmayacağım'la biten tartismalar oluyor ama hem kendi adıma hem onun adına soyleyebilrim ki, hicbir sey değişmiyor. Değiştirmek cok zor.

11 eylül 2020 00:38

4. Faydasını gören de görmeyen de tanıdıklarım var. Gittiğiniz çift terapisti de gerçekten çok önemli, yani dijital eğitimlerle de ünvanı alan kişiler varken bu konuya gerçekten emek harcamış deneyimli kişiler de var. Diğeri ise sizin çift olarak gerçekten kendinizle problem konu hakkında çalışma isteğiniz ve azminiz.

11 eylül 2020 01:37

5. Faydasını gören bi tanıdığım var. Hatta hep gitmek istediğini ama pahalı olduğunu söyleyen 1 seansta bile etkili oldu diyen.

20 eylül 2020 10:09