evlilik öncesi akla gelen ben mutlu olur muyum/mutsuz olursam soru işaretleri?

kızlar sorum çok açık. bu durum normal mi? her insan yaşıyor mu bunu. bir nevi hayatta kalma refleksi gibi her ihtimali düşünmek mi bu? yoksa yanlış bir evlilik olacağına bir işaret mi? bunu çok yaşıyorum. daha çok evlendiğimde mutsuz olacağıma yönelik bir hisse kapılıyorum. nişanımız yaza. böyle bir yaşayıp mutlu olan var mı? yersiz bir korku mu? korku sebebim onun ailesi ve karakterimizdeki bazı farklılıklar.

1. Karşımdakinin ara ara doğru insan mı sorusu da geliyor aklıma? Bazen diyorum evet doğru kişi bazen de diyorum hayır böyle biri beni mutlu edemez

23 şubat 2021 10:10

2. ben de senin gibiyim süslü kör kütük evlenilmez zaten bence de oturup düşünmek normal..

23 şubat 2021 10:35

3. Evlenirken asla yanlış bir evlilik yaptığımı düşünmüyordum çok aşık ve çok mutlu evlendim. İlk gece tecavüzuyle birlikte hayatım alt üst oldu, 14 ay sabrettim her geçen gün kötüye gitti boşandım ve su an 36 yasindayim hala eski güvenimi kazanabilmis değilim.

O yüzden evlilik öncesi hiç bir şey evliliğe dair bir şey ifade etmiyor. Çünkü erkek milleti sizinle on yıl aynı evde yaşasa bile evlenince sizi kendi malı görmeye odaklı bir canlı. Evlilik onlar için karakterlerini bütün çıplaklığıyla gösterme alanı. Karşınızdakinin nasıl bir koca olacağını o uzun evlilik yolunda gorebilirsiniz ancak.

23 şubat 2021 10:37

4. çocukluğundan beri evlilik hayalleri kuran düğüncü tayfayı bilmiyorum ama bence bunu o tayfadan geriye kalan herkes yaşıyor. nikahımızı erken yaptık. nikahtan sonra bir anda durumun ciddiyeti kafama dank etti. düşüncelerimi eşimle de paylaştım. o da benzer korkular yaşadığını ama beni sevdiğini söyledi. şu an 5 yıldır evliyiz. iyi de gidiyor. iyi ki evlenmişim diyorum yani.

23 şubat 2021 10:39

5. @a4 süslüm ne diyeceğimi bilemedim şuan. Çok üzüldüm. Yaralarını iyileştirebilirsin inşallah. nasıl bir çirkinliktir onun yaptığı, kötülüktür. Sana yaşattığı tramvayla birlikte yok olur inşallah.

Diğer süslü arkadaşlarım sağolun. Beni özellikle ailesi korkutuyor çok müdahaleci olacak gibiler. Ve ne zaman evlilik fikri olayını konuşsak evlenince mutsuz olacağıma dair inanç bir tık fazla ağır basıyor. :( ve evet erkek gerçek karakterini gösteriyor genelde çevremden duyduğum bu. Sanki bende de kötüye evrilecek korkusu/hissi var. Bir şeyleri oturtamıyorum karakteriyle alakalı

23 şubat 2021 10:48

6. bir önceki gece bekarlığa veda partisinde zil zurna sarhoş olamamıza rağmen nikah sabahı aşırı bi sinirle uyandım. nişanlımı boğabilirdim öyle bi sinir. makyajımı evde yapacaktım. 10 kez yaptığım makyajı sildikten sonra bir rimel bi allık sürdüm. kafamda sürekli ben ne bok yiyorum düşüncesi vardı. acaba doğru kişi mi, acaba ben ne yapıyorum. ne gerek vardı şimdi evliliğe vs vs. kocam da aynı şekilde nikahta giyeceği takımın üzerine asla olmadığını yanlış takım olduğunu söyledi. son anda kardeşimin takımını giydi.

nikah salonuna gittik barutuz ikimizde. hatta yan yanaydık ayırdılar bizi nikaha kadar şuan çok streslisiniz diye. imzayı attıktan sonra bana bi rahatlama geldi. kocama da aynı şekilde. bi hafta sonra başka şehirde düğünümüz vardı güle oynaya yaptık. ona sorduğumda onunda aynı korkuları paylaştığını öğrendim. 3 buçuk yıllık sevgiliydik evlenirken. ben 26 o 30 yaşındaydı. 4 yıldır evliyiz ve mutluyuz da şükür.

yani demem o ki normal.

23 şubat 2021 10:56

7. Felaket tellaligi yapmak istemem ama ben de ailesiyle ilgili korku doluydum. Nitekim ailesi nedeniyle de bosandik. Yani daha dogrusu ailesi demek de dogru degil onlar ile benim aramda olmasi gereken mesafeyi saglayamayan eski esim yuzunden ayrildik. Aile mudahaleci olabilir, oyle olabilir boyle olabilir ama sevgilinize guveniyor musunuz? Bu insan sizi su anda ezdiriyor mu mesela yoksa mudahale edildiginde gerekeni yapiyor mu? Bu korkunuzu konusmanizi oneririm. Onun da bilmeye hakki var belki farkinda olmadigi seyleri duzeltecek.

23 şubat 2021 10:58

8. erkek evlenince değişecek fikri bana çok saçma geliyor. kendi evliliğimde de arkadaşlarımın evliliğinde de görüyorum adamlar gayet normal. ama malesef biz kadınlar sevgiliyken erkeğin yaptığı bir çok şeyi sümen altı edip, düzelcek diye bakıyoruz. düzelmeyince de direk değişti deniyor çok saçma. sinyaller çok açık oluyor ama malesef biz görmeyi reddediyoruz.

23 şubat 2021 10:59

9. soru işareti varsa o iş patlıyor günün birinde. ben böyle bir ilişkimi bitirdim. evlenmek istediği kişiyle mutlu bir gelecek düşünmeli insan ya neden yanlış bir evlilik olacağını düşündürtüyor bu durum size? var bir şey altında belli ki

23 şubat 2021 11:23

10. Sorgulamanız evet çok normal ama bence sorguladığınız yer biraz düşündürücü. Evlilik hayatı mı sorguladığınız şey yoksa karşınızdaki kişi mi? Karşınızdaki kişiyse iyi düşünmelisiniz. Herkes birebir aynı olamaz tabii ki farklı huylarınız olacak, bazen gıcık olacaksınız, bazı alışkanlıklarınız yetiştirilme tarzınız farklı olacak. Bunlara rağmen ya da bunlarla birlikte diyeyim, o kişi vazgeçilmez mi sizin için bunu düşünün. Değiştirmek isteyeceğiniz bir insanla evlenmeyin. Sevginiz, karşınızdaki kişinin karakteri, size olan sevgisi, bir gün bambaşka bir problemde bir anda gözünüze çok küçük gelir mi? Mesela karşınızdaki oyle iyi biridir ki ufak tefek size hoş gelmeyen davranışlara en fazla söylenirsiniz ama eğer bunu içinizde büyütürseniz geri dönülemeyecek hale getirir misiniz? Bu açıdan iyi sorgulamanız gerektiğini düşünüyorum.

23 şubat 2021 11:30