evlilik sürecinde birden soğudum neden böyle oluyor ?

süslüler akıl almam lazım. detayları anlatacağım. erkek arkadaşımla nisanlanmayı düşünüyoruz. geçen hafta aniden soğudum ve sorgulamaya başladım doğru mu yapıyorum diye. görünürde bir sebep yok gibi çok ilgili, sevdiğini ve ne kadar istediğini hissediyorum. benden çok isteyen taraf o. bir şey yok gibi ama anlatacağım şeyler var. yalnız soğuma sebebim bunları düşünmem değildi, belki de bilincaltımda doldum ona karşı bilemiyorum. erkek arkadaşım retroaktif kıskanç biri. yani gecmişle ilgili en ufak şeyleri aşırı düşünen biri. bununla ilgili başta sorunlar yaşadık. her seferinde ben güzellikle konuştum. onu ne kadar sevdiğimi falan ifade edip bunu aşmasını sağlamaya çalıştım kendimce. sonraki bir kaç günse kendimi çok kötü hissederdim ve ayrılmayı falan düşünürdüm bu olaylar sonrasında. ama sevdiğim için ve diğer iyi yönlerini görünce unuturdum bir süre sonra. tekrar konunun açılmayacağını düşünürdüm. geçen gün tam da her şey bu kadar ilerlemisken ve ben zaten yanlış mı yapiyorum gerginliği içine girmişken bu konuyu tekrar açtı. bu kez 'bunu konuştuk. hıhı evet öyle ' falan gibi cevaplar verdim. içimden güzel konusmak gelmedi. bu bana kendimi sürekli açıklamak zorunda hissettiriyor. sanki 'beni al' diye dolaplar döndürüyorum da ikna etmeye falan çalışıyorum. kabul görmediğimi hissettiriyor. ne kadar aksini söylese de gecmisimle vs.yargılanıyorum durup durup. bir daha bu konuyu acmayacagını söyledi. kendince son kez bir şeylerden emin olmak istedi galiba ciddi bi adım atmadan. bu konu beni iyice kışkırttı. şu an hiçbir şey söylemedim ama çat diye bitirebilirim de. ben kabul gördüğümü hissettiğim bir ilişki istiyorum. oysa kıyafetime de karışmaya başladı. yok oranı kimse görmesin, yok tayt giyince buranı kapat uzun bir şey giy. ben zaten çok açık giyinen biri değilim. bunun sonu gelmez böyle talepler artarak gider diye korkuyorum. bazı davranış ve konuşmaları özgüveninin düşük olduğunu düşündürüyor bana. özledim desem hıhı kesin özlemişsindir gibi cevaplar alıyorum mesela. seks konusunda da değişik bir tutumu var. cidden anlayamadım ne çekincesi varsa, sevişebilecegimiz bir ortam varken mesela film izleriz bu kez de ya şart mı sürekli seks yapmak, çok mu önemli diyor bazen. sonra yine sevişiyoruz o ayrı da, onunla seks için birlikteyim gibi bir düşünceye mi kapılıyor yoksa yetememe gibi korkular mı taşıyor bilmiyorum. bu arada yalnız kalabilecegimiz ortam çok olmuyor zaten nadiren oluyor. cinsel bir sorunu da var ama anlayamadım tam olarak. bu yüzden böyle düşünüyorum yani. aa yazınca fark ettim bir şey yok gibi derken bayağı da bir şey var sanki süslüler. ayrıl demeyin de sadece o zaten aklımda, bana bir yol gösterir misiniz yorumlar mısınız bu durumu?

1. Daha önce de başka bir sevgilim kıyafetle ilgili böyle yapmıştı. Açıklığına karışarak değil de sevmediğimi bildiği şeyleri 'seni şöyle giydiricem böyle giydiricem' falan diye iradesiz bir oyuncak bebek giydiriyormus gibi konuştuğu için soğumuştum. Bu da ikinci kıyafet meselesi oldu ve hiç hoşlanmam karışılmasından. Asıl canımı sıkansa bir dövmem var onun görünmemesi için böyle yapıyor. Sevmiyor olabilir ama yaptırmışım ve bu benimle ilgili bir şey, kabul görmediğimi hissettiriyor dediğim gibi. Saklanacak bir şey olarak görüyor.

21 nisan 2022 12:09

2. SS zihniyet olarak farklisiniz.bakin saygı duymuyor geçmişe,geleceğe.cunku kafasındaki kadın portresi ne uymuyorsunuz ama bir ilişki yasandigi için de geri dönemiyor.aslinda sorun kendiyle.celisiyor ve bunun farkında ve sizi o kalıba itmeye çalışıyor ki bunu kendine kabul ettirebilsin.gecmisi sorması, geçmiş ilişkiler sadece cinsel hastalık yönünde sorulabilir bence.en azından tedavi gerekirse bilmek gerekir. Isıtıp ısıtıp önüne getiriyorsa komplekslinin tekidir. Devir artık el degmesin kimse sevmesin devri değil.boyle birini arıyorsa sizinle daha fazla ilişkiyi devam ettirmemeli.cunku geçmişi degistiremezsiniz. Bu soruya gelip kendi geçmiş ilişkimi anlatabilirim farkı sizde görürsünüz ama sizin ilişkinizde aynı sayılıyor açıkçası. Düşünce olarak farklısiniz.az çok anlıyorum görüşme sıklığı,imkanlar vb. Durumlar .Sevgi eylem gerektirir.sevgilik dönemi evet mic mic olmak herkes istemez ama zaten siz mesajda vs verilen vaatlerden dolayı beklentiye giriyorsunuz.bazilarimiz az da az çokta çok.dogru kisi değiliz ki bize yapılsın.ite kaka olmaz.

21 nisan 2022 12:14

3. süslü, öncelikle yaşadıklarınız adına üzgünüm. bu anlattığınız şeyler benim gözümde psikolojik şiddet. ne yazık ki elle tutulur, gözle görülür olmayan şeylerin önemini anlamakta zorlanıyoruz çoğu zaman, ancak ben bu anlattıklarınızın hafif şeyler olduğunu da düşünmüyorum. eğer evlenirseniz yaşadığınız şeylerin dozunun artacağını düşünüyorum ve aynı evde yaşıyor olmanız her şeyi sizin açınızdan daha da zorlaştıracak. sağlıklı bir ilişkinin en temel ögelerinden biri saygı ve ben karşınızdaki insanın size saygı duyduğunu düşünmüyorum. belki çok doğru bir bakış açısı değil ancak aseksüel olmayan bir erkeğin sevişmeye istekli olmaması ama evlenmeye hevesli olması da bana size kaba tabirle "sahip olmak" istediğini hissettiriyor. sevmek, sevgiyi paylaşmak, yol arkadaşı olmak böyle bir şey değil. kafanızdaki bu soru işaretlerini silmeden evlilik yoluna kesinlikle girmemelisiniz bence.

21 nisan 2022 12:15

4. Teşekkür ederim süslüler. En başta birbirimizi değiştirmeye çalışmayalım diyen oydu hep. Ben de bunu düşündüm bu hafta, beni değiştirmeye çalışıyor. Kabul edemediği şeyleri kendisi için törpülemeye çalışıyor.

Bir süre her şey o kadar iyiydi ki ben de şaşırmıştım ilk defa bir sorun bulamıyorum, nasıl böyle mükemmel gidebilir diye. Gözüm de kör mü olmuş artık neyse. Bu soru işaretlerini çözmeden ben de bir şey yapmak istemiyorum süslü. Çok da güzel ifade etmişsiniz durumu, hepinize tesekkur ederim.

Şimdi ben henüz hiçbir şey konuşmadım. Aklımdaki şeyleri tahmin ediyorsa da bilmiyor. Konuşmalı mıyım bu konuları burada anlattığım gibi sizce, yoksa gözleyim mi bi süre?

21 nisan 2022 12:27

5. bence konuşmalısınız ama karşınızdaki insanın sizi manipüle ederek ikna etmesi olası, bunun farkında olarak konuşmalısınız kesinlikle. yani "sana öyle geliyor", "benim seni ne kadar sevdiğimi bilmiyor musun", "bana söylemediğin bir şeyler var diye mi böyle yapıyorsun"... bunlar gelebilir karşı taraftan

21 nisan 2022 12:37

6. Bana söylemediğin seyler mi var gibi bir şeyle gelirse karar vermemi kolaylaştırır açıkçası süslü o zaman eyvallah der giderim direkt.

Geçmişle ilgili şeyleri dile getirmesinin, düşünmesinin, beni kabul görmemiş ve yargılanıyor hissettirdiğini, kıyafetlerime özellikle de dövmemi saklama amacıyla karışmasının kendimi kötü hissettridiğini falan konuşucam o zaman. Beni sevdiğini de biliyorum ama konu bu değil bunların sevgiyle alakası yok, en başta sen demiştin birbirimizi değiştirmeyelim diye şimdi beni değiştirmeye çalışıyorsun diycem. Ben dovmemi saklamıycam kusura bakma, geçmişte olan şeyleri de değiştiremem pişman da değilim onlar beni bu günkü halime dönüştürdü ve ben buyum demem lazım.

Benden de kaynaklandı bazı şeyler. Mesela bana istediğim şeyleri yapar mısın dedi, ben de dedim ki sana güveniyorum bir şey istediysen mantıklı bir sebebi olacağını düşünüyorum yaparım dedim. Böyle ucu açık bir söz vermiş gibi oldum. Ki gerçekten öyle düşünüyordum genel olarak ama sonra şuranı kapat da dövmeni görmesinler, popunu kapat uzun giy falan gibi istekler gelmeye başladı işte. Şimdi diyeceğini biliyorum ben. sen beni sevmiyorsun, yaparim demiştin senden bir şey istedim yapmadın falan diyecek. Böyle manipüle etmeye çalışacağını düşünüyorum.

21 nisan 2022 13:33

7. nasıl çözülür bilemiyorum ama çözmeden ciddi bir adım atma bence

21 nisan 2022 17:00

8. Süslü çok yorum yapmayacağım ama sen kötü birşey dememissin ki mantıklı olan birşey olurda yaparım demişsin yani bu alma verme meselesi bazen kafana yatar yaparsın. Çok üzme kendini sadece önerim bu konuları konuşmadan nişan vs yoluna girme. Kıyafet meselesi sıkıntılı ama bence üstteki süslü dediği gibi hayata bakış açınız çok uyuşmuyor

21 nisan 2022 17:57

9. Teşekkür ederim süslüler. Kafamda oturtamamıştım buraya yazana kadar ne olup olmadığını. Konuşmadan çözülmeyecek sanırım. Çözülebilecekse de.

21 nisan 2022 18:49

10. Off bu eski sevgilim. Tünelin ucu bombok bir yere çıkıyor