fabrikada çalışan süslüler var mı?

ortam dolayısıyla ön yargılayım. mühendis vb. olarak çalışan susluler biraz ortamdan bahseder misiniz?

1. Çalışma ortamı aynı her yer gibi yani detay olarak neyi merak ediyorsunuz

16 ekim 2023 07:12

2. şu ana dek stajlar dahil 4 farklı fabrikada çalıştım. hala da devam ediyorum çalışmaya. çalışacağınız fabrika küük bir fabrika ise arkadan iş çevirme olayı çok fazladır. dedikodu çok fazladır. bunun dışında fabrika üretim sahasında olacaksanız özellikle kıyafetlere çok dikkat etmek lazım. yani aman efendim ben istediğim gibi giyerim onlar bakmayacak konusu burada işlemez. bir iki tanesi bakmasa 3. kesin bakar hem de yiyecek gibi. o yüzden dekoltesiz v yaka bile olmayacak şekilde pantolon gömlek ya da tişört giyinmek en iyisidir. gereksiz samimiyet kurmaya çalışanlar için direkt mesafe koyup soğuk davranmak gerekir. idari kısımda iseniz bile mini etek dekolte giyinirseniz serviste ya da yemekhanede bakarlar ondan da haberiniz olsun. biraz daha büyük yerler için yine saydıklarımın büyük kısmı geçerl sadece dedikodu ve kuyu kazma olayı daha azdır. aklıma gelenler bunlar ilk olarak. başka merak ettikleriniz varsa sorun.

16 ekim 2023 09:33

3. a2+1 demeye geldim. ben tişört pantolon giymeme rağmen bile eleştirildim ama yine de giyilebilecek en makul şeyler bunlar.

16 ekim 2023 09:53

4. A2 teşekkür ederim.

Üretim bölümünde değil idari kısımda olacağım sanırım.

Ben laçka, samimiyetsiz ortamları sevmiyorum ve fabrikaya bu konuda çok ön yargılıyım.

Fabrika deyince aklıma hep erkeklerin çoğunlukta olduğu bir iş yeri geliyor.

Rahat hissedebilir miyim bilmiyorum.

Özellikle serviste, servis beklerken falan. Sırf bu yüzden işi reddederek gibi oluyorum..

Ben daha önce hiç fabrikada çalışmadım. Ortam nasıl bilmiyorum. Kulaktan dolma bilgilerle yani.

Kıyafet konusunda sorun yaşamam diye umuyorum. Açık biriyim ama çok dekolte vs giyinmem özel günler harici.

Senin pozisyonun nedir fabrikada süslü?

16 ekim 2023 11:25

5. İdari bölümde olsanız da fabrikada bazen hatta girmeniz gerekiyor. Açıklık konusunda sizin normalinizle maalesef buradaki normal denk olmuyor, aşırı dar kıyafet, crop, sıfır kol falan da istemsizce dikkat çekiyor. Size direkt bir şey denmese de idari erkek personel tarafından bile laf ediliyor. Eğer piercing, hızma, dövme gibi şeyleriniz de varsa dikkat çekiyor idari kısımda da, genelde sizinle ustabaşı, üretim mühendisi muhatap olup işçiyle direkt konuşmazsınız. Yemekhaneniz ayrı olur, servisi de ayrı yapıyorlar ama beklerken lise çıkışı ortamı düşünün öyleler. İlk işyerinizse tavsiyem soğuk, sert durmanız en azından zevzeklikleri geç ortaya çıkıyor. Erkeklerle mümkün mertebe samimi olmayın, kadınlarda da samimi olun ama güvenmeyin. Dedikodu çok yapılır, dedikodu yapmıyorum sen ortamı kendin tanı diyerek herkes herkesin arkasından sallar. O muhabbetlere dikkat edin. Müdürlere çok sallar ikinci adamlar konuyu geçiştirin mümkün olduğunca. Bir de Instagram vs eklemeyin, WhatsApp fotoğrafınızı da engelleyin bunlardan gerek yok

16 ekim 2023 11:35