fat neck hump/ buffalo neck olanınız varmı?

bu beni aşırı rahatsız eden bir fiziksel özellikti ve genetik olduğunu düşünüyordum ama bununla ilgili bir çok egzersiz videosu gördüm, liposakşın yaptırmak dışında bu egzersizleri yapıp da etkisini gören oldu mu süslüler?( türkçede ismi ne bilmiyorum şişman boyun arkası vb türevlerde arattım ama türkçe bir içerik bulamadım ingilizce içerikleri de tam anlayamıyorum)

1. Buffalo boyun diye aratınca çıkıyormuş, buffalo hörgücü de deniliyormuş bu arada. Tek çaresi yağ aldırmak mı?

15 mayıs 2020 03:19

2. Bende de var oncesinde baya kiloluydum ve cok fazlaydi 20 kg verdim azaldi ama hala var boyun fitigim var ondan oldugunu dusunuyorum ben.bende bir care bulamadim

15 mayıs 2020 06:13

3. Ben dediğim gibi genetik yatkınlık olduğunu düşünüyorum çünkü annemde de var ve doktora gittiğinde boyun uzayacakmış uzamamış diye bir cevap almış ki bence çok saçma... çocukluğumdan beri basketbol oynuyorum boyum 1.80 ve asla kilolu olmadım. Çok sinir bozucu asla askılı bir şey giydiğimde saçlarımı toplayamıyorum bu yüzden, yabancı youtube kanallarında bazı videolar buldum aynen başlıktaki gibi aratınca, onları deneyeceğim..

15 mayıs 2020 07:03

4. Evet soru sahibi benimde annem ve teyzelerimde var genetik galina

15 mayıs 2020 07:19

5. arkadaşlar genetik olur mu? duruş bozukluğunun sonucu maalesef. bende de var. uzun süredir duruşumu düzeltmeye çalışıyorum egzersizlerle vs evde. çok çok az değişim var, zor bir şey omurgayı tekrar şekillendirmeki işin içinde uzalması kısalması gereken bir sürü kas bilmemne var. aletli pilatese de gitmeyi düşünüyorum koronadan sonra belki fayda sağlar diye. ama mucize beklşemiyorum çünkü çok araştırdım ve postür bozuklukları çok zor tedavi ediliyormuş. profesyonel yardım daha iyi sonuçlar doğurabilirdi ama maalesef pahalı ve bulması zor (ilk kamburlaşmaya başladığımda ortopedi doktoruna gidip dik dur önemli değil dediğini hatırlıyorum).

mucize sonuç yok yani, sabırla postür egzersizlerini yapmanız, özellikle boyun ve sırt için pilates ve yoga hareketlerine yoğunlaşmanız, core bölgesini güçlendirmeniz lazım. ama moral bozukluğunuzu çok iyi anlıyorum.

15 mayıs 2020 08:08

6. (link: https://www.youtube.com/watch?v=Kw8RW0y7qOs&t=7s şunu izleyebilirsiniz)

15 mayıs 2020 08:13

7. Süslü çok teşekkür ederim, ben de ortopediye gittiğimde duruş bozukluğu, dik durmaya dikkat et demişti sadece..

attığınız videoyu izleyeceğim teşekkürler.

15 mayıs 2020 08:27