filtre kahveye hindistan cevizi yağı ekledim ama tadını sevmedim yanlış bir yöntem mi uyguladım acaba?

herkese merhaba :) french press ile demliyorum filtre kahvemi. bugün farklı bir aroma istediğim için kupanın içine 1 tatlı kaşığı soğuk sıkım hindistan cevizi yağı ekledim fakat görüntüden dolayı biraz midem bulandı. yağ üstte kaldı, çamur gibi bir şey oldu ve tadını hiç beğenmedim. nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1. yöntem tam olarak böyle. kahveyi press'ten veya makineden alınca içine kaşık ile yağ koyup karıştırmak. belki damak tadınıza göre daha az yapabilirdiniz.

ama beklentiniz yanlış. bu tat için yapılacak bir mevzu değil. spor öncesi yağ yakımı için veya sıkı diyet uygulayanların öğün olarak kullandığı bir yöntem.

meyvemsi aroma için etkili bir yöntem değil. yağ üstte kalır, kahve ile karışmaz. makarna suyuna yağ dökmek ile aynı mantık. bir işe yaramaz.

6 şubat 2021 20:36

2. a1'in dediği yöntem doğru olan, kahveyi demledikten sonra yağı koyunca blenderla karıştırmanız gerekiyor diğer türlü yağ ayrışıyor. blender kullanınca sütlü kahve gibi oluyor.

6 şubat 2021 20:42

3. Evet cirpmak sart. Diger turlu bildigin yağ. Uste cikmasini beklersin tabi.

6 şubat 2021 21:31

4. Lezzeti de tabiki degisiyor, sutlu ya da kremali kahve gibi oluyor.

6 şubat 2021 21:33

5. şu olay şişirilmiş bi balon ya hiçbir bilimsel faydasının olmadığını yazmıştı geçen gün çok iyi bi diyetisyen. o yağdan alacağın kalori yerine 5 fındık ye daha iyi.

6 şubat 2021 22:48

6. Iste sorun herseye fazla anlam yuklemeniz ve tek bir tip dogrunun oldugunu dusunmeniz. Bir gun kahveye yag eklerim, diger gun canim findik yemek ister. Kesinlikle iyi ya da kesinlikle kotu diye ayiramayiz hayatimiza etki eden seyleri.

7 şubat 2021 00:08