full eşyalı bir ev için ne kadar depozito istenir?

süslülerim ailemin şehirdışında kullanmadığı full eşyalı bir evi var, gidilmiyor ben de boş durmasın kiraya vereyim diye düşündüm. kira konusunda çevreden fikir edindim fakat depozito için ne istemeliyim bilemiyorum. ev 2+1 full eşyalı fırından ütüsüne her şey var ve çalışır halde. senet falan mı imzalatmalıyım bunun için eşyaların değerinde. bir aileyle konuştum köpekleri varmış muhtemelen eşyalar da zarar görecektir. emlakçı falan uğraşmak istemiyorum. bilgili birileri yardımcı olabilir mi? çok teşekkürler.

1. eşyalar insanlar içinde yaşadığı sürece zarar görecektir en kötü eskiyecektir. o kadar kıymetliyse kiraya vermeyin. kimse senete imza atmak istemez bu devirde. 2 kira değerinde depozito olabilirsiniz ama fazlası gereksiz. bir şeyleri göze alarak kiralayın.

10 eylül 2019 10:02

2. Kimse eşyaların değerinde senet imzalamaz. Eşyaların yıpranacağı endişesindeyseniz de eşyalı kiraya vermeyin. Köpek olmasa bile kotukta çay içerler çay dökülür, yere yemek damlar vs vs.

10 eylül 2019 10:03

3. Bunlar emlakçıların sitesinde gördüğüm şeyler ben uydurmuyorum kafamdan, tabiki eskiyecek ama bozmak ayrı bir mevzu. Ben kendi eşyasız evime girerken 2bin tl ödemiştim o yüzden sormak istedim.

10 eylül 2019 10:04

4. 2 kira makul, eşyaların değerini ölçmeniz çok mümkün değil zaten.

10 eylül 2019 10:06

5. Esyalı evimiz için 2 kira kadar depozito verdik. 1 kira ev 1 kira içindeki eşyalar için.

10 eylül 2019 10:14

6. 5 sene önce istanbul’da iyi bir sitede 1+1 eşyalı ev kiraladık. Sözleşmeye tüm eşyalar tek tek yazıldı, hatta fotoğrafları çekilip sözleşmeye eklendi. Ayrıca boş bir senet imzalattılar arkasına evdeki eşyalara karşılıktır diye yazdık ve ev sahibi kendisi imzaladı. 3 sene yaşadım o evde. 3 senede de evi baya değiştirdik. Koltuk takımı değişti, ayakkabılık+bulaşık makinesi+çamaşır makinesi alındı. Bunların hepsini kiradan düşerek yaptık. Benden sonraki kiracıya 2 bin tle (ben 850 tle oturuyordum) eşyalı kiraladılar yine aynı şartlarda fotoğraflar ve senet eklenerek.

Ailem izmir’deki evimizi klimalı (2 tane) kiraya verdi. Kiracılarımız 3 senedir oturuyor. Bin pişmanız boş senet imzalatmadığımıza çünkü şuan iki klimada çalışmıyor, evden çıkarmaya çalışıyoruz (mart ayından beri kirada vermiyorlar) onuda yapamıyoruz.

Size tavsiyem boş senet imzalatın, arkasınada eşyalar için yazın. Eşyaların fotoğraflarını tek tek çekip ekleyin. Bu şartlarda tutmak isteyen tutar, istemeyen tutmaz.

10 eylül 2019 10:21

7. Yani benim bahsettiğim eşyaların tabi ki günümüz değerinden senet değilde atıyorum senelik depreciation’ın(itfa payı) hesaplanarak  1 yıllık sözleşme yapılıyorsa bir yılda şu kadar değer kaybeder gibi ve onun üzerinden bir anlaşma yapılmasıydı.

Çünkü evde ekmek kızartma makinesine kadar her şey var ve sorunsuz çalışıyorlar, kiracılar evden çıkarken çoğu eşyayı bozmuş olsa noluyor onu öğrenmek istiyorum, bozulduğuyla mı kalıyor yani

Köpekler mobilya  yemiyor hart hurt tabi ki

Ama köpekli evde yaşamadığınız çok belli, bir dönem yaşamış bir olarak koltuk, halı, sandalye hatta masaların çok fazla aşınması gibi bir problemler oluyor

10 eylül 2019 10:47

8. A4, bende bakış açınıza hayran kaldım. Söylediğinize göre imza her yere aktarılır ve kullanılabilir. E o zaman hiçbir yere imza atmayalım? Mesela gelen çiçeğe yada gelen kargoya yada bankaya yada abonelik sözleşmesine? Bunlarıda kopyalayabilirler

Ayrıca ev arzı fazla olabilir ama eşyalı ev maalesef kolay bulunan bir ev değil. Ki eşyaları temiz olan, a’dan z’e herşeyi olan evler çok çok az sayıda. Ayrıca eşyalı evide herkes tutmaz. Genelde geçici süreli kiralayacaklar tutar. Öğrenci, bekar memur vs gibi.

10 eylül 2019 10:48

9. Süslü normalde 2 kira depozito alınır.yasalarda da bu şekilde zaten.

10 eylül 2019 10:49

10. Kira sozlesmesine demisbas esyalari liste seklinde yazarsiniz zarar gorduyse de kiraci cikarken depozitodan dusersiniz. Senet olayi cok sacma bence.

10 eylül 2019 10:55