ben boyunda birleşen bluzları sevmiyorum mesela. omuzlarımı dar gösteriyor. geniş omuzlarımın belirgin durması için ince askılı bluzlar tercih ediyorum. ya da şu omuzları düşük olanlar var ya askısız, onlar da güzel duruyor bence.
kalın askılı bluzlar da güzel durur, geniş omuzlar rahat taşır.
kayık yaka da beğeniyorum. başka bluz türü gelmedi aklıma şu an.
Bu atlet tipi olan askılıları beğenmiyorum çok erkeksi gösteriyor. Yine bu omuzları açık bırakıp aşşağıda bollaşsan bluzlar varya ( anlatabildim mi bilmiyorum ama) onlarda çok iri gösteriyor bence. En güzeli ip askılı oluyor. Kalın askılılarda komple kapatıyor gibi geliyor:(
Fazla kilolu ya da çok uzun boylu değilseniz her şey yakışıyor. Özellikle kayık yaka ve v yakalar. Geniş omuz bütün modelleri kaldırıyor bence ama kilo varsa ya da uzun biriyseniz fırfırlı modeller daha da iri gösteriyor
Yakada sorun yok bence ama kol boyu sıfır, askılı ya da tam tişört gibi olmalı. Tam arada kalan omzun yuvarlağını kapatan bluzlar vücut orantımı bozuyor benim. Kol kemiğinin başladığı yerden 3 4 parmak aşağıda biten kolları kast ediyorum.
Omuzlarım geniş ama kalçamdan geniş değil. Bluzlar, tişörtler omzu kesince olduğundan dar görünüyo, üst kısmım alta göre küçük görünüyo.
Onun dışında yakışmayan modele denk gelmedim henüz.
İp askı; kayık yaka vb demiş herkes inanamıyorum. Bunlar geniş omuzlu birinin omzunu daha geniş gösterecek detaylar!
Doğru olan dikkati omuzlarınızdan başka yere çekecek şekilde giyinmek. V yaka veya derin v yaka bluz geniş omuzlular için biçilmiş kaftandır. Bir de omuzunu kesen, dikiş yeri omuz hizasına uygun olmayan yani küçükmüş gibi duran bluzlardan uzak durun. Tüm omuzu açık bırakan salaş bluzlar da hiç yoktan iyidir ama ince askılı bluzlara hayır.
ben halter yaka denilen boyna doğru birleşen askıları veya direkt boyundan bağlamalı olan (artık pek bulunmuyor insanlar demode bulduğu için belki de) modelleri kendime daha çok yakıştırıyorum