gossip girl dizisi hakkında? diziyi izleyenler bakabilir mi?

süslüler ben 3-4 sene evvel bu diziye başlamak istedim fakat ilk 3 4 bölümünü izlemiştim ve hiç sarmadı. özellikle bir tecavüz sahnesi vardı ilk başlarda. erkeklerden biri tecavüze yelteniyordu da bir şey olmuyordu beni sinir etmişti o sahne. yani şimdi netflix'e gelmiş. değer mi izlemeye sizce?

1. Bence gençlik dizisi bu zamanda 25 yaş üstünü pek sarmayabilir.

10 temmuz 2023 00:23

2. Ben de şunu anlamadım dizinin ilk 2 bölümünde serena'nın eski sevgilisi nate'le yatması konu oluyor. Baya problem çıkıyor serena'ya slut shaming yapıyorlar. Bu konu orada neden bu kadar abartılıyor? Türkiye'de bile bu kadar tepki görmeyebilir

10 temmuz 2023 00:31

3. Diziye baştan başladım ve neden lisedeyken bu kadar sevmişim sorusuyla geziyorum saatlerdir süslü fjdjjdkd ne yüzeysel insanlarmış ve ne yüzeysel şeylere hayran olmuşuz. İyi ki her konuda farkındalık artmış diyorum. Artık Herkesi sjw diye aşağılıyorlar ama şu an yan karakterleri bile içi dolu yazıyorlar. Zengin beyaz karakterlerin bile vermek istediği birçok mesaj var. Diversity var. ben bunlardan hiç rahatsız olmuyorum yeni nesilin bilinçli olması hoşuma gidiyor

10 temmuz 2023 01:01

4. Ay ben ergenken de izledim şimdi de keyifle izliyorum kaçak izliyordum netflixe geldiğini şu an öğrendim ve çok sevindim fjfjd.

Bence her şey sosyal mesaj içerme kaygısı gütmemeli. Dizilerin görevi halkı eğitmek, mesaj vermek falan değil. Bugün şu şu olsa yayından kaldırılırdı denmesi bugün düne göre daha bilinçli değil daha az özgürlükçü olduğumuzu gösterir. Bazen sadece kafa dağıtmak istersin ve bir dizi izlersin. Bu kadar büyütecek bir şey değil özetle. Sarmazsa izlemezsiniz olur biter. Yoksa her dizi het kesimin hassasiyetlerini gözetse ohooo.

10 temmuz 2023 01:10

5. ben yayınlandığı dönemde izlemiştim eğlenceli ve yüzeysel bi diziydi. çok bi anlam yüklemeye gerek yok sararsa izlersin, sarmazsa izlemezsin bir şey de kaybetmezsin. ben mesela birkaç sezon sonra sıkılıp bırakmıştım. şu an kime hitap eder bilmiyorum ben nostalji olsun diye izlemeyi deneyeceğim ama şu an 25 yaşından küçük birini ne derece eğlendirir bilmiyorum, o dönem, o insanlar, o tarz başkaydı. şaka maka neredeyse 20 senelik dizi yani, kaygıları, her şeyi şu anki gençlik dizilerinden çok farklı.

10 temmuz 2023 01:35

6. Zamanında eleştirelecek çok şeyi olduğu için (slut shaming, etnik çeşitliliğin yetersizliği, insanların çoook boş yaşaması, toplumsal konulara bir haber olması gibi) reboot'u geçildi. Duyarlılığı, wokeluğu o kadar kör göze parmak yaptılar ki dizi ilerleyemiyordu. Sürekli biz zenginiz ama duyarlıyız triplerinde bölümlerle ilerlerken dizi teletubby evrenine döndü ve iptal edildi. Orjinali en azında gün içinde ufarktan bir kafa dağıtıtyor.

10 temmuz 2023 04:05

7. bu tarz dizileri ben severim ama biraz daha ilişki yaşayış tarzlarına geniş açılardan bakmanız gerekiyor bence yoksa keyif vermez gibi

10 temmuz 2023 11:37

8. Güzel dizi bence. Beynimi yormadan izliyorum. keyifli vakit geçiriyorum. Bu dizi çıktığında lisedeydim. o zaman o pahalı çantalara, ayakkabılara, takılara özenirdim. Büyüdüğümde alabileceğimi düşünürdüm. Şu an çalışıyorum ve o özendiğim eşyalara o zaman olduğumdan daha uzağım. Çünkü dolar, euro kuru... bunları düşününce moral bozuyor tabi.

10 temmuz 2023 15:08

9. Serena en yakın arkadaşının sevgilisiyle yatmış demek o yüzden böyle davranıyorlar ben o detayı atlamışım

10 temmuz 2023 16:06

10. Açılın ben hem sjw hem gossip girl hayranıyım. Öncelikle dizi asla yayından kaldırılmazdı o taciz sahnesi yüzünden ancak feci linç yerdi ve bu da haklı olurdu. Taciz sahnesi olduğu için değil, sanki çok da önemli bir olay değilmiş gibi geçiştirildiği ve daha sonra taciz eden karakter daha sonra romantik, tutkulu Bi aşkın öznesi olarak gösterildiği için. Yoksa toksiklik de taciz de cinayet de gösterilir ama bunu romantize etmemelisin. Chuck blair aşkını romantik diye ayıla bayıla izlemiştik valla.

Yeni versiyon çok başarısızdı çünkü entrika yoktu. Halbuki karakterler iğrençleşsin bunu izletmekte sorun yok. Ama dizi zorbalığı kadın düşmanlığını romantize etmedikten sonra bunda Bi sorun yok. Yeni versiyon bunu anlayamadı işte. Herkes etik davranacaksa ne anlamı var dizinin. Kurgunun olayı zaten çatışma. Hiçbir çatışma yoktu neredeyse.

Bu arada biri sormuş Serenanın exiyle yatması olay olmuyordu. En yakın arkadaşının çocukluktan beri sevgilisi olan çocukla (nate) yattığı için olay oluyordu.

10 temmuz 2023 19:25