havlular neden bir süre sonra bir tuhaf kokuyor?

merhaba süslüler. çamaşırlarımda veya nevresimlerimde yaşamadığım bu problemi nedense havlularımda yaşıyorum. yeni aldığım havlular 4-5 ay sonra bir tuhaf kokmaya başlıyorlar. %100 pamuk veya bambu alıyorum. sıvı deterjan ve yumuşatıcı kullanıyorum. genelde 60 derecede yıkıyorum ama acaba yanlış mı yapıyorum diye 90 dereceye kadar çıkardım bir ara. iyice kurumadan katlayıp kaldırmıyorum da. ama yeni yıkanmış havlu iki gün içinde bir tuhaf kokmaya başlıyor. bu problemi çözemedim gitti. nerede yanlış yapıyor olabilirim?

1. Hava kokusu gibi bir koku oluyor bizim havlularda da süslü, ipte asarak kurutuyorsanız. Çözümü şöyle buldum; normal deterjanı ve yumuşatıcıyı koyuyoruz ya deterjan gözüne, yıkamayı başlatmadan önce 1 kapak yumuşatıcıyı da çamaşır makinesine koyduğumuz havluların üzerinde gezdiriyoruz o zaman koku kalıcı oluyor

27 aralık 2020 14:48

2. hayır süslü hiç ütülemedim, yüksek derecede yıkadığımdan gerek yok diye düşünürdüm. ütüleyeyim mi yüksek derecede?

27 aralık 2020 15:15

3. Süslü sendeki nasıl bir koku bilmiyorum ama bizde havlular nemli nemli pis kokuyor. Ben yaşadığım şehrin suyundan ya da belki bir ihtimal çamaşır makinesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Çünkü izmir'de yaşarken havluları hiç ütülemezdik, günlerce nemli kaldığı bile olurdu ama hiç kokmazdı. Aynı havlu Muğla'da tek bir kullanımda bile kokuyor. Kaç tane yeni havlu satın aldık, yumuşatıcı değiştirdik, yüksek ısıda ütüledik ama olmuyor. En kötüsü o havlu saçımda 5 dakika dursun, saçıma da siniyor kokusu.

27 aralık 2020 16:12

4. aynen süslü rutubet kokusu gibi sanki. ankara'dayım ben çok da nemli değil halbuki hava. makinadan veya sudan olsa diğer çamaşırlarda da olur gibime geliyor ama ütülemeyi deneyeceğim bugün.

27 aralık 2020 16:18

5. Ben de benzer sorunu gardrop içinde ne varsa onda yaşıyorum. Havlu, nevresim, pijama hepsinde var tuhaf bir koku. Kaç kere dolap temizledim, günlerce havalandırdım, sirkeli sularla sildim, deterjanlarla sildim. Önüne geçemedim bu kokunun. Yaşadığım yer de ülkenin en kuru yeri olabilir, hiç neme rutubete rastlamadım. Dolap attıracak hale geldi koku, bir çözüm bulabilirseniz lütfen burayı da günceller misiniz?

27 aralık 2020 20:42

6. tabii süslü. bugün bütün havluları ütüledim şımdi bekliyorum bakalım 1-2 güne koku başlayacak mı.

27 aralık 2020 20:53

7. aynı problemi bende yaşıyorum saç için değil de özellikle yüzüm için kullandığım minik havlularda diğer havlularda böyle bir problem yok

28 aralık 2020 10:39

8. eviniz rutubetli mi? havlu yapısı gereği ortamdaki tüm rutubeti çekiyor olabilir.

28 aralık 2020 12:09

9. yok süsü hiç rutubet yok gerçekten :/

28 aralık 2020 13:19

10. sudan kaynaklanıyor olabilir o zaman, çamaşır sodası eklemeyi deneyebilirsiniz makineye.

28 aralık 2020 13:22