helix piercing bakımı hakkında?

merhaba süslüler, bugün kulağımı deldirdim. delen kişi bir piercing bakım spreyi verdi bunu günde 5-6 kez sık sonra da küpeyi oynat ki solüsyon deliğe girsin dedi. az önce yaptım bu işlemi ama canım çok yandı küpeyi oynatırken, hala da sızlıyo. bu normal mi? bakım kremlerini de sordum herkes farklı bir şey kullanıyo sen hangisini tercih edersen onu al dedi. henüz terramycin alamadım yarın ilk işim eczaneye gitmek olacak ama batikon da almalı mıyım? bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim :)

1. Merhaba süslüm. ben de yaklaşık 6 ay önce helix piercing deldirdim bu yüzden cevap verebileceğimi düşünüyorum. ilk gün sızlaması çok normal. bölgenin uyuşukluğu geçtikten sonra delikten geçen havayı bile hissediyormuşum gibiydi :) özellikle ilk bir hafta sızlaması çok normal. ilk birkaç gün kanayabilir korkma normaldir. ben fucidin kullanmıştım günde iki kere kulak çubuğu yardımıyla. batikon kullanmadım hiç ama o bölgenin sıcaklığı bir nebze almak için otrivine aloe veralı burun spreyi almıştım arada da ondan sıkıyordum. ilk 4 ay üzerine yatamadım sızısından hatta asla geçmeyecek bu sızı diye de düşünmedim değil :) bölgedeki piercingi oynatman da önemli yapışmaması için ama kesinlikle çok oynama.umarım en kısa zamanda iyileşir.

5 mart 2019 23:55

2. ilk piercingim hiç deneyimim yok yanlış bi şey yapıcam diye ödüm patlıyo. dediğim gibi bugün spreyden sonra oynatmakta çok zorlandım o yüzden panikledim. çok teşekkür ederim detaylı cevabın için süslüm :)

6 mart 2019 00:16