her bayramda eşinizin ailesine bayram ziyaretine gidiyor musunuz? özellikle eşinin ailesi şehir dışında yaşayanlar?

eşim ailemi sadece bayramlarda görebiliyorum bir bayramın yarısını benim ailemle yarısını senin ailenle geçirelim diyor ama ataerkil ve hizmet odaklı bir aileleri oldukları için ailesinin şehrine gitmek istemiyorum. sizce buna hakkım var mı?

1. Bu arada eşim anneme senden iş beklememeleri gerektiğini söylerim telefonda senin yanında vs diyor. Yine de O kültürle hiç alakam olmadığı için kendimi ailesinin evinde hayal edemiyorum.

26 mayıs 2020 22:09

2. Bazen eşim kendi ailesine ben kendi aileme gidiyorum. Ben de hoşlanmıyorum onlar da biliyorlar. Hoşlanılacak bir durum yaratsınlar o zaman. Eşin öyle bir şey demesin o da can sıkıcı bir durum bence.

26 mayıs 2020 22:11

3. Anonim 2, aslında kendi evimizde ataerkinin ası yok, yemeklerin %90ını o yapıyor, kahvaltıyı genelde o hazırlıyor, ev işlerini de birlikte hazırlıyoruz. Ama ailesi bu durumdan haberdar değil, oraya gidince ailesine o da yardım edecek ama benden beklendiği kadar değil muhtemelen. Şu an gitmek istemiyorum ama ailesini görmeye hakkı da olduğunu düşünüyorum. Çok arada kaldım.

26 mayıs 2020 22:13

4. Eşim mutlu olacaksa ,ki olacaktır sonuçta ailesiyle vakit geçirecek, ben üç beş gün gider gerekirse yardım da ederdim. Sonuçta ev ayrı yol ayrı sürekli olan bi durum değil . 3-4 gün kaynanama ev işinde yardım etsem çay vs servis etsem ne olacak. Bence büyütmeyin gözünüzde

26 mayıs 2020 22:17

5. Bence de çok ayıp eşinizin o şekilde konuşması hoş olmaz. Evlenirken biliyorsunuz bazı şeyleri sizin ailenize gidilecekse ona da gidilecek. Buna hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Gittiğiniz zaman kendi işlerinizi yaparsınız ufak tefek. Ne biliyim mesela yattığınız yatağınızı toplarsınız eşinizle birlikte vs. Ortak yapılacak şeyleri yapmamak da yanlış. Kimse size hizmet etmek zorunda da değil diğer taraftan düşünecek olursak. Ataerkillikle ilgisi yok şu an söylediğimin, otelde kalır gibi, karşıdakini hizmetçi yerine koyar gibi oluyor. Çıkardığınız bulaşığa, yediğiniz yemeğe yardımcı olmanız gerekir. Tabii iki üç gün kalınıyorsa değil ama bir hafta, on gün kalıp da her yönden yük olmak da hoş olmaz. Tabii ne istediklerini bilemiyorum. Fazla mı beklentileri var?

26 mayıs 2020 22:22

6. Kendi annenize babanıza yaptığınızı hizmet olarak mı görüyorsunuz da bunu hizmet olarak adlandırıyorsunuz gerçekten anlamak güç. Eşimin hatrı için bile olsa onu kırmazdım, neticede artık onunla bir aile oluyoruz. O benim ailemi benimseyecek. Ben onunkini benimseyeceğim.

Gerçekten ne kadar kötü niyetli insan var ya :(

26 mayıs 2020 22:33

7. Sizin evinizde de eşitlik yok anlaşılan. Sizin de çalıştığınızı varsayıyorum evdeki iş yükünün %90ı eşinizde. Tabi ki ataerkillik savunmayacağım, karşıyım ama biraz gereksiz büyütüyorsunuz. Kendi aileme gittiğimde de yardımcı olurum yemekte vs, eşimin ailesine gittiğimde de. Sonuçta yaşlılar. Eşim iki evde de yardımcı olur yapılacak bir şey var mı diye gelir yanıma. Aynı şekilde evde de böyledir. Çok batıyorsa yaptığınız 2 tencere yemek gitmeyin.

26 mayıs 2020 22:51

8. Süslüler çok teşekkür ederim cevaplar için. Öncelikle benim gitme konusunda ön yargılı olma nedeni daha önce burada bir soru açmıştım, kayınpederim onun şehrine gittiğimde kapalı olmamı istiyor, kendisi dini konuda insanların önem verdiği biri diye. Hatta iki düğün oldu ve birinde başımı kapatmak zorunda kaldım, hiç istemesem de. Şu an o yüzden çok önyargılıyım çünkü şehirlerine düğünüm için gittiklerinde aşırı ataerkil olduklarını gördüm. Yeni gelin olduğum için de beni gizmetçi gibi göreceklerini düşünüyorum. Babası şehirde nüfuslu biri olduğu için aşırı misafirleri oluyormuş. Ben normalde hiç alışık değilim ve kendi ailem de iş yaptırmaz bana. Yaşadıklarımdan dolayı oraya gittiğimde artık yeter diye patlamaktan korkuyorum doğrusu. Eşim de "seni anlıyorum ama ben ailemi yılda sadece bayramlarda görebiliyorum ve bayramlar benim için değerli. Bayramı yaşamak istiyorum" diyor. İkimiz de arada kaldık anlayacağınız.

26 mayıs 2020 23:17

9. O zaman kesin ve net bi şekilde sınırınızı çizin. Ufak tefek yardımlar olabilir ama sizi zorla kapatamaz kimse. Keşke öyle bir düğün de yaptırmasaydınız. Çıkın gidin, kafanızı kapatmayın. Ufak tefek yemektir vs yardım edip kenara çekilin absürt beklentilerini karşılamayın. İlle de kapan diye üstünüze gelirlerse de "sizin için böyle bir şey yapmayacağım, beni böyle kabullendiğiniz zaman tekrar görüşebiliriz." diyip dönün evinize. Eşiniz de o kadar anlayışlı madem bir şey demez.

26 mayıs 2020 23:34

10. Anonim 10 süslü, bir de ben ateistim ve o kadar büyük travma oldu ki benim için. Eşimi çok sevdiğim için kabul ettim ama çok büyük bir önyargı yarattı bende her konuda. Eşim başını istersen kapat istersen kapatma sana karışan olursa bana söyle dedi ben de kapatmayı düşünmüyorum o yüzden. Aynen dediğin gibi yapmayı planlıyorum ama beni sindirmelerinden de korkuyorum. Sanırım bu yüzden kendi ailemin evinde yaptıklarımın %1ini bile yaptığımı hayal etmek resmen acı veriyor. Ama dediklerin mantıklı, teşekkür ederim fikrini belirttiğin için.

26 mayıs 2020 23:40